Moja działka na Dębowym Lesie
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Dębowym Lesie
Aniu, oczywiście, że pamiętam o chryzantemach. Żółte i czerwone. Jeżeli jeszcze któreś Ciebie interesują, to tylko powiedz. Będę wysyłała około połowy kwietnia.
Całkiem już kolorowo w Twoim ogródku. U mnie na działce nawet pełne przebiśniegi i krokusy jeszcze w pączkach.
Całkiem już kolorowo w Twoim ogródku. U mnie na działce nawet pełne przebiśniegi i krokusy jeszcze w pączkach.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I mnie dwa lata temu kilka żurawek wymarzło. Piękne wiosenne widoki.
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Kolory wiosny są cudne u ciebie jak zawsze pozdrawiam 

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Właśnie zajrzyj do Igi, ona piszę, że czeka na przebudzenie Gold Cascade. Widocznie ta odmiana tak ma.Tulap pisze:Ale jak zmarzla Ci żurawka?
Mogła jeszcze nie ruszyć.
Daj zdjęcie i Igi spytaj.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
ale pięknie , wiosennie zrobiło się u Ciebie.
Na żurawkę jeszcze poczekaj, może ta odmiana całkiem ginie na zimę a wychodzi nieco później ?
U mnie też niektóre wyglądają mizernie ale mam nadzieję, że zaraz zaczną rosnąć.

Na żurawkę jeszcze poczekaj, może ta odmiana całkiem ginie na zimę a wychodzi nieco później ?
U mnie też niektóre wyglądają mizernie ale mam nadzieję, że zaraz zaczną rosnąć.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wiosna piękna u Ciebie, pomimo zimna, ale pracować w taką pogodę jest jednak ryzykowne, czego przykładem jestem ja, nabawiając się choroby.
Wiesz, jak u nas w sobotę padało, a ja cały dzień na dworze.
Miłego dnia Ci życzę .
Wiesz, jak u nas w sobotę padało, a ja cały dzień na dworze.
Miłego dnia Ci życzę .

