Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz. I (2013- 2017)
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić, żeby mi drobnokwiatowe nie przekwitły? Odmiana CONOCA zaczyna padać ;/
Jedynie schłodzić i zacienić więcej nic nie zrobisz.
Czyli co, trzymać je w garażu albo w piwnicy przez całe dnie?
Wszystko zależy ile tego masz. Na wózki właduj i pod jakąś wiatę lub do szopy. Nie całkowicie w ciemnym ale nie z bezpośrednim słońcem tydzień jakoś przetrzymasz.
Niestety nic już nie zrobisz. W dzień wietrzyć wieczorem zamykać żeby wilgoć
nie wchodziła,przepalić.
nie wchodziła,przepalić.
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ile kwiatek się mniej wiecej utrzymuje na chryzancie? OD jutra ma być chłodniej, moze przeczekają do pierwszego, ale sa juz mega rozkwitniete moje...
Ja np. Teraz nie zamykam na noc z myślą że się bardziej przewietrza , ale może to właśnie błąd.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daniel91, przyczyna, przenawożenie:
Daniel91 pisze:... ja teraz daje 50 gram na 10 l do oprysku , później stopniowo zwiększam jak się nie rozwijają .
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
O Ludwik może mieć rację z tym że może poparzyłeś Danielu. ja bym jeszcze opryskała teldorem bo amistar parzy płatki kwiatki no i w dzień wietrzyć a w nocy przepalać żeby obsychały.U mnie Elda będzie na w pół fioletowa 

Akurat w tym roku tylko 3 razy opryskalem nawozem , więc wątpię ze to od tego ,zasilam przez podlewanie. Nie mam centralnego a kozami dużo nie pomogę. 

Kozą właśnie więcej ogarniesz niż centralnym. Elda w tym roku raczej nie dotrzyma zostało mi parę szt i ciężko bd miały.
-
- 200p
Elda jaka będzie musi wystać bo tylko elde mam białą, ale ma się ochłodzić to może ją przytrzyma. Słuchajcie jak będzie pochmurno to zejdą tylko jasne kolory ciemnych kurcze nikt nie kupi 

-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Więc jeśli mam Elde zakwitniętą całkowicie od jakiegoś tygodnia to nie doczeka do 1szego? mówcie mi kurde bo nie wiem czy ja sprzadawac 

-
- 200p
A co nie wiesz że elda jak przekwita to fioletowieje? Słuchaj ja muszę swoją dusić bo białą mam tylko ją i trochę jasody a jak nie masz białego kwiatka nikt do ciebie nie podejdzie na targu. no ale moja to więcej jak tydzień już jest gotowa. Jak masz możliwość to sprzedaj bo co jest sprzedane to już jest mniej