Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Kochana każda wizyta u Ciebie to balsam na moją duszę, roślinki masz tak posadzone ze smakiem, że aż miło popatrzeć, bo jak to zawsze mówię nie sztuką jest ich mieć tyle, ale sztuką jest mieć ich wiele i tak pięknie wyeksponować jak to Ty zrobiłaś :) wszystko kwitnie wspaniale, ale urzekły mnie iryski ;:oj piękne kolorki , jak będziesz kiedyś je dzielić to pamiętaj o mnie, zawsze możemy się wymienić na coś ciekawego :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko aż nie do uwierzenia, że gdzieś nie pada :roll: :lol: U mnie już tydzień taka kiepska pogoda...... przeciwko deszczykowi nic nie mam..... u mnie piach, więc każda ilość mile widziana.... tylko dlaczego przy okazji jest tak bardzo zimno :evil:
Koleuskami się nie przejmuj, jak teraz uszczkniesz, to w końcu się rozrosną :D

Aguś ten krzaczek to Dyptam :D Rośnie u mnie całkowicie wbrew swoim upodobaniom...... i ciągle się rozrasta i pięknie kwitnie :D

Grażynko dziś na razie u mnie nie pada..... ale zimno jest cały czas...... już niechby sobie padało, aby cieplej troszkę było :roll: Szalona pogoda i jak tu nie narzekać..... jednego dnia gorąco nie do wytrzymania a kolejnego zimno, ze kurtki trzeba wyciągać..... nic umiarkowanego......

Jacku u mnie piaseczek, więc każda ilość deszczu przelatuje, nie ma zastojów..... Na cięższej, bardziej zwięzłej glebie to może być prawdziwy problem, takie długie opady..... U mnie iryski na razie sobie wspaniale radzą... dzięki niskiej temperaturze kwitną bardzo długo :D

Aniu przy podziale będę pamiętała o Tobie ;:196

Iguś dziękuję ;:196 Zagęściło się od Twoich odwiedzin :lol:

Marzenko oj jest busz, jest...... nie lubię widoku gołej ziemi i roślinki muszą ją dokładnie zakryć :lol: Uwielbiam takie bogactwo roślin wylewające sie z rabat :D

Marysiu jak tylko troszkę się ociepli, to natychmiast pąki buchną kwieciem :D Iryski i orlika masz zaklepane ;:196

Kasiu dziękuję ;:196 Kolory w ogródku są tak niesamowicie soczyste i intensywne. że napatrzyć się nie mogę..... to aż niesamowite ....

Ewuniu zimno jest bardzo....... i pochmurno, brak słoneczka..... może już się wypogodzi......

Jolu u mnie dziś już nie pada.... na razie :roll: ale zimno bardzo jest cały czas......

Kasiu dziękuję za takie cieplutkie słowa ;:196 Miło mi bardzo, że podoba Ci się . Roślinek faktycznie jest dużo.... nie potrafię się oprzeć tym, które mi się podobają :lol: Iryski pięknie już kwitną, chłód powoduje, że bardzo długo trzymają kwiat. Iryski zapisałam :D...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Aguś,nadrobiłam zaległości ;:196 Prześlicznie u Ciebie,pokaz rododendronów powalający ;:138 Ja mam zdecydowanie za mało miejsca na te przepiękne kwiaty.Do irysków też mam słabość,lubię i niskie i wysokie.Niskie w tym roku bardzo słabo u mnie zakwitły i do tego nie wszystkie.Za to wysokie będą obficie kwitły,tylko przez tą okropna pogodę,nie chcą się rozwinąć ;:223
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agniesiu gdy za oknem taka nieciekawa pogoda to zdjęcia z Twojego ogrodu są najwspanialszym widokiem by z cierpliwością czekać na upragnione słoneczko. Ależ masz piękne rh ;:180 Piękne skomponowane rabaty, żurawki, iryski... cudeńka!
Aguś u mnie ziemia gliniasta i deszczykowi mówię dosyć :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Agnieszko na pierwszym zdjęciu pokazałaś piękne żółte liliowce, ostatnio widziałam na żywo w ogrodzie u kogoś i zachorowałam na nie. Znasz może nazwę? A swoją drogą niezwykła feria barw teraz u Ciebie ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga dziękuję za to, że nie żałujesz nam widoków z kwitnącego ogrodu. ;:196
Poprawiłam sobie nastrój oglądając zdjęcia. :heja :heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez sobie nastroj poprawilam - u mnie jest okropnie za oknem :evil: Kolorow mi potrzeba - duzo, duzo :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu i ja bardzo lubię iryski, szczególnie te niskie odmiany. U mnie kwitły bardzo obficie, ale niestety przez upały przekwitły błyskawicznie...... Tak właśnie jest z tą aurą.....nic umiarkowanego :roll: albo upał i susza , albo bardzo zimno i mokro ......

