Różyczka i inne choroby ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

U mnie padało dopiero w nocy. Mam nadzieję, że taki przebieg pogody powtórzy się i dzisiaj-w dzień ciepła wiosna, w nocy deszcz :D Jest wciąż bardzo mokro, ale powinnam zacząć przygotowanie rabaty-róże dopiero po niedzieli przyjdą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

Jestem po wczorajszym dniu w ogrodzie :D właściwie to pół dnia, ale w kościach trochę poczułam. Śniegu nie ma już ani odrobiny, ziemia odmarzła, można kopać.
Wszystko powychodziło z ziemi...nie miałam pojęcia, że posadziłam jesienia aż tak dużo tulipanów ;:oj są wszędzie!
Uporządkowałam wczoraj 3 rabaty, dzisiaj ciąg dalszy; nie rozgarniałam jeszcze tylko kopczyków przy różach...ale chyba już trzeba?
No ale przede wszystkim trzeba brać się za sadzenie róż - czekają namoczone. Przynajmniej wiem, że na pewno pójdą od razu do gruntu :D

Basia, tak, jedna róża przyszła właśnie w doniczce, ta może chwilę poczekać, a pozostałe dzisiaj do dołka :)
Milena, no Pashmina w tym sezonie jest obowiązkowa :)
Edyta, ja też nie wiem w co włożyć ręce...zwłaszcza że przez cały następny tydzień mnie nie będzie :roll: robię więc to, co najpilniejsze...w każdym razie róże na pewno muszę posadzić ;:108
Helenko...faktycznie róże wyglądają bardzo porządnie. Życzę Ci końca tej zimy :)
Marysiu...no to razem sadzimy róże :D
Ewa, no to ten deszcz na pewno już przyniesie pradziwą wiosnę, a przede wszystkim roztopi resztę śniegu...czego Ci życzę! :)

No a teraz...przyszła wiosna i przyszła pora, zeby zamknąc ten zimowy wątek i z wiosną otworzyć nowy ;:108
Dziękuję za Waszą nieocenioną obecność i zapraszam nadal :D myslę, że nowy wątek otworzę dzisiaj wieczorem...o ile oczywiście nie padnę po całym dniu w ogrodzie... :D

Obrazek

Zapraszam do nowego wątku tutaj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”