Za oknami nasz ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Za oknami nasz ogród.

Post »

Witajcie Kasiu :wit oj to prawda kolor może dużo wprowadzić radości ,szczególnie w pochmurne dnie ,nie wiem jak u Ciebie teraz ,ale u nas juz coraz więcej jest słoneczka no i mróz ;:138
Halinko :wit Ach te tulipki cudne ,gdyby tak kwitły dłużej,ale nie pamiętam ub rok albo poprzedni jeszcze kwitły długo ,maj był zimny ,a wiesz ,że nie pamiętam nazwy tych białych ;:14 muszę pozaglądać gdzieś w internecie hm .
Marto :wit miło mi Ciebie gościć ,mnie bardzo się podobają drzwi oszklone okna ,całe ściany .Widzisz ,dobrze ,że masz taras ,wszystko zależy od warunków obok ,położenia terenu itd .U mnie zalanie chyba nie grozi ale ,też jest mały podwyższony tarasik przy wejściu do domu. Bardzo dziękuję ,za miłą opinię o kwiatuszkach :D a wiesz ja kupuję też oczami ,o jej to mój problem ,dopiero od niedawna myślę ,że trzeba tworzyć kompozycje przemyślane ,ale co tam wszak to ogród wiejski i ma się w klimat wsi wkomponować ,a róże hm to moje ;:167 :D
dziękuję za odwiedzinki ;:167 ;:167
Zima piękna u nas taka sama jak u Halinki ;:167 :D dziś -17 ,ale i było też -25

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Goście jak nas nie ma :tan
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Goście zostawiają strzałki na śniegu dla następnych gości :lol: . Ale wygodni! po ścieżce chodzą :lol:
Nawet nie wiesz jak Twoje okno pobudziło moją wyobraźnię 8-) . Przecież w moim drewnianym domku da radę wyciąć w ścianie otwór odpowiedniej wielkości. Muszę zacząć wiercić dziurę w brzuchu mężowi ;:170
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko ciekawa jestem co to oprócz chyba kota spacerowało ;:65 :wink: Nioo świeżo odkurzone mieli . :;230 Z oknem masz absolytną rację ,wierć dziurę ,zrób do podłogi może przesuwne drzwi szklane ,to już sama zdecydujesz ,mnie wprawdzie altanka troszkę zasłania ogród ,ale dopoki tuje jeszcze nie podrosną to tak będzie .Po za tym mam obok róże domku blisko tarasiku ,donice z kwiatami na tarasie sporo będzie roślin w tym roku ,lilie w donicach itp.

Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetny karmnik w poidełku ;:215 jeśli dobrze widzę. Malownicza zima u Ciebie Bogusiu, roślinki zabezpieczone, jak śnieg stopnieje to będą dobrze nawilżone.
Miłego dnia i zdrówka Ci życzę ;:167
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko bardzo dziękuję za miłe słowa :) tak to poidełko ,ponieważ karmnik się robił ale też już jest też ,o tak zima nas wszystkich mile zaskoczyła ,oczywiscie tych nas co oczekiwali jej ,bo nie wszyscy z niej się cieszą .Mnie jest bardzo potrzebna wymrozi choróbska i meszki może,komary etc. ;:65
Oby jeszcze posypało i pomroziła.
Obrazek
Szybko zrobiony ,w lecie EM nie miał czasu ha ha

Kasieńko kuszę Ciebie :D
Obrazek
Słoneczko pięknie świeciło ;:cm

Pozdrawiam Was koleżanki serdecznie i dziękuję za wizytę ;:167
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wciąż piekna zima teraz intensywnie pada śnieg ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Już niedługo ,już za chwilkę :wink: :D
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Ktoś sobie szedł ścieżynką pod rączkę. ;:306
Piękne duże jezioro no i ta zima ,piękny widok.
Karmnik to by mi się przydał na balkon.
Trzymaj się ciepło. ;:138
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie dalej zima rządzi, a u mnie za to pada deszcz ;:222 To już wolałam jak śniegiem sypało, przynajmniej było czysto i biało. W nocy wszystko zmrozi mróz, a rano będzie ślizgawica. Jezioro zamarzło jak szklana tafla, można się w nim przejrzeć ;:oj Tylko po rzuconych śnieżkach, widać, że jest pokryte lodem. Nasze zamarzły zupełnie na biało, a może po prostu pokryte są śniegiem?
Karmnik nawet jeśli robiony na szybko, to funkcję swoją spełnia, a to najważniejsze ;:63
Te białe kwiatuszki, to czasami nie przymiotno? Sama nie mam, ale jakoś mi się kojarzy z zaprzyjaźnionych ogrodów....
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu świetne spostrzeżenie ,najpewniej chodzi jakaś zaprzyjażniona para :;230 .To zalew ,ale spory i ważne mamy blisko do niego ,bardzo.A jak mąż poświecił się i wykonywał karmnik ,wpadłam na pomysł ,ze przecież mam poidełko ;:138