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu moja żurawka-albo taka sama albo bardzo podobna też nie odżyła po tej zimie. Poprzednią pięknie przetrwała, a teraz klapa. A może one są tak bardzo krótkowieczne? Dwa sezony i koniec? Szkoda jej bo piękna była i przez sezon wyrosła w ogromną kępę.
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witam kochani cieplutko W wtorkowy i jeszcze marcowy wieczór !!
Co to się zrobiło ale zimnica, prawda??Brr!!
ale życie i obowiązki idą do przodu.
We wtorek ( waw!!To było tydzień temu) miałam wolne ( teoretycznie tylko)
Postanowiłam jechać na działkę i dokończyć porządkowanie i tak od 10 do 16 pracowałam non- stop.I takie to moje wolne było.
Ale jestem usatysfakcjonowana.
Bo porządki ogrodowe dokończone.Wygrabione z rabat.
2 nowe rabaty wokół nowych róż zrobione.Kolejny kawałek trawnika znikł
Kilka roślinek zmieniło miejscówki.Jeżyny przesadzone,Porzeczkoagrest też.Dolomitem posypane.Kopczyki z róż zdjęte.
Nawet skusiłam się,żeby posiać rzodkiewkę, sałatę, marchewkę i pietruszkę.I tyle !Nie wiem czy dobrze,czy źle zrobiłam??
Aha najważniejsze.W piątek siedzę sobie na na huśtawce na działce pod-wieczór, dzień był cudny. ciepły jeszcze.Nie to co te ostanie kilka dni .
Otóż w piątek widziałam z mężem jak lecą bociany!!
A jeden poszybował na swoje gniazdo , czyli to co widzę i obserwuję z tarasu! Bociek już jest w końcu !!;
Uff, jeszcze w domciu porządkuje i zakupy przed świętami pomału już zaczynamy robić.Czasu znowu mało na wszystko
iwona0042-Iwonko; Kasiula17; colli28Witacie!!Dziękuję .Winogron przycięłam tydzień temu.I dobrze zrobiłam, jeszcze soków nie puszcza.A i zimnica teraz straszna.
Wiosenka się pomału rozwija może to dobrze, bo czas przedświąteczny. to mało czasu na działkę
mewa-Ewo Jeżówki jeszcze nie wychodzą.Tylko moja na parapecie Jeżówka ORANGE PASSION już spora rośnie w doniczce.Kupiłam ją w kłączu( kolejną )
No widzisz, jak inni się przydają coś tam napiszą co robią w ogrodzie i od razu nam się przypomina co i my mamy zrobić jeszcze.Ja tez tak mam.
Tulap-Mateuszu; kogra-Grażynko; any57-Andrzeju ; korzo_m-Dorotko; a_nie-Alu ; Andzia84 Witajcie !!
No właśnie nie wiem, czy ta żurawka zmarzła, czy uschła.ale oznak i kolorków w niej nie widać.Może jeszcze odżyje , zobaczymy
Ok,zdjęcie zrobię następnym razem.A Do Igi już zaglądam.Dzięki za sugestie.
Hmm marzec ale ciepełko nas orzeźwiło.A teraz zimno i stop.
Jak żurawka nie odbije , to nową podobną kupie w to miejsce
Margo2-Gosiu Ja cały czas powinnam już uważać na ten mój zwyrodniały kręgosłup.a ja jak durna, jak się czepię to nie odpuszczę ,aż ładne efekty zobaczę, i buzia się nie uśmiechnie i ból szkieleciku tez się odezwie i znowu przeciw bólowe w użytku.Dobrze,że najważniejsze prace mam za sobą.a teraz święta za pasem to ogród zszedł na trzeci plan.
Hmm, teraz To juz pewnie masz w 100 % zrobione ogrodzie.a może i w domciu w 100 ??
Pashmina2006-Madziu; Dziękuję.I dwa wrzosy tez warto przyciąć.
Mam nadzieję,że moja żurawka jeszcze odżyje.A jak nie to będzie pretekst do kupna nowej
chalaputkowo-Moniczko Witam cię w moich progach.I jak wypadłam ???
ASK_anulla-Anulko Kochana.Dzięki wielkie już za dobre serce i chęć podzielenia się ze mną chryzantemką. Mnie tylko i już interesują żółta i czerwona
A może i Ty coś znowu zechcesz??
przebiśniegi i krokusy już przekwitły.Ale inne roślinki już w pakach są.
Ignis05-Krysiu; Tajka-Tereniu Witajcie !
Pięknie było ale się skończyło.BRR!
Mam nadzieję,że to nie długo potrwa.Z żurawka oczywiście poczekam, Może odbije.a jak nie to nową kupię.
U mnie reszta nawet ładnie się trzyma.
U mnie tylko mąż chory i córcia.Ja nie mam czasu, praca, porządkowanie ,a i zakupy,a w międzyczasie na doniczki -Decoupage mnie wzięło.stare odnawiam.
Dla was jeszcze wiosenne kolorki.( zdjęcia z piątku)
Przebiśniegi przekwitły,krokusiki też

dereń - będzie znowu dereniówka.Dla mnie najpyszniejsza naleweczka !!

miodunka

hiacynty

i pierwszy mój kwitnący bratek na gruncie.Sporo ich się wysiało.także później będzie kolorowo

zaraz pozaglądam jak tam wiosna u was wygląda
Co to się zrobiło ale zimnica, prawda??Brr!!
ale życie i obowiązki idą do przodu.
We wtorek ( waw!!To było tydzień temu) miałam wolne ( teoretycznie tylko)
Postanowiłam jechać na działkę i dokończyć porządkowanie i tak od 10 do 16 pracowałam non- stop.I takie to moje wolne było.
Ale jestem usatysfakcjonowana.
Bo porządki ogrodowe dokończone.Wygrabione z rabat.
2 nowe rabaty wokół nowych róż zrobione.Kolejny kawałek trawnika znikł
Kilka roślinek zmieniło miejscówki.Jeżyny przesadzone,Porzeczkoagrest też.Dolomitem posypane.Kopczyki z róż zdjęte.
Nawet skusiłam się,żeby posiać rzodkiewkę, sałatę, marchewkę i pietruszkę.I tyle !Nie wiem czy dobrze,czy źle zrobiłam??
Aha najważniejsze.W piątek siedzę sobie na na huśtawce na działce pod-wieczór, dzień był cudny. ciepły jeszcze.Nie to co te ostanie kilka dni .
Otóż w piątek widziałam z mężem jak lecą bociany!!
A jeden poszybował na swoje gniazdo , czyli to co widzę i obserwuję z tarasu! Bociek już jest w końcu !!;

