Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu, posadziłaś swoje cubelki? Ja zaczęłam wczoraj i dziś chcę dokończyć. Całkiem sporo ich się nazbierało, nie dałam rady zakopać wszystkich jednego dnia ;:224

Rozpielnicę masz cudną, też taką chcę ;:65 no i Eden ;:167 Buziaki i udanej soboty !!!
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A może jednak powinnaś zastanowić się nad wywaleniem jakiejś różyczki, która słabo kwitnie, albo rośnie?
Będziesz miała miejsce na nowe.
Łatwo mówić, wiem.
Ja mam te same dylematy.
U mnie Novalis super zdrowy. Zresztą jak większość róż. Tylko 2 chorują.
Za to nie kwitł A też pierwszoroczniak
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Witaj Aniu,
czytam Twój wątek i oglądam piękne zdjęcia Twoich kwiatów. Przyznaję, że patrząc na niektóre fotki - zwłaszcza róż- aż czuje się ich zapach ;:333
A różyczka Guernsey Cream na str 55 po prostuuuuuuu... REWELACJA!
Wpisuję się w Twój wątek, bo nie chcę go zgubić... masz wspaniałe rośliny i świetnie je tu pokazujesz.
Ich odmiany rewelacyjnie pamiętasz (jak większosć forumowiczek tutaj), można się tu wiele nauczyć i podpatrzeć jeśli chodzi o nazewnictwo.
Przyznam, że ja do tej pory kupując rośliny po prostu zwracałam uwagę tylko na gatunek a odmiana... hmm.. no cóż..była mniej istotna, ale coś mi się wydaje, że to się zmieni po dłuższych odwiedzinach na forum :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Co tam, Aniu? Wszystko posadzone? Jak się ma ogród? Do kiedy możesz działać w ogrodzie? Czy w okresie zimy tez odwiedzasz działeczkę?
x-ja-a

Post »

Właściwie to mogę nic nie napisać, tylko zacytować Alanię
Alania pisze:Co tam, Aniu? Wszystko posadzone? Jak się ma ogród? Do kiedy możesz działać w ogrodzie? Czy w okresie zimy tez odwiedzasz działeczkę?
bo mam takie same pytania :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Annes 77 pisze: Maju Ty to zawsze coś ustrzelisz ;:306 Za trawką rośnie w donicy tegoroczna wiosenna Lavender Flower Circus.
Drugi raz kwitnie mniejszymi kwiatami,ale za to ma ich kilkanaście...
Tak to szkółka w Przytoku,uwielbiam ją,mogłabym tam jeździć codziennie,tylko popatrzeć :lol:
Tak to już jest,że kobiety lubią zmiany tak jak i w domu tak w ogrodzie.Mi obecnie marzy się biała kuchnia ;:167
Do tej pory kolory beżowe,spokojne,a teraz elegancka biel mi się podoba.
Czekoladka ma to coś,zamów a nie pożałujesz ;:303

:wit Ania :;230 :;230 mam zasadnicze pytanie czy czekoladowe paseczki ładnie się zgrają z czekoladką :;230 masz jedną łatwiej Ci je zestawić w wyobraźni... ;:108 Ładne obie ... łazi mi coś po głowie.... mam ciągoty na mocne akcenty kolorystyczne... i na paseczki :;230
To jest Lavender Flower Circus ;:oj aż taka duża jest ta róża... ja chyba za mało miejsca przeznaczyłam na swoje... :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu hortensje pięknie się przebarwiły, upał im rzeczywiście nie zaszkodził. ;:215 Na cudne róże się tak napatrzyłam, że dwanaście przybędzie u mnie. :) Twoje róże mają takie zdrowe liście. Szkółki różanej z profesjonalistami zazdroszczę. ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Za oknem słonko,a do tego tak zimno...moje cebule jeżdżą w bagażniku od kilku dni,a ja czekam na lekkie ocieplenie.
Już wczoraj miałam jechać,ale wiał tak silny wiatr,że zrezygnowałam ;:222
W międzyczasie przeglądam szkółki różane...chętnie złożyłabym zamówienie na trzy róże,ale chyba sobie je na nosie posadzę.
Na wcisk może i bym upchnęła,ale nie tak powinnam planować.Zobaczę może z tego mojego patrzenia coś się wykluje i sprowadzę nowe mieszkanki do ogródka:)

Jadziu mój wujo zeszłej wiosny dostał ode mnie złamany pęd Pinky Winky i tego roku kiedy przechadzałam się u niego w ogrodzie wpadła mi w oko hortensja,więc pytam co to za pięknota? On na to,że to ta ode mnie. Z tego co wiem dobrze jest dać ukorzeniacz.
Na wiosnę spróbuję sobie sprawić sadzonkę.Może i mi się poszczęści?