Iwonko1 O jej deszcz o tej porze roku masakra ,ale wiesz ubiegła zima też u nas była praktycznie bez śniegu ,aura płata figle .Dla rośliin to niedobrze.U nas dzisiaj jak wracałam z działki też pruszył drobniutki deszcz ,na działce ulepiłam niby gospodarzy ,czyli nas ze śniegu ,bardzo już był mokry. :wink:
Zadziwił mnie pan mąż zrobił karmnik na kolanie ,a cale lato nic nic i już ;:65
Kwiatuszki o nazwie przymiotno? jeśli tak to sprawdzę :)
Iwonko my mamy obok sporo drzew i karmniki będa w tym roku dobre i odpowiednie dla ptaszków ,postaram się już o to ;:65 :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:)
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Akcja reanimacja ;:167 :D

Obrazekhosting darmowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Bogusiu, ależ u Ciebie przymroziło! Lód musi być gruby, kiedy dwóch mężczyzn mogło po nim pójść na pomoc łabędziowi. ;:oj I śniegu pod dostatkiem, że mogłaś ulepić zimowych gospodarzy działeczki. ;:215
Podejrzewam, że goście spacerujący ścieżką, musieli tam być pojedynczo, bo to chyba ślady bażanta obok łapek kotka. ;:306
Iwonka ma rację, to jest przymiotno, u mnie jest chwastem, nigdy go nie sadziłam samo się wprosiło, chwila nieuwagi i siewek moc, ale jego kwiatkom nie można odmówić urody. :wink:
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och, Bogusiu kusisz, kusisz tym widokiem z okna :D . Nie miałam śmiałości poprosić o takie zdjęcie ale miałam nadzieję, że pokażesz jaki masz widok właśnie z tej strony, od wnętrza domku. Już rozmawiałam z mężem na ten temat ale on coś niechętny 8-) , bo niby "no tak, fajne by było takie okno" ALE a to że belka konstrukcyjna przebiega, a to że taras teraz ustawniejszy, a to że domek bardziej "kaszubski" z takimi mniejszymi oknami itp. itd. Jednym słowem, jak się od razu nie zrobi, to potem tak się ma jak się ma :wink:, bo tyle rzeczy czeka do zrobienia, których jeszcze nie mamy a okno już jakieś tam mamy :lol: .
Dobrze, że łabędzia uratowali ;:215 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś witaj ;:167 Oj tak było parę takich dni z dużym mrozem ,bardzo baliśmy się patrząc na strażaków ,pomimo ,że byli asekurowani przez kolegów.A ptak spłatał figla ,co ciekawe znów siedzi na zalewie tylko dalej od naszego brzegu :;230 Ale masz świetne spostrzeżenie ,rzeczywiście był przepiękny duży bażant kiedyś pod ogrodzeniem ,to on przefrunął zapewne . ;:138 A kotek tak przychodzi ostatnio nie ma kociczki ,ona była chyba w ciąży wtedy tak myśleliśmy hm .Kwiatki nawet nie wiem w jakim miejscu rosły :wink: ;:65 podejrzę może na wiosnę ,tylko ja dosadzając cebulki nie pamietam o poprzednich więc może wykopałam :;230

Kasieńko bardzo miło mi Ciebie widzieć :wit Ja jednak widzę Ciebie oczyma wyobrażni przy tym otwartym oknie na fotelu z lampką wina :wink: Wierć jednak dziurę ,to okno bedzie takim elementem otwartości na świat w tym domu kaszubskim a co tam belki da się obejść :;230 A ile światła w domku i słońca aż pomarańczowo w lecie :wink

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego cieplutkiego i zdrowego dnia koleżanki życzę ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękne masz także lilie, Bogusiu.
A sasankę tak ciekawie ujęłaś, że wygląda jakby miała co najmniej metr wysokości. ;:215
Pozdrawiam ;:3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne widoczki zimowe i letnie.
Piękne białe widoki.Widać mocno zamarzło skoro ludzie chodzili sobie po lodzie.
U nas śniegu już prawie nie ma,na szczęście nie ma też deszczu i wiatru.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”