Przez te szyby będzie miał wgląd na Waszą działkę
Zielony świat Moniki cz. 2
Re: Zielony świat Moniki cz. 2
Niunia zaproś go na piwko lub inny trunek wyskokowy i obgadajcie sprawę polubownie
.
.
. Szpiegować będzie
.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No jo, nie dosyć że mi jeziorko strzeli to jeszcze będzie mnie podglądał
Trzeba coś pomyśleć
Trzeba coś pomyśleć
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No fakt postawili cudo
można się pochlastać
i dach na twoją stronę TO Nielegalne
nie może na działkę sąsiada spływać woda, wiem bo mam w granicy dwa budynki i z nich nic na moją działkę nie może spływać.
- Niunia1981

Celinko wiem, że nielegalne bo wg przepisów ROD zabudowanie musi być minimum 3 metry od płota, a nie 30 cm. Z drugiej strony sąsiedzi mieszkają na działce na stałe i wolałabym nie wszczynać sąsiedzkiej kłótni bo mogą w zemście zdemolować mi działkę pod moją nieobecność. Taki czarny scenariusz. Pogadam żeby założyli rynnę. Zobaczymy co z tego wyniknie.
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to dzieło sąsiada to na prawdę jest coś... pobudza wyobraźnię
ja myślałam że te okienka to drzwiczki od piekarnika z kuchenki gazowej
. Jak tak blisko płota ta budowla to może spróbuj ją zakryć przynajmniej na lato winobluszczem jak nieznacznie go pokierujesz
to może się i wdrapie na to cudo 
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Ja może nie doczytałam , nie dopatrzyłam , ale po co sąsiad zbudował takie coś?
Wiesz?
na zwierzęta, rośliny?
Bo to jakoś mało przypomina altanę ogrodową
taką do wypoczynku.
Wiesz?
na zwierzęta, rośliny?
Bo to jakoś mało przypomina altanę ogrodową
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Nie no sąsiad pierwsza klasa..Domek jak ta lala...Haha..Szkoda, że masz taki widok, ale zasłonisz jakimś bluszczykiem i nie będzie nic widać..
Teraz będziesz miała czas na myślenie..Oczywiście jak coś ciekawego wymyślisz na rabatki daj znać. Może też coś podpatrzę..
Teraz będziesz miała czas na myślenie..Oczywiście jak coś ciekawego wymyślisz na rabatki daj znać. Może też coś podpatrzę..
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Monia prace idą pełna parą i widać efekty brawo
No kurde mać,a ja szukam kogoś do zaprojektowania i postawienia altany podeślij mi tego sąsiada ,bo widzę,że chyba architekturę skończył z wyróżnieniem
a tak serio to pierwsza lepsza wichura i będzie zbierał ta swoją willę w promieniu kilometra
Zaoszczędzisz na tujach kochana,bo zostanie tylko goła gleba 
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
zaglądam tu czasami i za każdym razem dziwią mnie twoi sąsiedzi, powinni dostac nagrodę GUINESSA za pomysłowośc i estetykę wykonania
- KOSZMAR 
- Niunia1981

Witam kochani!
Już środa, czas strasznie szybko leci, wczoraj cały dzień byłam przekonana, że jest poniedziałek i nawet wciskałam listonoszowi, że się myli
Grażynko - już nawet nie patrząc na ogólną brzydotę budowli sąsiada to trzeba mu przyznać, że pomysł wykorzystania starych drzwi miał niezły
Będę kombinować jak to zasłonić, wszelkie pomysły miłe widziane
Jasia - wiesz po co on to budował to ja nie wiem, chyba chodziło o powiększenie powierzchni altanki bo tą co mają murowaną to jest wielkości i w położeniu odpowiednio do przepisów ROD. Może robi sobie jakiś składzik bo ewidentnie nie nadaje się to coś do zamieszkiwania. Skoro mieszkają tam na stałe to pewnie potrzebują więcej miejsca. I pewno w obawie przed jakąś komisją czy kontrolą nie jest to budowla na trwale związana z gruntem żeby mogli szybko rozebrać.
Aguś - będę miała całą zimę na wymyślenie zagospodarowania rabatek i czegoś ciekawego do zasłonięcia tego cuda architektury
Lucynko - na pierwszy rzut oka to może nie sprawia wrażenie niestabilnej ale chyba to koronkowa robota i wichurze się oprze
Izuś - no ładnie
przyznajesz się że zaglądasz do mnie tylko czasami
o ty niewdzięczna 
Już środa, czas strasznie szybko leci, wczoraj cały dzień byłam przekonana, że jest poniedziałek i nawet wciskałam listonoszowi, że się myli
Grażynko - już nawet nie patrząc na ogólną brzydotę budowli sąsiada to trzeba mu przyznać, że pomysł wykorzystania starych drzwi miał niezły
Jasia - wiesz po co on to budował to ja nie wiem, chyba chodziło o powiększenie powierzchni altanki bo tą co mają murowaną to jest wielkości i w położeniu odpowiednio do przepisów ROD. Może robi sobie jakiś składzik bo ewidentnie nie nadaje się to coś do zamieszkiwania. Skoro mieszkają tam na stałe to pewnie potrzebują więcej miejsca. I pewno w obawie przed jakąś komisją czy kontrolą nie jest to budowla na trwale związana z gruntem żeby mogli szybko rozebrać.
Aguś - będę miała całą zimę na wymyślenie zagospodarowania rabatek i czegoś ciekawego do zasłonięcia tego cuda architektury
Lucynko - na pierwszy rzut oka to może nie sprawia wrażenie niestabilnej ale chyba to koronkowa robota i wichurze się oprze
Izuś - no ładnie
Monia jak się sąsiad dowie,że naruszasz fotkami budowli jego prywatność, to .....
,
?
Dlaczego wzięłaś w posiadanie akurat tę działkę?
Pozdrawiam cieplutko.
Dlaczego wzięłaś w posiadanie akurat tę działkę?
Pozdrawiam cieplutko.
- Niunia1981

Kohlerio ta działka po prostu była najtańsza bo nieużywana przez ponad 8 lat. Jest to działka ROD, ja tam mieszkać nie będę więc aż tak bardzo mi ten widok nie będzie przeszkadzać, zresztą postaram się tak zagospodarować żeby nie rzucało się w oczy. Może ąasiad pomaluje ją na jakiś kolor kamuflarzu i nie będzie tak biło po oczach
A ty czemu nie masz wątku kochana co? Tylko pojawiasz się cichaczem w wąteczkach i kusisz koleuskami 
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Moniś, mogłabyś do mnie podjechać jakoś na dniach? Mam jeszcze dalie dla Ciebie...
- Niunia1981

Justynko zapytam mojego M. i dam ci znać
Widzimy sie u Gośki??
Monia , nie mam wątku bo nie interesuje mnie wymiana. No i po drugie szaleństwo
na posiadanie kwiatków mnie już opuściło
.
Mam nowe szczepki koleusów, 2 szt. Wstawić Ci fotkę?Nie pogonisz?
To i do mnie podjedź
, dam koleusy.......
Mam nowe szczepki koleusów, 2 szt. Wstawić Ci fotkę?Nie pogonisz?
To i do mnie podjedź