Uff, jeszcze w domciu porządkuje i zakupy przed świętami pomału już zaczynamy robić.Czasu znowu mało na wszystko

iwona0042-Iwonko; Kasiula17; colli28Witacie!!Dziękuję .Winogron przycięłam tydzień temu.I dobrze zrobiłam, jeszcze soków nie puszcza.A i zimnica teraz straszna.
Wiosenka się pomału rozwija może to dobrze, bo czas przedświąteczny. to mało czasu na działkę

mewa-Ewo Jeżówki jeszcze nie wychodzą.Tylko moja na parapecie Jeżówka ORANGE PASSION już spora rośnie w doniczce.Kupiłam ją w kłączu( kolejną )
No widzisz, jak inni się przydają coś tam napiszą co robią w ogrodzie i od razu nam się przypomina co i my mamy zrobić jeszcze.Ja tez tak mam.
Tulap-Mateuszu; kogra-Grażynko; any57-Andrzeju ; korzo_m-Dorotko; a_nie-Alu ; Andzia84 Witajcie !!
No właśnie nie wiem, czy ta żurawka zmarzła, czy uschła.ale oznak i kolorków w niej nie widać.Może jeszcze odżyje , zobaczymy

Ok,zdjęcie zrobię następnym razem.A Do Igi już zaglądam.Dzięki za sugestie.
Hmm marzec ale ciepełko nas orzeźwiło.A teraz zimno i stop.
Jak żurawka nie odbije , to nową podobną kupie w to miejsce

Margo2-Gosiu Ja cały czas powinnam już uważać na ten mój zwyrodniały kręgosłup.a ja jak durna, jak się czepię to nie odpuszczę ,aż ładne efekty zobaczę, i buzia się nie uśmiechnie i ból szkieleciku tez się odezwie i znowu przeciw bólowe w użytku.Dobrze,że najważniejsze prace mam za sobą.a teraz święta za pasem to ogród zszedł na trzeci plan.
Hmm, teraz To juz pewnie masz w 100 % zrobione ogrodzie.a może i w domciu w 100 ??
Pashmina2006-Madziu; Dziękuję.I dwa wrzosy tez warto przyciąć.
Mam nadzieję,że moja żurawka jeszcze odżyje.A jak nie to będzie pretekst do kupna nowej

chalaputkowo-Moniczko Witam cię w moich progach.I jak wypadłam ???
ASK_anulla-Anulko Kochana.Dzięki wielkie już za dobre serce i chęć podzielenia się ze mną chryzantemką. Mnie tylko i już interesują żółta i czerwona

A może i Ty coś znowu zechcesz??
przebiśniegi i krokusy już przekwitły.Ale inne roślinki już w pakach są.
Ignis05-Krysiu; Tajka-Tereniu Witajcie !

Pięknie było ale się skończyło.BRR!
Mam nadzieję,że to nie długo potrwa.Z żurawka oczywiście poczekam, Może odbije.a jak nie to nową kupię.
U mnie reszta nawet ładnie się trzyma.

U mnie tylko mąż chory i córcia.Ja nie mam czasu, praca, porządkowanie ,a i zakupy,a w międzyczasie na doniczki -Decoupage mnie wzięło.stare odnawiam.

Dla was jeszcze wiosenne kolorki.( zdjęcia z piątku)
Przebiśniegi przekwitły,krokusiki też

dereń - będzie znowu dereniówka.Dla mnie najpyszniejsza naleweczka !!

