Rozpielnicę masz cudną, też taką chcę
Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, posadziłaś swoje cubelki? Ja zaczęłam wczoraj i dziś chcę dokończyć. Całkiem sporo ich się nazbierało, nie dałam rady zakopać wszystkich jednego dnia
no i Eden
Buziaki i udanej soboty !!!
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A może jednak powinnaś zastanowić się nad wywaleniem jakiejś różyczki, która słabo kwitnie, albo rośnie?
Będziesz miała miejsce na nowe.
Łatwo mówić, wiem.
Ja mam te same dylematy.
U mnie Novalis super zdrowy. Zresztą jak większość róż. Tylko 2 chorują.
Za to nie kwitł A też pierwszoroczniak
Będziesz miała miejsce na nowe.
Łatwo mówić, wiem.
Ja mam te same dylematy.
U mnie Novalis super zdrowy. Zresztą jak większość róż. Tylko 2 chorują.
Za to nie kwitł A też pierwszoroczniak
Witaj Aniu,
czytam Twój wątek i oglądam piękne zdjęcia Twoich kwiatów. Przyznaję, że patrząc na niektóre fotki - zwłaszcza róż- aż czuje się ich zapach
A różyczka Guernsey Cream na str 55 po prostuuuuuuu... REWELACJA!
Wpisuję się w Twój wątek, bo nie chcę go zgubić... masz wspaniałe rośliny i świetnie je tu pokazujesz.
Ich odmiany rewelacyjnie pamiętasz (jak większosć forumowiczek tutaj), można się tu wiele nauczyć i podpatrzeć jeśli chodzi o nazewnictwo.
Przyznam, że ja do tej pory kupując rośliny po prostu zwracałam uwagę tylko na gatunek a odmiana... hmm.. no cóż..była mniej istotna, ale coś mi się wydaje, że to się zmieni po dłuższych odwiedzinach na forum
czytam Twój wątek i oglądam piękne zdjęcia Twoich kwiatów. Przyznaję, że patrząc na niektóre fotki - zwłaszcza róż- aż czuje się ich zapach
A różyczka Guernsey Cream na str 55 po prostuuuuuuu... REWELACJA!
Wpisuję się w Twój wątek, bo nie chcę go zgubić... masz wspaniałe rośliny i świetnie je tu pokazujesz.
Ich odmiany rewelacyjnie pamiętasz (jak większosć forumowiczek tutaj), można się tu wiele nauczyć i podpatrzeć jeśli chodzi o nazewnictwo.
Przyznam, że ja do tej pory kupując rośliny po prostu zwracałam uwagę tylko na gatunek a odmiana... hmm.. no cóż..była mniej istotna, ale coś mi się wydaje, że to się zmieni po dłuższych odwiedzinach na forum
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Co tam, Aniu? Wszystko posadzone? Jak się ma ogród? Do kiedy możesz działać w ogrodzie? Czy w okresie zimy tez odwiedzasz działeczkę?
-
x-ja-a
Właściwie to mogę nic nie napisać, tylko zacytować Alanię