Sabinko Edenka z roku na rok coraz bardziej się rozrasta,wszystkie trzy egzemplarze spisują się naprawdę dobrze.
Twoja również zbuduje krzak ;:333 Rozplenice mają swój urok,na pewno dokupię kiedyś jeszcze ze dwie...tylko miejsca mi brak ;:145

Dorotko dziś zerwałam rankiem kartkę z kalendarza,a tam na odwrocie kartki informacja,że rośliny kwitnące w październiku to róże,hortensje,wrzosy ...mam nadzieję,że róże jeszcze pokażą kilka kwiatów,to silne pannice ;:333
Dziś rano zmroziło do -5....szybko się zrobiło zimno...Ja tez polatałabym jeszcze z aparatem i kilka zdjęć pstryknęła.
Cebule czekają.....

Anabuko Edenka w pierwszym sezonie jak i każda inna róża muszą się zadomowić,na pewno z czasem będzie zdrowsza i bujniejsza.

Zuza w trzecim sezonie to zobaczysz jak Edenka pokaże urodę,oczy zgubisz ;:215

plocczanka nie wiem co zastanę na działce po kilu dniach nieobecności,jestem bardzo ciekawa jak róże i hortensje ;:224

Marlenko no niestety nie miałam okazji posadzić cebul,dzisiaj zamierzam pojechać,ale na razie zimno jak w kieleckim ;:65
Sobota,niedziela zimna jak nie wiem co ;:222

Gosiu te różyczki co słabo rosły to pewnej zimy same zmarzły i poszły na ognisko.Teraz zostały te silniejsze.
Na wiosnę pomyślę nad zorganizowaniem lub powiększeniem rabaty.Nie ma bata,mam kolejne róże w planach ;:170

AguJa miło mi,że do mnie zawitałaś i tak pozytywnie odbierasz mój skrawek ziemi:)
Guernsey Cream to cudna róża,zadziwiła mnie swoją urodą tak bardzo,że chętnie jeszcze ze dwie bym kupiła,ale podoba mi się jeszcze wiele innych i chciałabym je zaprosić do mnie:)
Lubię znać nazwę danej rośliny i jeśli komuś z forumowiczów spodoba się np róża to nie musi długo szukać,może spełnić marzenie...
Czasem wołam je po imieniu ;:306

Moni stoję w miejscu,a czas goni, w tym roku wszystko opóźnione,jest za zimno.
Dalie trzeba wykopać,pewnie leżą ścięte od mrozu.
Moja działka położona jest w dole w lesie i jeśli śniegu napada to nie ma jak dojechać,tak zasypane...wtedy strasznie tęsknię...

Jajagna miło,że pytacie dziewczyny,ale wstyd się przyznać,bo ja dalej w polu,działka zarośnięta chwastami chyba,już tak długo nie byłam ;:222

Maju idealne zestawienie czekoladka z pasiastą kuzynką ;:215
Lavender ma około 70 cm,rośnie w donicy,sztywno trzyma pędy i drugie kwitnienie ma bogate,ale za to mniejsze kwiatki.