miodunka

hiacynty

i pierwszy mój kwitnący bratek na gruncie.Sporo ich się wysiało.także później będzie kolorowo

zaraz pozaglądam jak tam wiosna u was wygląda
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu -jak wypadłaś ? Dziewczyno słów brakuje
mimo że jestem zakochana w Chałaputku Twój kot podbił mi serce , hortensje
, będę Cię zadręczać pytaniami o nie bo z nimi nigdy nie miałam do czynienia
i ta róźnorodność , i kolorki , a jak zobaczyłam koszyk z jabłkami to mało nie oblizałam ekranu , oj będę ja tu częstym gościem
Pozdrawiam w ten wietrzny i ponury wieczór 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Aniu pokazałaś piękną wiosnę i nawet masz macoszki super 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dzień dobry w pierwszy kwietniowy i prima - aprilisowy dzionek!!
Parę dni do Świąt a tu dalej zimno i wieje a tu zima walczy z wiosną
U mnie tez czasu mało.ale jak wolne miałam to i nadrobiłam,I dobrze jak widzę , bo teraz pogoda straszna wieje ,deszcz siąpi, mokro, zimno strasznie ,temperatura bliska zeru .Dobrze,że zimowych botków nie wyniosłam do piwnicy jeszcze , jak moja córcia.A tak pięknie już było
Jeszcze róże mam nie opryskane i nawozem trzeba byłoby podsypać i drzewka, krzewy i inne roślinki.Ale może przed świętami znajdzie się chwila czasu to zrobi się i to.
No mamy prawdziwy kocioł pogodowy w tym roku.
Ale wiosna się nie daję i walczy
chalaputkowo-Moniś Dziękuję za miłe słowa i ciesze się,że się spodobało u mnie .Zapraszam jeszcze:)
Każdy ma swoich ubieńców. Jak zamieszkam na stałe na Dębowy to i pieska jeszcze sobie sprawię.A teraz Fiona mi wystarczy
Do koszyczka pełnego jabłuszek to jeszcze poczekamy ,ale pierwsze kwitnące jabłonie zobaczymy.Lubię kwitnące drzewa.Jeszcze trochę.mam nadzieję,że nie długo do takich widoków
roza333 - Justynko Wiosna jest, może dziś nie piękna ale jest :)Hmm,,, A co to są te macoszki ??
Ale roślinki walczą też

Ale hosty już wiosny też chcą

Parę dni do Świąt a tu dalej zimno i wieje a tu zima walczy z wiosną

U mnie tez czasu mało.ale jak wolne miałam to i nadrobiłam,I dobrze jak widzę , bo teraz pogoda straszna wieje ,deszcz siąpi, mokro, zimno strasznie ,temperatura bliska zeru .Dobrze,że zimowych botków nie wyniosłam do piwnicy jeszcze , jak moja córcia.A tak pięknie już było

Jeszcze róże mam nie opryskane i nawozem trzeba byłoby podsypać i drzewka, krzewy i inne roślinki.Ale może przed świętami znajdzie się chwila czasu to zrobi się i to.
No mamy prawdziwy kocioł pogodowy w tym roku.
Ale wiosna się nie daję i walczy

chalaputkowo-Moniś Dziękuję za miłe słowa i ciesze się,że się spodobało u mnie .Zapraszam jeszcze:)
Każdy ma swoich ubieńców. Jak zamieszkam na stałe na Dębowy to i pieska jeszcze sobie sprawię.A teraz Fiona mi wystarczy

Do koszyczka pełnego jabłuszek to jeszcze poczekamy ,ale pierwsze kwitnące jabłonie zobaczymy.Lubię kwitnące drzewa.Jeszcze trochę.mam nadzieję,że nie długo do takich widoków

roza333 - Justynko Wiosna jest, może dziś nie piękna ale jest :)Hmm,,, A co to są te macoszki ??
Ale roślinki walczą też

Ale hosty już wiosny też chcą

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34

U nas deszcz ze śniegiem pada i wieje mrożny wiatr....i na pewno nie nastraja do tego żeby w ogródku popracować

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Macoszki to bratki dolny płatek to matka,te dwa po bokach to jej córki ,a ten na górze to kopciuszek 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,czytam ,że już pięknie uporządkowałaś swój ogród po zimie,u mnie jeszcze dużo roboty ,ale myślę ,że nadrobię ,bo zrobiłam nowe rabaty i to zajęło mi dużo czasu,wiosennych dużo u ciebie kwitnie ,niektóre rośliny w ogóle nie przejmują się zimnem ,śliczny masz wiosenny ogród,milego dnia życzę

Tego czasu wiecznie wszystkim mało,co to za świat
Za to kwiatkom go nie brakuje

Za to kwiatkom go nie brakuje