Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Danusiu, drobne szczypiorki maja na wiosnę śniedki, a tych Lucynka nie chce. Wyślij jej krokusy jesienne ;:108 Te będą miały teraz duże liście. Za krokusy będzie Ci wdzięczna :tan
Ze śniedkami i ja walczę i po wielu latach muszę przyznać, że są niezniszczalne ;:223 Ale nie poddaję się. Cebulki wrzucam do kominka, albo rozdeptuję na miazgę. W tej chwili mam ich niewiele, ale wystarczy chwila nieuwagi i już będą znowu się panoszyć.
Lucynko, działki wyglądają coraz ładniej, już coraz więcej kwitnie kwiatów. Ale to zimno teraz skutecznie wstrzyma kolejne kwitnienia. Może w końcu pogoda się poprawi? Chociaż w długoterminowych niestety tego nie widać ;:222
Lucynko, zdrowych i spokojnych świąt, spędzonych w gronie najbliższych ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, kwiecień dobrej pogody to nam nie przyniesie, owoce pójdą w zapomnienie, ciekawe jak początek maja będzie wyglądał. ;:202
Na Święta wyjeżdżamy, to na wszelki wypadek, wszystkie sadzonki ze szklarni w altanie upchniemy.
I przyjdzie im tam z tydzień pozostać, aż miną nocne przymrozki, bo szkoda by było aby cała robota poszła na marne. ;:145
Pozdrawiam i Świąteczne Alleluja zostawiam, dla wszystkich Twoich najbliższych. ;:cm ;:cm
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Cały dzień na nogach, więc czas najwyższy odpocząć.
Na dworze bez zmian, a zapowiadają nocne mrozy aż do minus czterech stopni.
Strach się bać. Moje maleństwa w inspekcie zmarzną z całą pewnością. ;:174
Postaram się zabezpieczyć je agrowłókniną, ale czy to coś pomoże....
Takie radosne święta przed nami, a tu zmartwień moc.

Kasiu100780 - kwiatuszki śliczne, ale pozbawione zapylaczy nie zamienią się w owoce. ;:222
Ja jestem dziwny człek, bo kocham pielenie, ale w tym roku dobrej pogody było tak malutko, a ja miałam tyle innych obowiązków że pewnie nie zdążyłabym wyplewić działki. Moje inteligentne chwaściory oszczędziły mi roboty i zmartwienia. ;:63
Bardzo dziękuję za życzenia i odwzajemniam. ;:196

Danusiu [danuta z] - gołąbki to pielą, ale kwiatki albo ich pączki. :;230
Poczytałam o krokusach jesiennych i dowiedziałam się, że ich cebulki w celu rozmnożenia wykopuje się w sierpniu.
Jestem chętna, ale może rzeczywiście poczekamy do sierpnia. ;:108

Basiu [apus] - zdaje się, że w tej sprawie kciuki nie pomogą. Wracają zimowe klimaty. ;:202

Ewelinko - dziękuję i wzajemnie radosnych świąt dla Ciebie i całej rodzinki. ;:167 ;:167

Iwciu - bardzo dziękuję i wzajemnie Wesołego Alleluja dla Ciebie i całej rodzinki. ;:167 ;:167

Iwonko1 - aż strach się bać tego, co nam w pogodzie wieszczą. ;:202 To już nie przymrozki, ale wręcz mrozy, brrr! ;:145
Za życzenia serdeczne dzięki i wzajemnie. ;:167 ;:167

Stasiu - ja też muszę zadbać o swoje sieweczki, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że je uratuję. ;:124
Cóż, próbować zawsze warto, a nuż, a widelec... ;:218
Dziękuję, Stasiu. ;:196 Alleluja! ;:215

