Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.2
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.2
Arkawroc i Joanno gratulacje. Piękne macie dynie, tylko podziwiać

Pozdrawiam Marta
Joasiu kiedy zapylałaś?
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Miałem nie wstawiać już tego zdjęcia, bo jest z przed dwóch dni, ale jak tak wstawiacie i się chwalicie, to pokaże, co miałem do pokazania
Chyba że jednak wstawiłem to zdjęcie

Witam.Dynia zapylana była z początkiem lipca.Dokładnie nie powiem,nie prowadzę żadnej buchalterii.Od jutra chyba zacznę jak "pęknie 100". Joanna
Miałam zapylać jedną dzisiaj,ale plany się pokrzyżowały i jeden dzień będzie w"plecy".
Miałam zapylać jedną dzisiaj,ale plany się pokrzyżowały i jeden dzień będzie w"plecy".
- BobejGS

- Kontakt:
W jakim sensie w plecy? Nie otwarł się żeński? 
Panienka dyńka się zbuntowała i postanowiła ukazać swe wdzięki o jedną dobę póżniej.Trudno się mówi,ale przyjemność smyrania jej nie minie(przyjemność dla dyńki).
Blażeju mam identyczne pomiary jak Ty tylko tej "1" z przodu nie mam:) 
-
arkawroc
- 200p

- Od: 24 sty 2011, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pierwsza moja zwolniła ma dzisiaj 82cm, druga nie zwalnia tempa dziś 77cm. Za karę dla 1 tylko woda została obydwóm zaaplikowana, za to w ilości dość sporej.
Błażej no no będzie chyba rekord
Cz ty ta dnia blisko domu ?
Kropek Twoja dynia też piękna
Kropek Twoja dynia też piękna
Pozdrawiam Marta
- BobejGS

- Kontakt:
Tak, to jest dynia, która rośnie na wprost moich drzwi wyjściowych z domu 
Witam.Jak to w powiedzeniu "pańskie oko dynie tuczy".Powodzenia Błażeju-500. Joanna
-
Warriortbg
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 18 lip 2014, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc się przedstawie. Mam na imię Łukasz, mieszkam na wsi w okolicach Tarnobrzega (Podkarpackie). Mam 17 lat i na razie się edukuje.
Gleba u mnie to praktycznie sam piach, z tym że na ogródku mam troche nawiezionej lepszej.
Ogólnie ogródek mam bardzo duży i uprawia sie dosc duzo, ale podstawowych warzyw.
Na giganta trafiłem przez przypadek, ponieważ normalnie kupilem w sklepie nasiona cukini i dyni , nie zwracając uwagi na opisy. Uczyniłem, to dopiero po wsianiu, a że niektóre zostaly posione np 2-3 w dołek ( te w niewielkiej odległości od siebie) i bez wczesniejszego nawożenia to nie spodziewam sie cudów, tym bardziej ze to zwykłe nasiona AG ze sklepu. No ale od tamtego czasu mocno sie podjarałem, kilka razy dziennie wchodze forum, a każdy nowy wakacyjny poranek witam na obchodzie w ogrodzie. Dogladam jeszcze pionierskie rosliny u mnie w ogrodzie czyli kalafiory, brokuły, i te nie pionierskie czyli krzewy owocowe( borówki, porzeczki, jagody kamczackie, agrest,maliny itp) i pomidory, oraz ostatnio wysiałem pekinke.
Tak jak mówiłem, cudów od mojej tegorocznej dyni nie oczekuje, ale spośród wszystkich głównych pędów wybrałem dwa i dopiero dzisiaj na jednym zakwitl kwiat gdziesna 3m. Pozostałe zostawie niekontrolowane, a tam juz widze 2 dynki wielkosci malej piłki do siatkówki ale to jest metr od korzenia. Oprócz AG na moim wydzielonym dyniowym obszarze wsiałem Melonową żółtą, BAmbino, cukinie, patisony, arbuzy,melony(eksperymentalnie) i przy płocie jakieś ozdobne.
Ok teraz mamdo WAs pytanie, czesto pojawiała sie data 20 lipca, co jeśli zapyle później, nie urosnie taka czy nie zdąrzy dojrzeć.
Ok , ale sie rozpisałem, ciekawe czy ktoś wytrwał.
Ps. Fotki dam jak bedzie co pokazać.
Ps2. Bobej jak bedziesz rozdawał pestki w tym roku to już rezerwuje, bo na przyszly sezon ma takie plany, ze hoho.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc się przedstawie. Mam na imię Łukasz, mieszkam na wsi w okolicach Tarnobrzega (Podkarpackie). Mam 17 lat i na razie się edukuje.
Gleba u mnie to praktycznie sam piach, z tym że na ogródku mam troche nawiezionej lepszej.
Ogólnie ogródek mam bardzo duży i uprawia sie dosc duzo, ale podstawowych warzyw.
Na giganta trafiłem przez przypadek, ponieważ normalnie kupilem w sklepie nasiona cukini i dyni , nie zwracając uwagi na opisy. Uczyniłem, to dopiero po wsianiu, a że niektóre zostaly posione np 2-3 w dołek ( te w niewielkiej odległości od siebie) i bez wczesniejszego nawożenia to nie spodziewam sie cudów, tym bardziej ze to zwykłe nasiona AG ze sklepu. No ale od tamtego czasu mocno sie podjarałem, kilka razy dziennie wchodze forum, a każdy nowy wakacyjny poranek witam na obchodzie w ogrodzie. Dogladam jeszcze pionierskie rosliny u mnie w ogrodzie czyli kalafiory, brokuły, i te nie pionierskie czyli krzewy owocowe( borówki, porzeczki, jagody kamczackie, agrest,maliny itp) i pomidory, oraz ostatnio wysiałem pekinke.
Tak jak mówiłem, cudów od mojej tegorocznej dyni nie oczekuje, ale spośród wszystkich głównych pędów wybrałem dwa i dopiero dzisiaj na jednym zakwitl kwiat gdziesna 3m. Pozostałe zostawie niekontrolowane, a tam juz widze 2 dynki wielkosci malej piłki do siatkówki ale to jest metr od korzenia. Oprócz AG na moim wydzielonym dyniowym obszarze wsiałem Melonową żółtą, BAmbino, cukinie, patisony, arbuzy,melony(eksperymentalnie) i przy płocie jakieś ozdobne.
Ok teraz mamdo WAs pytanie, czesto pojawiała sie data 20 lipca, co jeśli zapyle później, nie urosnie taka czy nie zdąrzy dojrzeć.
Ok , ale sie rozpisałem, ciekawe czy ktoś wytrwał.
Ps. Fotki dam jak bedzie co pokazać.
Ps2. Bobej jak bedziesz rozdawał pestki w tym roku to już rezerwuje, bo na przyszly sezon ma takie plany, ze hoho.
- Jolek

- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Witaj Warriortbg i baw się razem z nami w przygodę z dyniami
Ja choć nie hoduję olbrzyma to kibicuję tutaj i tak jak Ty często zaglądam
Choć nie powiem marzył by mi się choć jeden 25 kg BAMBINO. U mnie dopiero są 2 zalążki dyni 
Ja choć nie hoduję olbrzyma to kibicuję tutaj i tak jak Ty często zaglądam