Kasiu dziękuję za cieplutkie słowa :D Cieszę się, że podoba Ci się :D Kolorowo jest faktycznie, dążę do takiego widoku, bo w takim otoczeniu najlepiej się czuję :D
U mnie już nie pada...... słoneczko przebija się przez chmurki, myślę, że i u Ciebie powinno już się rozpogodzić.....

Paulu niestety nie znam nazwy liliowca...... rośnie u mnie już wiele lat, to jeden z pierwszych jaki się u mnie pojawił....

Majeczko cieszę się, ze moje kolorowe widoki poprawiają Ci nastrój ;:196 Ja otaczam się kolorami, bo to dla mnie najlepsze lekarstwo na smutki 8-)

Jula zapraszam na kolorki ;:196 ...dążę do tego, żeby ogród był barwny i wesoły, moim zdaniem to najlepszy ,,rozweselacz,, :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Tak patrzę na Twój ogród po raz wtóry i powiem tak: dokładnie taki efekt chciałabym osiągnąć. Kolorowy busz na rabatach i niewielki, ale ładny trwanik :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo się cieszę, ze podoba Ci się mój ogródek ;:196 Ja kocham roślinny przepych, bogactwo zieleni i kolorów. W takim otoczeniu najlepiej się czuję i działa na mnie bardzo relaksująco i odprężająco :D
Co do trawniczka..... no właśnie tu pojawił się problem........ zawsze lubiłam jak w trawniku pojawiały się pojedyncze kwiaty.....fiołki, stokrotki, koniczynka, mlecze....... uwielbiam ten widok......ale mlecze zaczynają mnie pokonywać.....zrobiło się ich tak dużo, że za chwilę zamiast trawnika będzie mleczowisko : ;:202 Nigdy tego nie robiłam, ale chyba będę musiała się przełamać i popryskać, bo inaczej nie jestem w stanie ich usunąć :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

ojej ale u Ciebie pięknie. Te iryski dwukolorowe piękne. Co na tym skalniaczku masz posadzone bo nie mogę dojrzeć dokładnie? Masz raj na ziemi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu dziękuję ;:196 Jeśli chodzi Ci o tę podwyższoną rabatkę to rosną tam miniaturowe iglaczki z wrzosami i żurawkami , jest też kilka wiosennych kwiatuszków, sasanek, prymulek i tulipanków :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś czy dobrze czytam że ten Dyptom to jst bylina? w jakich kolorach występuje doczytałam tylko o białej i różowej a u Ciebie wydawało mi się że on ma czerwone liście ;:224
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Aguś Ty normalnie w [/b]RAJU[/b]mieszkasz ;:138 Pięknie u Ciebie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Aga....jak w raju....jakbym kiedyś przez przypadek 'TAM' trafiła to chciałabym żeby tak wyglądał ;:oj ;:138
Piękne kolorki Ci wychodzą na zdj. ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”