Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Dla mnie to nad brzozą to przycięta na krótko lipa... nie wiem czy ja dobrze to widzę na komórce,ale bez wątpliwosci tak stwierdziłam.

Co do porzeczki to wygląda na czarną. Musisz zaobserwować -czarna jest trochę mocniejsza ,ma grubsze liście. No i ma charakterystyczny zapach wiec mysle ze jak potrzesz liścia to się dowiesz która to ;)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Dziękuję za pomoc lipy to ja nie chcę wolę rabatkę kwiatową na działce jest i tak za dużo drzew więc pójdzie precz.

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lipa też może być ozdobą -pięknie pachnie,wabi pszczoły i można ją formować.
ja bym tam się lipy nie pozbywala.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie tez się podoba, ale muszę usunąć. Na działce jest znacznie za dużo drzew rosną jedne obok drugich nawet co pół metra. Krzewy ozdobne rosną pod drzewami niektóre maja kartki jak sprawdziłam są to duże rośliny nawet do 4 metrów. Za parę lat na działce miałabym gąszcz mało miejsca i słońca. Owocowe zostawiłam zobaczę na jesieni jakie są i wtedy za decyduję co usunąć.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no chyba, że tak ;)
Już jestem na komputerze i nadal twierdzę, że to lipa.
A wyżej jest chyba rokitnik - też fajna roślinka, dobra na dżemy, soki, nalewki itd.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie jak porównałam to jest to czyli rokitnik dziękuje. A ta na pierwszym zdjęciu co ma takie pąki ciekawa jest ale nie wiem co to ;:185
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dziś byłam w sklepie zakupy zrobione. Najpierw pojechałam do Ma..o kupiłam zestaw drewniany stolik 1,20 X 60 i do tego dwie ławki za 240 zł z rozpędu kupiłam jeszcze ogórki, rzodkiew, koper, fasolkę szparagową, cebulkę siedmiolatkę i konewkę. Porządki powoli idą do przodu część gałęzi spalona, a część czeka jeszcze na spalenie bo wszystko mokre.
Obrazek

Jutro pierwsze duszonki na działce i pierwsi goście.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Widzę Alicja że praca u Ciebie idzie pełną parą :) to super. Z dnia nadzień będzie widać efekty :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alicjo zakupy zawsze cieszą :wink: Drzewa są dużym problemem bo nie tylko zacieniają, ale także te korzenie które strasznie się rozchodzą i przeszkadzają kochanym bylinkom :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu tak jak napisała Foxowa to lipa :D Na 100 %.
Nie ma to jak pocieszyć się zakupami. Uwielbiam to :tan
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a w temacie ognisk, palenia itd...jak u was z tym?
Bo u nas straszne afery zawsze jakby gdzieś za dużo dymu z którejś działki wylatywało. Zaraz nagle magicznie się pojawia radiowóz i sm albo policjanci spacerują po alejkach... Teoretycznie więc nie można spalać żadnych odpadów z działek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze efekty podobno widać, ja osobiście nic nie widzę,ale dziś przyszła do mnie działkowiczka i sama mi powiedziała że działka się zmieniła odkąd my ja mamy. Aniu masz rację korzenie strasznie przeszkadzają co chcę coś posadzić lub coś wykopać to zawsze musze napatoczyć się na korzenie lub pień po drzewie więc trzeba po kolei wykopywać. Saba zakupy cieszą i to bardzo zwłaszcza jak posadzone w ziemi ładnie wyglądają. Foxowa u nas na działkach w miarę fajnie rozmawiałam z prezesem czy można palić ognisko np robić duszonki i powiedział tak, że palić ognisk nie wolno rozporządzenie z góry, ale nasze działki są na poboczu z daleka od drogi więc jeśli nie są to duże ogniska i nie przeszkadzają innym to można palić. Dziś byłam na działce pogoda super duszonki zrobione i zjedzone, goście zadowoleni. Dowiedziałam sie dzis że u nas na działkach jest wypożyczalnia sprzętu np. drabin wysokich, kosiarek a nawet maszyn do mielenia gałęzi bardzo mnie to ucieszyło bo na pewno kiedyś skorzystam. Byłam dziś na giełdzie po sukienkę i nie byłabym sobą jakbym nie kupiła kwiatów. Kupiłam dalie 3 sztuki i 4 pomidory krakusy nie wiem jakie są jak urosną to się przekonam. :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was serdecznie choć mało u mnie czasu bo w sobotę impreza :tan mój M odprawia 50, ale na działeczkę tez musi się znaleźć czas. W taki sposób skopałam mały kawałek działeczki gdzie mieściły się zaniedbane róże i w puste miejsca dosadziłam inne kwiaty jednoroczne. Dziś po drodze na działkę dokupiłam aksamitki,heliotrop podobno pachnący miodem i wanilią, werbene, dalię czerwoną.
Obrazek
przed skopaniem było tak
Obrazek

a teraz na razie tak zrobiłam żeby jakoś wyglądało. Ostateczne sadzenie będzie po remoncie chodnika przypuszczam że trochu się rośliny zniszczą.
Obrazek

Może wiecie co to za roślina??
Obrazek

Orlik
Obrazek

tego tez nie znam ale mi się podoba
Obrazek

Dzięki uprzejmości sąsiada na działce, który odsprzedał mi nawóz koński to oprócz kwiatów posadzone mam jeszcze pomidorki dwa koktajlowe i dwa rumba koperek, ogórki. To nie koniec na przyszły tydzień skopie kolejny kawałek i posadzę coś jeszcze.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Zagadkowa roślinka ma liście i kwiatki podobne do Magnolii Siebolda, ale środek kwiatów jest inny. Może to jakaś inna Magnolia.
Mam tylko nadzieję, że się nie zbłaźniłam :oops: ale taka była moja pierwsza myśl.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko to drzewko zagadka kwiatki ma nie duże białe i może to faktycznie jakaś odmiana Magnolii może jakaś dzika ;:306
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”