bo mam takie same pytaniaAlania pisze:Co tam, Aniu? Wszystko posadzone? Jak się ma ogród? Do kiedy możesz działać w ogrodzie? Czy w okresie zimy tez odwiedzasz działeczkę?
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Annes 77 pisze: Maju Ty to zawsze coś ustrzeliszZa trawką rośnie w donicy tegoroczna wiosenna Lavender Flower Circus.
Drugi raz kwitnie mniejszymi kwiatami,ale za to ma ich kilkanaście...
Tak to szkółka w Przytoku,uwielbiam ją,mogłabym tam jeździć codziennie,tylko popatrzeć![]()
Tak to już jest,że kobiety lubią zmiany tak jak i w domu tak w ogrodzie.Mi obecnie marzy się biała kuchnia![]()
Do tej pory kolory beżowe,spokojne,a teraz elegancka biel mi się podoba.
Czekoladka ma to coś,zamów a nie pożałujesz![]()
To jest Lavender Flower Circus
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu hortensje pięknie się przebarwiły, upał im rzeczywiście nie zaszkodził.
Na cudne róże się tak napatrzyłam, że dwanaście przybędzie u mnie.
Twoje róże mają takie zdrowe liście. Szkółki różanej z profesjonalistami zazdroszczę. 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Za oknem słonko,a do tego tak zimno...moje cebule jeżdżą w bagażniku od kilku dni,a ja czekam na lekkie ocieplenie.
Już wczoraj miałam jechać,ale wiał tak silny wiatr,że zrezygnowałam
W międzyczasie przeglądam szkółki różane...chętnie złożyłabym zamówienie na trzy róże,ale chyba sobie je na nosie posadzę.
Na wcisk może i bym upchnęła,ale nie tak powinnam planować.Zobaczę może z tego mojego patrzenia coś się wykluje i sprowadzę nowe mieszkanki do ogródka:)
Jadziu mój wujo zeszłej wiosny dostał ode mnie złamany pęd Pinky Winky i tego roku kiedy przechadzałam się u niego w ogrodzie wpadła mi w oko hortensja,więc pytam co to za pięknota? On na to,że to ta ode mnie. Z tego co wiem dobrze jest dać ukorzeniacz.
Na wiosnę spróbuję sobie sprawić sadzonkę.Może i mi się poszczęści?
Sabinko Edenka z roku na rok coraz bardziej się rozrasta,wszystkie trzy egzemplarze spisują się naprawdę dobrze.
Twoja również zbuduje krzak
Rozplenice mają swój urok,na pewno dokupię kiedyś jeszcze ze dwie...tylko miejsca mi brak
Dorotko dziś zerwałam rankiem kartkę z kalendarza,a tam na odwrocie kartki informacja,że rośliny kwitnące w październiku to róże,hortensje,wrzosy ...mam nadzieję,że róże jeszcze pokażą kilka kwiatów,to silne pannice
Dziś rano zmroziło do -5....szybko się zrobiło zimno...Ja tez polatałabym jeszcze z aparatem i kilka zdjęć pstryknęła.
Cebule czekają.....
Anabuko Edenka w pierwszym sezonie jak i każda inna róża muszą się zadomowić,na pewno z czasem będzie zdrowsza i bujniejsza.
Zuza w trzecim sezonie to zobaczysz jak Edenka pokaże urodę,oczy zgubisz
plocczanka nie wiem co zastanę na działce po kilu dniach nieobecności,jestem bardzo ciekawa jak róże i hortensje
Marlenko no niestety nie miałam okazji posadzić cebul,dzisiaj zamierzam pojechać,ale na razie zimno jak w kieleckim
Sobota,niedziela zimna jak nie wiem co
Gosiu te różyczki co słabo rosły to pewnej zimy same zmarzły i poszły na ognisko.Teraz zostały te silniejsze.
Na wiosnę pomyślę nad zorganizowaniem lub powiększeniem rabaty.Nie ma bata,mam kolejne róże w planach
AguJa miło mi,że do mnie zawitałaś i tak pozytywnie odbierasz mój skrawek ziemi:)
Guernsey Cream to cudna róża,zadziwiła mnie swoją urodą tak bardzo,że chętnie jeszcze ze dwie bym kupiła,ale podoba mi się jeszcze wiele innych i chciałabym je zaprosić do mnie:)
Lubię znać nazwę danej rośliny i jeśli komuś z forumowiczów spodoba się np róża to nie musi długo szukać,może spełnić marzenie...
Czasem wołam je po imieniu
Moni stoję w miejscu,a czas goni, w tym roku wszystko opóźnione,jest za zimno.
Dalie trzeba wykopać,pewnie leżą ścięte od mrozu.
Moja działka położona jest w dole w lesie i jeśli śniegu napada to nie ma jak dojechać,tak zasypane...wtedy strasznie tęsknię...
Jajagna miło,że pytacie dziewczyny,ale wstyd się przyznać,bo ja dalej w polu,działka zarośnięta chwastami chyba,już tak długo nie byłam
Maju idealne zestawienie czekoladka z pasiastą kuzynką
Lavender ma około 70 cm,rośnie w donicy,sztywno trzyma pędy i drugie kwitnienie ma bogate,ale za to mniejsze kwiatki.
Soniu co ja czytam? Róży 12 szt dojedzie? No to ładnie poszalałaś:) Dobrze,że teraz zamówiłaś,do wiosny zdążą się ukorzenić,a na wiosnę jak zaczną wypuszczać....uwielbiam ten czas....ale dość bujania w obłokach...na mnie cebule czekają
Już wczoraj miałam jechać,ale wiał tak silny wiatr,że zrezygnowałam
W międzyczasie przeglądam szkółki różane...chętnie złożyłabym zamówienie na trzy róże,ale chyba sobie je na nosie posadzę.
Na wcisk może i bym upchnęła,ale nie tak powinnam planować.Zobaczę może z tego mojego patrzenia coś się wykluje i sprowadzę nowe mieszkanki do ogródka:)
