Widzę, że z fotosikiem się nic nie zmieniło.
Pomidora nie znalazłem ale w oczekiwaniu na burzę, która znów przeszła bokiem, zrobiłem kilka zdjęć na działce.
Ziemniaki Vitellotte oraz Mystery mix z zeszorocznych sadzeniaków. Oby sezon był bardziej łaskawy niż zeszłoroczny. Pierwsze rozkwitły.
Dwa rzędy słoneczników gigantów. Mam nadzieje, że będą fajnie rosły pomimo wysadzenia w jałową glebę, po przekopanym trawniku. W miejscach gdzie nie wzeszły, dosiałem fasole szparagową.
Tuż obok słoneczników rośnie rząd kukurydzy gigant.
Tu już kukurydza gigant, w osobnym miejscu po wykopaniu korzenia drzewa. Pomiędzy dosiałem fasolnik chiński by się po niej piął. Nasiona były stare więc wysiałem gęsto, a one skielkowały tak jakby tylko czekały na hasło start.
Tuż obok kukurydzy jest pierwszy płotek z ogórkami Allianz. Tu przytoczyła się śmieszna sytuacja, z powodu mojego wyjazdu. Prostopadle do tego płotka, jest rząd ogórków Julian, a że zdążyłem wysadzuc tylko połowę Juliana, to wyslałem zdjęcie do mamy, rysując niebieską linią, że tak rosną już ogórki i zacząłem rządek w prawo, co zaznaczyłem czerwoną linią ale zabrakło mi sadzonek i mama ma wziąc z domu i dosadzić do końca rządku, ktory wskazuje położona rurka. W efekcie czego mam i rząd Allianza i Juliana oraz dodatkowy rząd Juliana metr w prawo od Allianza, gdzie była niebieska linia na zdjęciu.

A co miałam zrobić z resztą sadzonek otrzymałem odpowiedź.

No to arbuzy powalczą z ogórkami.

Widać ten rządek na zdjęciu.
Obok ogórków wysadziłem jedno Pepino.
To jeden z wcześniej wspomnianych arbuzów, które widać między ogórkami.
Tuż obok jest poletko, gdzie rosną dwa kabaczki giganty oraz dwie dynie Field pumpkin.
Dalej dwie grządki ziemniaków z nasion odmiany Shwarze peter, pomiędzy ktore wsadziłem melona giganta oraz arbuza giganta. Obok cztery słoneczniki na wielki talerz oraz cztery wybiedzome rodzynki, które widzę że dochodzą do siebie.
Tuż obok są trzy rządki pora oraz selera z cebulą z rozsady które nie rosną na razie zbyt dobrze. Wszystko rośnie przed tunelem.
W tunelu natomiast wysiana była sałata wraz z rzodkiewką, których już nie ma, z marchewką oraz dwie kapusty gigant wysadzone w, różnych terminach, jedna marchew na długość, jeden burak na długość, burak na wagę, cebule giganty i jeden pasternak. Później dosiałem kilka nagietków i planuje kilka nowych dosiać. Ogólnie był tam taki busz, z którego obronną reką wyszła tylko pierwsza kapusta. Reszta wygląda tak sobie.
Obok tunelu są trzy rzędy bobu z siewu wprost do gruntu, gdzie zaczynają się ładnie wiązać strąki. Między bobem był rzadek skorzonery ale mamusia wyplewiła chwasta.
Tuż obok bobu jest rzadek kalarep gigantów oraz dwa rzedy fioletowej brukselki.
Dalej już zaczyna się poletko dyń gigantów, gdzie upchnąłem np troszkę cebuli.
Kilka brokułów.
Są tam też cztery pomidort dwa rzędy porów po brzegach, jedna kapusta i dwa pasternaki, cztery cebule giganty, 7szt czegoś kapustowatwgo co nie mogę znaleźć znacznika i rząd wysianej fasoli szparagowej. Na poletku są dwie dynie giganty.
Na końcu już są grzadki z marchwią, pietruszką, burakami przesadzone cebulą i kilka pomidorów w tym Dwarfy.