Soniu co ja czytam? Róży 12 szt dojedzie? No to ładnie poszalałaś:) Dobrze,że teraz zamówiłaś,do wiosny zdążą się ukorzenić,a na wiosnę jak zaczną wypuszczać....uwielbiam ten czas....ale dość bujania w obłokach...na mnie cebule czekają ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, na mnie też cebule czekają i chyba jeszcze troszkę poczekają... Ale Sabinka mnie pocieszała, że podobno po czwartku pogoda ma się poprawić, więc może w weekend wielkie sadzenie ;:173
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu,
A ja mam pytanie do praktyka ;:173
Będę sadzić obok siebie, naprzemiennie, grupę krzewów Lacre i Mariatheresia. Która z tych róż powinna być z tyłu? Czy Lacre, bo ma wieksze kwiaty, czy Mariatheresia, obsypana mnóstwem drobniejszych, ale chyba większy krzew? Twardy orzech do zgryzienia.... Ale juz zamowienie poszlo i nie zmienię koncepcji....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja tam wierzę, że jeszcze będzie cieplej, bo przecież tyle zostało nam do zrobienia. Róż nie zamawiałam, kupię na wiosnę, a zimą się spokojnie pozastanawiam nad odmianami, to jeszcze kilka razy mi się koncepcja zmieni.
Cebule na szczęście mam już posadzone, ale z tym nie ma pośpiechu, możesz sobie Aniu spokojnie znaleźć czas na tę robótkę.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Aniu skusiłam się na różyczkę Novalis.
I mam prośbę do Ciebie, abyś napisała czy to zdrowa, czy chorowita różyczka, czy sadzić w słońcu czy w półcieniu,
oraz jaką wysokość osiąga w realu?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneczko kochana, wpadłam tylko zajrzeć, co u Ciebie słychać i zaraz pędzę do innych ogrodów.
Zostawiam jedynie ślad mojej bytności , by życzyć Ci dobrej pogody tak potrzebnej do wykonania wszystkich niezbędnych jesiennych prac w ogrodzie.
Trzymaj się cieplutko i zdrowiutko. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Co za okropna pogoda,zimno,wiatr i do tego wszystkiego leje ....jedynym plusem jest to,że wreszcie rośliny się napiją ;:224
W poniedziałek świeciło słonko,a ja skuszona promykami zapakowałam w plecak cebule tulipanów,kawa w termos i wyjazd na działkę.
Albo teraz albo nie wiem kiedy-pomyślałam...
Udało się,powtykałam gdzieniegdzie cebulki.Na wiosnę planuję powiększyć rabatę lub stworzyć nową na nowe chciejstwa ;:108
Róże o dziwo jeszcze kwitną,a Winter Lodge powaliła mnie ilością pąków ;:oj
Miałam ochotę na 3 różyczki jesienne,ale przy tej pogodzie to odechciewa się wszystkiego ;:303

Zuza na weekend zapowiadają ocieplenie,liczę na poprawę,chciałabym jeszcze pocieszyć się działką.Nie zamierzam zamykać sezonu.

Justynko u mnie Mariatheresa jest sporym krzewem,dość szeroko się rozrosła,natomiast Lacre jest u mnie młodziakiem i nie za bardzo wiem jak rośnie docelowo. Myślę,że dobrze jak Mariatheresa będzie rosła na tyłach ;:333 Ale sprytnie sobie to wymyśliłaś ;:333

Wandziu kompletnie odeszła mi ochota na zakup nowych różyczek,kiedy tak zimno za oknem,chyba sobie również odpuszczę...
Całą zimę będę marzyła,a wiosną poczynię zamówienie ;:215

Ewunia Novalis lubi półcień,na patelni płatki się przypalają...u mnie to spory krzew około 1,50

Plocczanka dziękuję za odwiedziny:) Oby pogoda pozwoliła Nam wszystkim nacieszyć się jeszcze przyrodą i złotą jesienią ;:3

Mocarny William Christie

Obrazek

Novalis sprzed dwóch dni,duże,pełne kwiaty ;:333

Obrazek

Obrazek

First Lady ma moc

Obrazek

Lacre uwielbiam takie kwiaty ;:167

Obrazek

Gorąca Hot Chocolate w zimny dzień...

Obrazek

Obrazek

Lions Rose w tym roku mnie zachwyciła bujnością i zdrowotnością...

Obrazek

Mariatheresa niezmordowana

Obrazek

Moonstone

Obrazek

Winter Lodge ( takich gałązek ma chyba z 7) ;:oj

Obrazek

Cytrynowy,mroźny Winter Lodge

Obrazek

Hercules się obudził

Obrazek

Piano zdrowa,niezawodna,rośnie u mnie od samego początku...mam chrapkę na Weeding Piano

Obrazek

Eden ,a na tyłach Piano

Obrazek

Rozplenica wygrzewa się w słonku

Obrazek

k.pl/030/260/30260254_800.0.jpg[/img]Obrazek

Miłego dnia wszystkim życzę i poprawy pogody ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękne zdjęcia, wygląda jakby była pełnia lata. U mnie już pomarzło wszystko.
Winter Lodge niezmiennie mnie zachwyca.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”