Jadziu mój wujo zeszłej wiosny dostał ode mnie złamany pęd Pinky Winky i tego roku kiedy przechadzałam się u niego w ogrodzie wpadła mi w oko hortensja,więc pytam co to za pięknota? On na to,że to ta ode mnie. Z tego co wiem dobrze jest dać ukorzeniacz.
Na wiosnę spróbuję sobie sprawić sadzonkę.Może i mi się poszczęści?
Sabinko Edenka z roku na rok coraz bardziej się rozrasta,wszystkie trzy egzemplarze spisują się naprawdę dobrze.
Twoja również zbuduje krzak
Dorotko dziś zerwałam rankiem kartkę z kalendarza,a tam na odwrocie kartki informacja,że rośliny kwitnące w październiku to róże,hortensje,wrzosy ...mam nadzieję,że róże jeszcze pokażą kilka kwiatów,to silne pannice
Dziś rano zmroziło do -5....szybko się zrobiło zimno...Ja tez polatałabym jeszcze z aparatem i kilka zdjęć pstryknęła.
Cebule czekają.....
Anabuko Edenka w pierwszym sezonie jak i każda inna róża muszą się zadomowić,na pewno z czasem będzie zdrowsza i bujniejsza.
Zuza w trzecim sezonie to zobaczysz jak Edenka pokaże urodę,oczy zgubisz
plocczanka nie wiem co zastanę na działce po kilu dniach nieobecności,jestem bardzo ciekawa jak róże i hortensje
Marlenko no niestety nie miałam okazji posadzić cebul,dzisiaj zamierzam pojechać,ale na razie zimno jak w kieleckim
Sobota,niedziela zimna jak nie wiem co
Gosiu te różyczki co słabo rosły to pewnej zimy same zmarzły i poszły na ognisko.Teraz zostały te silniejsze.
Na wiosnę pomyślę nad zorganizowaniem lub powiększeniem rabaty.Nie ma bata,mam kolejne róże w planach
AguJa miło mi,że do mnie zawitałaś i tak pozytywnie odbierasz mój skrawek ziemi:)
Guernsey Cream to cudna róża,zadziwiła mnie swoją urodą tak bardzo,że chętnie jeszcze ze dwie bym kupiła,ale podoba mi się jeszcze wiele innych i chciałabym je zaprosić do mnie:)
Lubię znać nazwę danej rośliny i jeśli komuś z forumowiczów spodoba się np róża to nie musi długo szukać,może spełnić marzenie...
Czasem wołam je po imieniu
Moni stoję w miejscu,a czas goni, w tym roku wszystko opóźnione,jest za zimno.
Dalie trzeba wykopać,pewnie leżą ścięte od mrozu.
Moja działka położona jest w dole w lesie i jeśli śniegu napada to nie ma jak dojechać,tak zasypane...wtedy strasznie tęsknię...
Jajagna miło,że pytacie dziewczyny,ale wstyd się przyznać,bo ja dalej w polu,działka zarośnięta chwastami chyba,już tak długo nie byłam
Maju idealne zestawienie czekoladka z pasiastą kuzynką
Lavender ma około 70 cm,rośnie w donicy,sztywno trzyma pędy i drugie kwitnienie ma bogate,ale za to mniejsze kwiatki.
Soniu co ja czytam? Róży 12 szt dojedzie? No to ładnie poszalałaś:) Dobrze,że teraz zamówiłaś,do wiosny zdążą się ukorzenić,a na wiosnę jak zaczną wypuszczać....uwielbiam ten czas....ale dość bujania w obłokach...na mnie cebule czekają
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, na mnie też cebule czekają i chyba jeszcze troszkę poczekają... Ale Sabinka mnie pocieszała, że podobno po czwartku pogoda ma się poprawić, więc może w weekend wielkie sadzenie 
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Aniu,
A ja mam pytanie do praktyka
Będę sadzić obok siebie, naprzemiennie, grupę krzewów Lacre i Mariatheresia. Która z tych róż powinna być z tyłu? Czy Lacre, bo ma wieksze kwiaty, czy Mariatheresia, obsypana mnóstwem drobniejszych, ale chyba większy krzew? Twardy orzech do zgryzienia.... Ale juz zamowienie poszlo i nie zmienię koncepcji....
A ja mam pytanie do praktyka
Będę sadzić obok siebie, naprzemiennie, grupę krzewów Lacre i Mariatheresia. Która z tych róż powinna być z tyłu? Czy Lacre, bo ma wieksze kwiaty, czy Mariatheresia, obsypana mnóstwem drobniejszych, ale chyba większy krzew? Twardy orzech do zgryzienia.... Ale juz zamowienie poszlo i nie zmienię koncepcji....
Pozdrawiam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja tam wierzę, że jeszcze będzie cieplej, bo przecież tyle zostało nam do zrobienia. Róż nie zamawiałam, kupię na wiosnę, a zimą się spokojnie pozastanawiam nad odmianami, to jeszcze kilka razy mi się koncepcja zmieni.
Cebule na szczęście mam już posadzone, ale z tym nie ma pośpiechu, możesz sobie Aniu spokojnie znaleźć czas na tę robótkę.
Cebule na szczęście mam już posadzone, ale z tym nie ma pośpiechu, możesz sobie Aniu spokojnie znaleźć czas na tę robótkę.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Aniu skusiłam się na różyczkę Novalis.
I mam prośbę do Ciebie, abyś napisała czy to zdrowa, czy chorowita różyczka, czy sadzić w słońcu czy w półcieniu,
oraz jaką wysokość osiąga w realu?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneczko kochana, wpadłam tylko zajrzeć, co u Ciebie słychać i zaraz pędzę do innych ogrodów.
Zostawiam jedynie ślad mojej bytności , by życzyć Ci dobrej pogody tak potrzebnej do wykonania wszystkich niezbędnych jesiennych prac w ogrodzie.
Trzymaj się cieplutko i zdrowiutko.

