Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Jagodo Nadmorska ...witaj ... :wit

Róże mi się nie śniły - a szkoda ...no , popatrz , Sweety /Ania koniecznie chce nam tę trójcę wcisnąć . Jako , że nie mam daleko do Niej ...biorę saperkę i podjadę ...cichą nocą , gdy świat w mroku pogrążony ...wpadnę w Jej strony ...a wtedy ..Twiggy's Rose i Avalon będą moje ;:306 .

Pozdrawiam z lekka wyłażącego ;:3 w Małopolsce :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie, dzionek wstał, jak marzenie, słońce i temperatura umiarkowana ;:215.
I tylko historia moich pleszek skończyła się tragicznie. Nawet nie chce mi się pisać, jak ;:145.
Definitywnie likwiduję budkę lęgową. Trudno ;:223. Ale serce boli ;:185.

W ogrodzie po deszczach niezły bałagan, masa zielonego i kolorowego do wycięcia. Ale robić nic mi się nie chce. Popadłam w apatię przez te ptaszki ;:222 . Muszę to jakoś odreagować :!:
Na szczęście róże zachowują się przyzwoicie: jedne co prawda przekwitły, ale inne kwitną bujnie, a młodziaki się sposobią.

Francesco, jak Ty długo siedzisz po nocach! Wśród Twoich ulubionych różowych róż taki maślany akcencik aż się prosi ;:224 .

Baju, przecież to była czysta polszczyzna w mniemaniu rzeczonego Rosjanina... ;:306.

Pati, w rzeczy samej z tą saperką trochę daleko, tym bardziej, że Gipsy Boy dopiero przyjedzie, bo poprzedniemu się zdechło ;:222 .
Coś mi się widzi, że te Wasze agapanty są pod zbyt dużą presją. Spróbuj swojego na jakiś czas spuścić z czujnego oka.

Oj, Keetee, witaj, ile ja się kawy w samotności opiłam :shock:. Najpierw mnie odcięło od internetu, potem Tobie spodobało się wyjechać... Eden się odkuje, ale inne Twoje różyczki dzielnie na Ciebie czekały. Widziałam! Piękna parada róż.
Dobrze, że już jesteś, potrzebuję Twojej wesołości na ten ptasi smutek. ;:196.

Jagódko, dobrze mówisz. Wykopuj, mogła Sweety tak sugestywnie nie kusić ;:306.
Cieszę się ze słonka w Małopolsce, bo u nas już świeci ;:215.

Na razie - Jagoda
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jagi nie wiedziałam nic o ptaszkach...wiem jak to smuci wiem kochana ;:4 Nic nie poradzisz ,ja za bardzo łapie dołka po takich wydarzeniach ,zajmij sie czymś i nie myśl, masz miętkie dobre serduszko ;:4 I przede wszystkim złopnij kawusi ze mną...kupie dla ciebie specjalna filizanke , bo tamtej nie lubisz ;:196
Parade rózyczek widziałas ;:138 dobrze ,ze nie widzisz parady chwiasciorów i pokrzywy po pas ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zaglądam tu już kolejny raz i wciąż jestem zauroczona tym kwieciem przepięknym... ;:63 ;:63
Kociula sympatyczny ;:215 ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też uwielbiam Avalona i Twiggy's Rose. Pashminy nie znam i nie mam, ale na zdjęciach zawsze mi się wydaje jakby miała pobrudzone krawędzie płatków.
Jagusiu, a gdzie ty o tej porze zamówiłaś róże?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jagi, :wit
A niech to jasna.......!!!! ;:161 !!!
Wiem, jak Ci musi być żal tych ptaszków. Sama się wkurzyłam! Niech to jasna.......!!!!!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Och, rozumiem Cię, bo też miałam podobną sytuację 2 tygodnie temu...do tej pory nie mogę zapomnieć o tym malutkim pisklaku :( Niestety, bliski kontakt z naturą daje możliwość podglądania nie tylko jej pięknych, ale i ponurych barw...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee, udałam się w miasto, bo do ogrodu nie bardzo ;:174, ale nim się muszę zająć.
Pokrzyw i chwastów u Ciebie nie widać, bo chytrze skupiasz wzrok widza na pięknych kwiatach ;:170.
Inną filiżankę mi kupisz ;:oj - super, dzięki wielkie.

Anabuko, dzięki!

Wandeczko, ja też nie wpadłam w amok na widok Pashminy, mnie się z kolei wydaje, że ona bardzo cierpi, żeby rozepchnąć swoje tak bardzo napakowane kwiatki ;:218. Nie mam ani jej, aniTwiggy's Rose i moja medalowa trójka troszkę inaczej wygląda... ;:224.
A zamawiam tradycyjnie, w Rosarium i Rosa Ćwik. Ze współpracy z tymi dostawcami jestem bardzo zadowolona.

Lisico, Pati, dzięki za empatyczną postawę. Pamiętam, Pati, Twoja historię, u mnie to samo, ale razy 3 ;:145. Zaklęłabym paskudnie, ale nie wypada ;:219. No i mam nauczkę. Więcej nie narażę ptaków na takie coś. Zdejmuję budkę i szlus :!: :!: :!:

Pozdrawiam Was bardzo ciepło i słonecznie - Jagoda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wyczytałam nazwy szkółek i zaraz podejrzę. W Rosarium kupowałam wiosenne róże i jestem zadowolona, tej drugiej nie znam. Jednak moje doświadczenie to "0" w porównaniu z Twoim.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

JagiS pisze: Robaczku, skoro Twój agapant zaczął, to już będzie kwitł. Powinien co roku podwajać ilość kwiatostanów.
haha, super, czyli w przyszłym roku będą 2 :lol: na 10 roślin ;:306
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kasiula to sie ciesz, bo jak na razie to 100% więcej ode mnie ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenko spróbuj, zdobywaj własne doświadczenie.

Robaczku i Sweety, przestańcie szydzić ze swoich agapantów. Może obraziły się za to ciągłe strofowanie i porównywanie do prymusa. Nikt tego nie lubi ;:306.

Pozdrawia Was agapant - prymus ;:215.

Obrazek

Na razie - Ja
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Nie uwierzycie, bo to co się zdarzyło jest z kategorii cudów ;:138 ;:138 ;:138 .
Jedno pisklę odebrałam Szuwarkowi żywe. Niewiele myśląc włożyłam je do budki. Przez kilka godzin była martwa cisza, a pleszka latała nerwowo, żałośnie popiskując, i omijała gniazdo. Sądziłam, że maluch nie przeżył. Wróciwszy z miasta zabrałam się za porządkowanie ogrodu i... usłyszałam trzeszczenie zegareczka ;:oj, a pleszka znów zaczęła przynosić do gniazda robaki. Znaczy, maluch żyje ;:333. Ale jak go ocalić, kiedy sfrunie na ziemię... ;:224.

Ale o tym już w następnej części wątku :arrow: tutaj, bo ten, powyższym optymistycznym akcentem zamykam.

Do zobaczenia - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”