Ogródek AGNESS
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS
Kochana każda wizyta u Ciebie to balsam na moją duszę, roślinki masz tak posadzone ze smakiem, że aż miło popatrzeć, bo jak to zawsze mówię nie sztuką jest ich mieć tyle, ale sztuką jest mieć ich wiele i tak pięknie wyeksponować jak to Ty zrobiłaś
wszystko kwitnie wspaniale, ale urzekły mnie iryski
piękne kolorki , jak będziesz kiedyś je dzielić to pamiętaj o mnie, zawsze możemy się wymienić na coś ciekawego 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko aż nie do uwierzenia, że gdzieś nie pada
U mnie już tydzień taka kiepska pogoda...... przeciwko deszczykowi nic nie mam..... u mnie piach, więc każda ilość mile widziana.... tylko dlaczego przy okazji jest tak bardzo zimno
Koleuskami się nie przejmuj, jak teraz uszczkniesz, to w końcu się rozrosną
Aguś ten krzaczek to Dyptam
Rośnie u mnie całkowicie wbrew swoim upodobaniom...... i ciągle się rozrasta i pięknie kwitnie
Grażynko dziś na razie u mnie nie pada..... ale zimno jest cały czas...... już niechby sobie padało, aby cieplej troszkę było
Szalona pogoda i jak tu nie narzekać..... jednego dnia gorąco nie do wytrzymania a kolejnego zimno, ze kurtki trzeba wyciągać..... nic umiarkowanego......
Jacku u mnie piaseczek, więc każda ilość deszczu przelatuje, nie ma zastojów..... Na cięższej, bardziej zwięzłej glebie to może być prawdziwy problem, takie długie opady..... U mnie iryski na razie sobie wspaniale radzą... dzięki niskiej temperaturze kwitną bardzo długo
Aniu przy podziale będę pamiętała o Tobie
Iguś dziękuję
Zagęściło się od Twoich odwiedzin
Marzenko oj jest busz, jest...... nie lubię widoku gołej ziemi i roślinki muszą ją dokładnie zakryć
Uwielbiam takie bogactwo roślin wylewające sie z rabat
Marysiu jak tylko troszkę się ociepli, to natychmiast pąki buchną kwieciem
Iryski i orlika masz zaklepane
Kasiu dziękuję
Kolory w ogródku są tak niesamowicie soczyste i intensywne. że napatrzyć się nie mogę..... to aż niesamowite ....
Ewuniu zimno jest bardzo....... i pochmurno, brak słoneczka..... może już się wypogodzi......
Jolu u mnie dziś już nie pada.... na razie
ale zimno bardzo jest cały czas......
Kasiu dziękuję za takie cieplutkie słowa
Miło mi bardzo, że podoba Ci się . Roślinek faktycznie jest dużo.... nie potrafię się oprzeć tym, które mi się podobają
Iryski pięknie już kwitną, chłód powoduje, że bardzo długo trzymają kwiat. Iryski zapisałam
...

Koleuskami się nie przejmuj, jak teraz uszczkniesz, to w końcu się rozrosną
Aguś ten krzaczek to Dyptam
Grażynko dziś na razie u mnie nie pada..... ale zimno jest cały czas...... już niechby sobie padało, aby cieplej troszkę było
Jacku u mnie piaseczek, więc każda ilość deszczu przelatuje, nie ma zastojów..... Na cięższej, bardziej zwięzłej glebie to może być prawdziwy problem, takie długie opady..... U mnie iryski na razie sobie wspaniale radzą... dzięki niskiej temperaturze kwitną bardzo długo
Aniu przy podziale będę pamiętała o Tobie
Iguś dziękuję
Marzenko oj jest busz, jest...... nie lubię widoku gołej ziemi i roślinki muszą ją dokładnie zakryć
Marysiu jak tylko troszkę się ociepli, to natychmiast pąki buchną kwieciem
Kasiu dziękuję
Ewuniu zimno jest bardzo....... i pochmurno, brak słoneczka..... może już się wypogodzi......
Jolu u mnie dziś już nie pada.... na razie
Kasiu dziękuję za takie cieplutkie słowa