Zostawiam jedynie ślad mojej bytności , by życzyć Ci dobrej pogody tak potrzebnej do wykonania wszystkich niezbędnych jesiennych prac w ogrodzie.
Trzymaj się cieplutko i zdrowiutko.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Co za okropna pogoda,zimno,wiatr i do tego wszystkiego leje ....jedynym plusem jest to,że wreszcie rośliny się napiją
W poniedziałek świeciło słonko,a ja skuszona promykami zapakowałam w plecak cebule tulipanów,kawa w termos i wyjazd na działkę.
Albo teraz albo nie wiem kiedy-pomyślałam...
Udało się,powtykałam gdzieniegdzie cebulki.Na wiosnę planuję powiększyć rabatę lub stworzyć nową na nowe chciejstwa
Róże o dziwo jeszcze kwitną,a Winter Lodge powaliła mnie ilością pąków
Miałam ochotę na 3 różyczki jesienne,ale przy tej pogodzie to odechciewa się wszystkiego
Zuza na weekend zapowiadają ocieplenie,liczę na poprawę,chciałabym jeszcze pocieszyć się działką.Nie zamierzam zamykać sezonu.
Justynko u mnie Mariatheresa jest sporym krzewem,dość szeroko się rozrosła,natomiast Lacre jest u mnie młodziakiem i nie za bardzo wiem jak rośnie docelowo. Myślę,że dobrze jak Mariatheresa będzie rosła na tyłach
Ale sprytnie sobie to wymyśliłaś
Wandziu kompletnie odeszła mi ochota na zakup nowych różyczek,kiedy tak zimno za oknem,chyba sobie również odpuszczę...
Całą zimę będę marzyła,a wiosną poczynię zamówienie
Ewunia Novalis lubi półcień,na patelni płatki się przypalają...u mnie to spory krzew około 1,50
Plocczanka dziękuję za odwiedziny:) Oby pogoda pozwoliła Nam wszystkim nacieszyć się jeszcze przyrodą i złotą jesienią
Mocarny William Christie

