Moja ostoja 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja ostoja 4

Post »

Ewuniu, miałaś rację ten żółty fiutek, to rzeczywiście pomidorek bananowy ;:108 jest ekstra, zresztą jak wszystkie inne, wyobraź sobie, że mój eM pomidorów do zeszłego roku nie jadał w ogóle, a teraz te z naszych krzaków sam zrywa ;:306 i zjada wydając nawet opinię, który lepszy :;230 , ale kupionego nadal nie ruszy. Widzę, że Twoje też ładnie obrodziły, a tak poza tym, to jestem niepocieszona, gdyż nie widzę, żadnych zdjęć z Twojego pięknego ogrodu z ostatnich trzech stron, (widzę tylko te z ostatniego postu), nawet jak najeżdżam na link, to pokazuje mi się błąd ;:223. Nie wiem czy to tylko u mnie tak, gdyż z wypowiedzi wynika, że inni je widzą, ciekawe z czego to wynika?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu,ach te Twoje pomidorki tak smakowicie wyglądają i pewnie takie są ,czarny rarytas też duży urósł,czy on ma jakiś inny smak ,czy po prostu pomidorowy ;:306 ,róż tyle w ogródku i jeszcze nowości będą ,fajnie znowu będziemy oglądać,ja uwielbiam oglądać ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu ;:196 piwonie to małe sadzonki kupione latem za grosze, więc jeszcze posiedzą sobie do przyszłego roku w mateczniku, no ale w przyszłym roku to będzie dylemat gdzie te 7 sztuk posadzić, na razie nie mam konceptu, ale zima przed nami to może jakiś pomysł do głowy wpadnie.
Tereniu ;:196 pomidorek nazywa się blueberry, fajnie wygląda na krzaku i jest dobry w smaku. Miąższ jest koloru ciemnoczerwonego. Kwiatuszki dziękują za pochwały.
Dorotka ;:196 apetycznie wyglądają i tak też smakują
Marzenka ;:196 niedojrzałe pomidory układam w skrzynkach, ale skoro jeszcze jest względna pogoda to zostawiłam na krzakach.
Marysiu ;:196 ta trawka to miskant Fontaine, nie rozrasta się rozłogami, tylko kępka się rozrasta
Majka ;:196 pomidorek w kolorze ciemnego granatu, a w smaku jest dobry ;:137
Ilonka ;:196 ale mnie uradowałaś opinią o pomidorkach, w tym roku mam kilka nowych, ciekawych odmian :D
Z tymi fotkami to jest coś nie tak, bo sama teraz też ich nie widzę, jak będę miała czas to powstawiam je jeszcze raz, dobrze, że je podpisałam.
Myślę, że to jest coś z fotosikiem u mnie.
Martuś ;:196 wczoraj i dzisiaj szykowałam miejsce dla nowych różyczek, czarny pomidorek jest w środku czerwony i smakuje pomidorkiem, fajnie wygląda pokrojony w plastry.
Alu ;:196 dziękuję, pomidorki lubię uprawiać, to taka moja słabość ;:1

Nasionka z pomidorków już zaczęłam zbierać, jak ktoś będzie chciał to się chętnie podzielę
Dzisiaj nie mogę pokazać nowych odmian pomidorków oraz kwiatów, bo z fotosikiem dalej coś u mnie nie tak.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuniu :wit :wit a co to za roślinka z niebieskimi kwiatuszkami na 1 zdj.? Pomidorki masz wspaniałe, to było lato wymarzone dla pomidorów, ja nawet doczekałam się dorodnych papryk ;:215
Dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:196 dziękuję, ten niebieski kwiatuszek to goryczka.
Jak fajnie, że papryka Ci urosła ;:138
Moja jest jeszcze zielona, a myślałam, że uda mi się z części swoich produktów zrobić sos słodko- kwaśny.
Miłego i ciepłego tygodnia ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przeglądałam dzisiaj najnowszą Magnolię i w dodatku Bakker spodobały mi się powojniki;
Crystal Fountain i Avant Garde
I teraz mam pytanie, czy może ktoś z was wie coś na ich temat.
Oraz gdzie je można kupić, wygoglowałam, że Hyzop je ma, ale nie znam tego sprzedawcy.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Ewuniu dziękuję za informację o trawie mogłam ja sprawdzić ale za duża do miejsca w którym chcę ją posadzić
taka jak jest teraz u Ciebie by mi pasowała ale jak urośnie i zakwitnie ,to jest stanowczo za duża .
Ten powojnik, który wpadł Ci w oko rzeczywiście niespotykany ale sprzedawcy nie znam.
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Ewuś Twój miskant fajnie się prezentuje , ja nie mam ręki do traw , ten co dostałam od Igi kiepściutko wygląda :( .
Pomidory masz wspaniałe , fajna słabość :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Sprzedawcy Hyzop nie polecam, ze zgodnością odmianową było słabo, nie wiem jak jest teraz. Zdjęć ogrodu nie widzę, nie wiem dlaczego, ale pomidory owszem, wyglądają apetycznie i zdrowo. U mnie w tym roku najlepszy był zielony, gdyby nie córka, to wisiałby do tej pory, bo nigdy zielonych nie jadłam i czekałam aż się zarumieni :;230 Róży Seul też jestem ciekawa, nowiutka z 2015, nie ma o niej wiadomości w internecie, ale ryzykujemy, też zamówiłam :)
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:196 a zobacz Miskant Yaku Jima - jest to niska odmiana miskanta, może ten Ci będzie pasował
Mariolcia ;:196 w przyszłym roku będzie lepiej wyglądał - on musi się zaaklimatyzować u Ciebie.
U mnie po posadzeniu w zeszłym roku też kiepskie były, a teraz jestem z nich dumna :tan
Ulka ;:196 nasza rodzinka zajada się kolorowymi pomidorami.
Dzięki za info o H....
Różyczka Seul ... jej kolor chwycił mnie za ;:167 , chociaż za zwyczaj lubię bladasy.

Zajrzałam w tym tygodniu do F.... a tam tyle nowości, cudności, dwóm nie mogłam się oprzeć, tym bardziej, że od dwóch lat do jednej już wzdycham ;:226 ( Genevieve Orsi ) , druga moim ;:167 zawładnęła w zeszłym roku ( Ventilo )

Nadszedł weekend, więc jak zawsze wyjazd na działkę ;:71
Tak myślę, że zacznę cebulowe sadzić, bo trochę się tego uzbierało ;:oj a do zimy chciałabym zdążyć :wink:
Czekają mnie też jutro zaprawy - sos słodko kwaśny wg przepisu szarlotki.
I trochę bylin jeszcze zostało do przesadzenia :roll:
Obym się tylko wyrobiła, a pogoda dopisała.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewuniu :wit
Dla oka przyjemności kwiatowe ;:215
Pomidorki, dorodne ;:108 ;:108
A co to za odmiana, tych czarnych,fajnie wyglądają :)
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie

Wczoraj wieczorem odebrałam laptopka, który wymagał już drobnych napraw. Kilka dni na FO przez to nie byłam i cieszę się, że mam wreszcie kochani kontakt z wami :tan

Aniu dziękuję ;:196

Pomidorek o który pytasz to blueberry.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Różyczki miodzio :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuniu i mój sprzęt wymaga naprawy i to takiej mechanicznej ale trudno mi się z nim rozstać, bo boje się żeby mi w oprogramowaniu coś nie popsuli ;:124
Róże cudowne moje już kwitną zimowo :wink:
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj coś mi się nie chcą wszystkie zdjęcia otwierać ;:145 Ta ostatnia różyczka .....cudeńko . Co to za jedna ?
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”