W moim zielonym świecie... - dorcia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne masz zielone :D Piszesz, że aglaonema nie sprawia Ci kłopotów, a ja słyszałam, że ona jest kapryśna. Jeśli faktycznie nie ma z nią problemów to chyba zacznę poszukiwania :D
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Uważam, że aglaonema jest naprawdę kwiatuszkiem łatwym w hodowli, nie ma specjalnych wymagań, liście mają piękne przebarwienia, końcówki liści w ogóle nie podsychają. Ja za moją w Auchan - była tylko dużo mniejsza- zapłaciłam ok.6 zł. Pozdrawiam z coraz bardziej wietrznego Podlasia. Dorota :P
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tak to muszę jej gdzieś poszukać :) I najchętniej za taka cenę jak Twoja :D U mnie też strasznie wieje, więc trzymajmy się klawiatury :D Pozdrawiam!
dorcia
1000p
1000p

Post »

Chętnie podzieliłabym się z Tobą aglaonemą, ale jej nie można rozdzielić (przynajmniej taka jest moja). Mogę odstąpić sadzonkę aspidistrii. Pozdrawiam Dorota :P
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za propozycje :D Aglaonema niech Ci pięknie rośnie, aspidistria już "idzie" do mnie pocztą :D Na ta roślinkę jest wielu chętnych, wiec na pewno zaraz ktoś się zgłosi :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Aglaonema jest faktycznie prześliczna :D Jeżeli jeszcze do tego niekłopotliwa, to jest to coś dla mnie. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
dorcia
1000p
1000p

Post »

Zapewniam, że aglaonema nie jest roślinką kłopotliwą w hodowli. To wdzięczny kwiatek, pięknie wybarwiony. Pozdrawiam Dorota :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdyby Ci się jakimś cudem, coś u mnie spodobało...to chętnie wymienię się za szczepeczkę aspidistrii :D
dorcia
1000p
1000p

Post »

Anoli, bardzo chętnie wyślę Ci sadzonkę aspidistrii, tylko musisz podać kontakt, a gdybyś mogła mnie obdarować sadzoneczką aloe variegata moje szczęście nie miałoby granic. Kiedyś go miałam, ale zmarniał. Czuję ogromny sentyment do tej roślinki, bo przywiozłam ją z domu rodzinnego. Pozdrawiam Dorota :P
dorcia
1000p
1000p

Post »

To moja szeflerka i palma daktylowa wyhodowana z pestki: Obrazek Obrazek
Szeflerkę udało mi się rozmnożyć (ta na zdjęciu to dziecko 9-letniej szeflery), a palma daktylowa ostatnio miała chyba niedobór światła, bo taka "wybiegnięta" Dorota :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jedne z moich ulubionych roślin. Mi się jakoś daktylek nie udał - nie wzeszedł. A szeflerka jeszcze ciągle w sferze marzeń i obaw. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dorcia
1000p
1000p

Post »

Nie wysiewałam nasionka, od cioci dostałam siewkę palemki (miała dwa całe listki). Po wielu latach wygląda tak właśnie. Kilka ostatnich lat spędziła w odl. 3 metrów od okna wschodniego, teraz ma wystawę południową. Myślę, że się "odkuje". Może na lato wystawię ją do ogródka? Pozdrawiam, Dorota :lol:
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

dorcia pisze:Wielkie dzięki, pokażę moją aglaonemę, która jest bardzo łatwa w uprawie i ma pięknie wybarwione liście
Obrazek

Kwitnie tak jak wszystkie obrazkowe, ale kwiaty są dość nietrwałe. Pozdrawiam z wietrznego Podlasia. Dorota :P :lol: :P
ma piękne liście, wybarwione też pięknie 8) :P
Pozdrawiam - Justyna
dorcia
1000p
1000p

Post »

Moja aglaonema "pokraśniała" od pochwał. Dorota :P
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Dobrze,że pokraśniała ,bo ma powód :lol: Zawsze podziwiam wszystkie obrazkowate,bo to piękne rośliny. Niestety w moim domu nie chcą rosnąć. :cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”