Novalis sprzed dwóch dni,duże,pełne kwiaty

First Lady ma moc

Lacre uwielbiam takie kwiaty

Gorąca Hot Chocolate w zimny dzień...

Lions Rose w tym roku mnie zachwyciła bujnością i zdrowotnością...

Mariatheresa niezmordowana

Moonstone

Winter Lodge ( takich gałązek ma chyba z 7)

Cytrynowy,mroźny Winter Lodge

Hercules się obudził

Piano zdrowa,niezawodna,rośnie u mnie od samego początku...mam chrapkę na Weeding Piano

Eden ,a na tyłach Piano

Rozplenica wygrzewa się w słonku

k.pl/030/260/30260254_800.0.jpg[/img]
Miłego dnia wszystkim życzę i poprawy pogody
W poniedziałek świeciło słonko,a ja skuszona promykami zapakowałam w plecak cebule tulipanów,kawa w termos i wyjazd na działkę.
Albo teraz albo nie wiem kiedy-pomyślałam...
Udało się,powtykałam gdzieniegdzie cebulki.Na wiosnę planuję powiększyć rabatę lub stworzyć nową na nowe chciejstwa
Róże o dziwo jeszcze kwitną,a Winter Lodge powaliła mnie ilością pąków
Miałam ochotę na 3 różyczki jesienne,ale przy tej pogodzie to odechciewa się wszystkiego
Zuza na weekend zapowiadają ocieplenie,liczę na poprawę,chciałabym jeszcze pocieszyć się działką.Nie zamierzam zamykać sezonu.
Justynko u mnie Mariatheresa jest sporym krzewem,dość szeroko się rozrosła,natomiast Lacre jest u mnie młodziakiem i nie za bardzo wiem jak rośnie docelowo. Myślę,że dobrze jak Mariatheresa będzie rosła na tyłach
Wandziu kompletnie odeszła mi ochota na zakup nowych różyczek,kiedy tak zimno za oknem,chyba sobie również odpuszczę...
Całą zimę będę marzyła,a wiosną poczynię zamówienie
Ewunia Novalis lubi półcień,na patelni płatki się przypalają...u mnie to spory krzew około 1,50
Plocczanka dziękuję za odwiedziny:) Oby pogoda pozwoliła Nam wszystkim nacieszyć się jeszcze przyrodą i złotą jesienią
Mocarny William Christie

Novalis sprzed dwóch dni,duże,pełne kwiaty

First Lady ma moc

Lacre uwielbiam takie kwiaty

Gorąca Hot Chocolate w zimny dzień...

Lions Rose w tym roku mnie zachwyciła bujnością i zdrowotnością...

Mariatheresa niezmordowana

Moonstone

Winter Lodge ( takich gałązek ma chyba z 7)

Cytrynowy,mroźny Winter Lodge

Hercules się obudził

Piano zdrowa,niezawodna,rośnie u mnie od samego początku...mam chrapkę na Weeding Piano

Eden ,a na tyłach Piano

Rozplenica wygrzewa się w słonku

k.pl/030/260/30260254_800.0.jpg[/img]

Miłego dnia wszystkim życzę i poprawy pogody
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Piękne zdjęcia, wygląda jakby była pełnia lata. U mnie już pomarzło wszystko.
Winter Lodge niezmiennie mnie zachwyca.
Winter Lodge niezmiennie mnie zachwyca.