- ewamon

- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Aguś,nadrobiłam zaległości
Prześlicznie u Ciebie,pokaz rododendronów powalający
Ja mam zdecydowanie za mało miejsca na te przepiękne kwiaty.Do irysków też mam słabość,lubię i niskie i wysokie.Niskie w tym roku bardzo słabo u mnie zakwitły i do tego nie wszystkie.Za to wysokie będą obficie kwitły,tylko przez tą okropna pogodę,nie chcą się rozwinąć 
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Agniesiu gdy za oknem taka nieciekawa pogoda to zdjęcia z Twojego ogrodu są najwspanialszym widokiem by z cierpliwością czekać na upragnione słoneczko. Ależ masz piękne rh
Piękne skomponowane rabaty, żurawki, iryski... cudeńka!
Aguś u mnie ziemia gliniasta i deszczykowi mówię dosyć
Aguś u mnie ziemia gliniasta i deszczykowi mówię dosyć
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Agnieszko na pierwszym zdjęciu pokazałaś piękne żółte liliowce, ostatnio widziałam na żywo w ogrodzie u kogoś i zachorowałam na nie. Znasz może nazwę? A swoją drogą niezwykła feria barw teraz u Ciebie 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poprawiłam sobie nastrój oglądając zdjęcia.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tez sobie nastroj poprawilam - u mnie jest okropnie za oknem
Kolorow mi potrzeba - duzo, duzo 
- AGNESS

Ewuniu i ja bardzo lubię iryski, szczególnie te niskie odmiany. U mnie kwitły bardzo obficie, ale niestety przez upały przekwitły błyskawicznie...... Tak właśnie jest z tą aurą.....nic umiarkowanego
albo upał i susza , albo bardzo zimno i mokro ......
Kasiu dziękuję za cieplutkie słowa
Cieszę się, że podoba Ci się
Kolorowo jest faktycznie, dążę do takiego widoku, bo w takim otoczeniu najlepiej się czuję
U mnie już nie pada...... słoneczko przebija się przez chmurki, myślę, że i u Ciebie powinno już się rozpogodzić.....
Paulu niestety nie znam nazwy liliowca...... rośnie u mnie już wiele lat, to jeden z pierwszych jaki się u mnie pojawił....
Majeczko cieszę się, ze moje kolorowe widoki poprawiają Ci nastrój
Ja otaczam się kolorami, bo to dla mnie najlepsze lekarstwo na smutki
Jula zapraszam na kolorki
...dążę do tego, żeby ogród był barwny i wesoły, moim zdaniem to najlepszy ,,rozweselacz,, 
Kasiu dziękuję za cieplutkie słowa
U mnie już nie pada...... słoneczko przebija się przez chmurki, myślę, że i u Ciebie powinno już się rozpogodzić.....
Paulu niestety nie znam nazwy liliowca...... rośnie u mnie już wiele lat, to jeden z pierwszych jaki się u mnie pojawił....
Majeczko cieszę się, ze moje kolorowe widoki poprawiają Ci nastrój
Jula zapraszam na kolorki
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Tak patrzę na Twój ogród po raz wtóry i powiem tak: dokładnie taki efekt chciałabym osiągnąć. Kolorowy busz na rabatach i niewielki, ale ładny trwanik 
- AGNESS

Aniu bardzo się cieszę, ze podoba Ci się mój ogródek
Ja kocham roślinny przepych, bogactwo zieleni i kolorów. W takim otoczeniu najlepiej się czuję i działa na mnie bardzo relaksująco i odprężająco
Co do trawniczka..... no właśnie tu pojawił się problem........ zawsze lubiłam jak w trawniku pojawiały się pojedyncze kwiaty.....fiołki, stokrotki, koniczynka, mlecze....... uwielbiam ten widok......ale mlecze zaczynają mnie pokonywać.....zrobiło się ich tak dużo, że za chwilę zamiast trawnika będzie mleczowisko :
Nigdy tego nie robiłam, ale chyba będę musiała się przełamać i popryskać, bo inaczej nie jestem w stanie ich usunąć 
Co do trawniczka..... no właśnie tu pojawił się problem........ zawsze lubiłam jak w trawniku pojawiały się pojedyncze kwiaty.....fiołki, stokrotki, koniczynka, mlecze....... uwielbiam ten widok......ale mlecze zaczynają mnie pokonywać.....zrobiło się ich tak dużo, że za chwilę zamiast trawnika będzie mleczowisko :
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
ojej ale u Ciebie pięknie. Te iryski dwukolorowe piękne. Co na tym skalniaczku masz posadzone bo nie mogę dojrzeć dokładnie? Masz raj na ziemi.
- AGNESS

Madziu dziękuję
Jeśli chodzi Ci o tę podwyższoną rabatkę to rosną tam miniaturowe iglaczki z wrzosami i żurawkami , jest też kilka wiosennych kwiatuszków, sasanek, prymulek i tulipanków 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś czy dobrze czytam że ten Dyptom to jst bylina? w jakich kolorach występuje doczytałam tylko o białej i różowej a u Ciebie wydawało mi się że on ma czerwone liście 
Aguś Ty normalnie w [/b]RAJU[/b]mieszkasz
Pięknie u Ciebie

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Aga....jak w raju....jakbym kiedyś przez przypadek 'TAM' trafiła to chciałabym żeby tak wyglądał
Piękne kolorki Ci wychodzą na zdj.
Piękne kolorki Ci wychodzą na zdj.