Wszystkim Przyjaciołom i Skrytopodglądaczom życzę zdrowych, radosnych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...oj nie udane pogodowo święta, szkoda. :wink: Pozostanie nam pewnie domek, stół i jedzonko. ;:oj . Życzę ci zdrowych pogodnych świąt oraz wesołego dyngusa. ;:168
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie dzisiaj jest w miarę ładnie, nawet słoneczko świeci, jestem dobrej myśli.
A jak nie to będziemy siedzieć i jeść świąteczne pyszności :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, liczę że jednak te zimowe klimaty nas ominą i wreszcie nastanie wiosna, taka jaką lubimy ;:3 ;:3 ;:3
Wesołych Świąt! ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko nie będę czekać tak długo wyślę Ci i już niech tylko pogoda się poprawi,zobaczysz jaki to drobiazg., ale kwiatki są urocze jak krokusy.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko kochana Tobie i Twoim bliskim również zdrówka i radości ;:196 Pogoda na te święta nam sie nie spisała, pozostaje nam stół i łóżeczko, no ale cóż i tak czasem bywa, nie marudzimy tylko czekamy na ocieplenie i cieszymy się tym co mamy koło siebie prawda :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lucynko, jak pięknie kwitną u Ciebie drzewka owocowe. ;:173

Wpadłam by Życzyć Ci wszystkiego najlepszego.
Zdrowych pogodnych świąt ;:3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko :wit
Teraz tylko króciutki przedświąteczno - ogródkowy wpis do Twojego wątku, a konkrety potem ;:3
I jeszcze raz dziękuję za tak błyskawiczną odpowiedż na moją sernikową prośbę. ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Moment przedświątecznych przygotowań a Twój wątek odleciał na kilka stron ;:196
Lucynko Tobie, Mężowi i całej rodzince życzę zdrowych , spokojnych i pełnych nadziei Świąt Wielkanocnych .
Mam nadzieję ze prognoza tak silnego ochłodzenia jednak się nie sprawdzi szkoda by było tak cudnie kwitnących drzew ;:145 ale sama pobiegłam jednak na działeczkę pookrywać ile się dało ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko właściwie po świętach ;:196
U mnie wszystko było na pół gwizdka, wizyty dzieci dość rozsypane... ale 2/3 była, jedzenie takie aby tradycji stało się za dość, a zdrowie adekwatne do tego co dzieje się za oknem. Po wietrznych i zimnych dniach spadł śnieg i o dziwo leży...jak długo nie wiem! Mam nadzieję, że młode przyrosty zmaltretowanych przez zimę róż przetrwają :(
Cała "młodzież" została wyprowadzona do tunelu i mam nadzieję, że jedne przeżyją a inne wykiełkują ;:oj Czy mamy się przyzwyczajać, że cały sezon będzie taki?
Może chociaż Twoje strony się cieplejsze i bardziej przyjazne do spacerów...bo gołąbki wzywają codziennie :D
Życzę poprawy pogody i dużo zdrowia ;:196 ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Święta, święta i po świętach .
Witajcie! :wit
Pierwszy świąteczny dzień minął mi tradycyjnie. Przy stole zebrało się wiele osób i - jak zawsze - było sympatycznie.
Dzisiaj praktycznie już po, jako że tylko najmłodsza latorośl jeszcze z nami do środy.
Cały wczorajszy dzień byłam rozdarta między gośćmi a działką, o której myślałam nieustannie i ciągle sprawdzałam temperaturę powietrza w obawie o mróz. Późnym wieczorem na moim IX piętrze było tylko 7 stopni na plusie, wobec czego w obu tunelikach na balkonie zapaliłam znicze na całą noc. Działkowe roślinki zostały bezbronne.
Dzisiaj już nie odpuściłam sobie wizyty na działeczce. Zastałam roślinki skulone z zimna, w inspekcie powychodziły wszystkie sieweczki, okryłam je więc dwiema warstwami zimowej agrowłókniny.
Powschodziły też niektóre wysiewy poza inspektem. One również dostały ciepłe ubranka. Czy to uchroni maleństwa przed zagładą?
Zobaczymy...

Zuziu111 -bardzo dziękuję. ;:196
Faktycznie Pogoda nie dopisała i choć słońce u mnie świeciło, to zimny wiatr i niska temperatura nie sprzyjały spacerom.

Kasiu [100780] - sobotę miałam deszczową i wietrzną, niedielę słoneczną, ale bardzo zimna. Dzisiaj podobnie, ale słońca brak. ;:222

Basiu [apus] - dziękuję serdecznie. ;:196
Zdaje się, że jednak nie ominą nas zimowe klimaty. ;:185 Tej nocy u mnie na pewno przymrozi, jako że w ciągu dnia temperatura nie przekroczyła 9*C.

Danusiu [danuta z] - skoro tak uważasz, to ja nie mam nic przeciwko.
Kwiatki jesiennych krokusów rzeczywiście są urocze. ;:333

Iwonko [00..] - dziękuję, kochana. ;:196
Zastanawiam się, jak długo będziemy czekać na tę prawdziwie ciepłą wiosenkę. Maj ma być równie paskudny jak kwiecień. ;:202 Oby się te prognozy nie sprawdziły.

Aguniu [witch] - dziękuję pięknie. ;:196
Drzewa owocowe kwitną, ale tylko trzmiele brzęczą wśród kwiecia, a jeśli przejdą mrozy... ;:145 Lepiej nie mówić.

Beatko [Beaby] - miło mi Ciebie gościć ;:167 i oczywiście zapraszam do częstych odwiedzin. ;:180
Cieszę się, że serniczek wyszedł i smakował. :tan

Julio - ślicznie dziękuję. ;:196
Jednak prognozy zechciały się sprawdzić. Ja zrobiłam to samo i zabezpieczyłam najbardziej narażone na mróz roślinki. ;:108

Marysiu [Maska] - witaj! ;:196 Jasne, że po świętach. Gdyby choć wiosna cieszyła ciepełkiem....
U mnie było na pełen gwizdek, mimo że najstarszy syn i synowa pojechali do drugich rodziców aż do Gdyni. Pozostali dwaj i nowa synowa zameldowali swoją obecność w towarzystwie taty Agnieszki. Zaprosiliśmy go do nas, żeby nie został sam w takim dniu. Mama Agi nie żyje od ponad dwudziestu lat.
Śnieg u nas nie spadł, ale klimaty wcale nie wiosenne. ;:223
Biedne Twoje roślinki pod śniegiem, ;:174 który o tej porze roku nie jest już ich sprzymierzeńcem. Trzeba mieć nadzieję, że przeboleją i pokażą swoją urodę w odpowiednim czasie.
Przypomina się biblijna mądrość o siedmiu sytych i siedmiu głodnych latach. A ludowe powiedzenie dodaje: siedem lat suchych, a po nich siedem mokrych, siedem ciepłych, siedem zimnych. ;:oj
Dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie ciepełka oraz zdróweczka życzę. ;:167

Kilka obrazków z dzisiejszej działeczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..jak na taką pogodę kwiatki radzą sobie nieżle , szkoda tylko że przez byle jaką pogodę nie możemy ich podziwiać do woli. :D Ja także dziś nie wytrzymałam i na swoją działeczkę pojechałam. ;:oj Obchód szybki zrobiłam, chyba wszystko w porządku...uciekaliśmy bo już następna chmura deszczowa nadchodziła. Kiedy w końcu doczekamy prawdziwej wiosny. :(
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko ,jeśli się zgodzisz to ja chętnie się wymienię na te inteligentne chwaściory,bo moje takie nie są ;:185 .Też mnie martwią zapowiadane przymrozki,przed świetami nie byłam na działce i nawet nie wiem co już rozkwitło i jest zagrożone ,pogoda okropna ,ciągle pada ,wieje nosa się nie chce wystawić za drzwi.Życzę dużo ciepełka i zdróweczka :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”