Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Szkoda Wandziu, że to tak daleko, bo wziełabym moje lakierki (czytaj gumowce - srebrne w czarne kropki), rękawice gumowe i pomogłabym Ci sie uporać z cebulowymi.I zapewniam Cię ze mną ze śmiechu wpadałbyś między swoje hosty :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Keetee, Gajowa-Ewo, Taro Już wiem, ta róża to Piano. Nareszcie będę ją mogła nazywać po imieniu. Nie wiem, ja mam jakoś tak, że jak róża ma swoje imię, to jakby ładniejsza i bardziej cenna się robi. Dziwne, co?

Ewuniu Gajowa, a ja zrobiłam wielkie postępy, bo już zamówiłam CZTERY sztuki Pastella oraz DWIE Bremen Stadtmusicanten i DWIE Larissa, a resztę też po jednej :oops:

Grażynko-Kogro padło na Piano. A co do liczby zamawianych, to przeczytaj, co napisałam do Gajowej. Jestem z siebie dumna. Ogród mały to faktycznie argument, ale mimo wszystko postaram się trzymać tej nowej zasady zakupów.

Sweety, o kurczę, ja też żałuję, że nie przybiegniesz do mnie z łopatką. To byśmy sobie dopiero pohulały, a i jakaś rozgrzeweczka pewnie by się znalazła ;:136
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To widzę, że na pewno wpadłybyśmy ... między rabatki :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widziałam na żywo Pastellę i Larisę, będzie piękny bukiet. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu a mnie się wydaje,że z Anią niewiele byście razem zrobiły - znam to z autopsji... :;230
Im więcej osób do pomocy tym mniej się zrobi ale za to dzień udany, mięśnie obolałe od śmiechu i ogólnie nastroje u wszystkich zawsze wyśmienite.
Pozdrawiam jesiennie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu mam pytanie.Co roku mam ogromną ilość suchych badylków z traw ozdobnych i chciałam je wykożystać na taki daszek i tu moje pytanie.Czym i do czego mocuje sie tę słomę ?

Obrazek

Ja to umocować aby pozostało na jakiś czas,zgóry dzięki.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

A miałaś nie zamawiać róż jesienią.... ja się chyba też niedługo złamię, zwłaszcza, że Pastelle i Larissę mam na liście...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Christinkrysiu, w towarzystwie może się i mniej zrobi albo wręcz w ogóle nic, ale za to jak przyjemnie. Znasz to z autopsji? Czyżby Ania u ciebie była z łopatą??

Efka, to jest zdjęcie ula zrobione w Pęchcinie. Ja nie mam pojęcia, jak to jest zrobione, ale chyba są to wiązki trawy poukładane obok siebie i potem jakoś przymocowane do deski-dachu. Ale nie wiem czy klejem, czy inaczej. Jak będę tam jeszcze raz, to obejrzę dokładnie. Fajnie by było takimi trawami poobkładać donice z zewnątrz, nie sądzisz?

JLG, no wiedziałam, wiedziałam, że mi to wypomnisz :;230 :;230 Bo miałam nie kupować. Ale od razu się zastrzegałam, że teraz jesienią kupię tylko tanie. No i faktycznie kupiłam róże po 7 złotych. A że przy okazji kilka było droższych (Pastella i inne), no to szkoda było nie dołożyć. Ale poważniejsze zakupy to już na pewno zrobię wiosną. Chyba... ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wandeczko, pamiętasz jak pisałam u Ciebie o swojej róży rosnącej od wiosny od kopca. Ona tak rosła i rosła. już nawet podejrzewałyśmy ją o to, ze wyrosła z dzika, czyli podkładki, Ona ma jakiś metr wzrostu, krzak też dość szeroki i zakwitła. Możesz zerknąć, któż to ona? Mam podobnie, Jak Ty czyli jak róża ma imię to milsza i cenniejsza mimo zakupu w dyskoncie za 5zł.
Podaj swoje źródło, gdzie kupujesz róże. Ceny bardzo atrakcyjne jak dla początkującej jak ja, bo w razie ;:145 , to nie żal grubych pieniędzy.
Jak sadzenie? Mnie zostały jeszcze narcyzy kupione na szt w niedzielę, parę forumowych darów i 20 lilii ;:14
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wandziu kupiłas sliczne róze , a jakie ceny ;:oj
Wybacz ,ze sie wtrącę.....
E@K66 pisze:Wandziu mam pytanie.Co roku mam ogromną ilość suchych badylków z traw ozdobnych i chciałam je wykożystać na taki daszek i tu moje pytanie.Czym i do czego mocuje sie tę słomę ?

Obrazek

Ja to umocować aby pozostało na jakiś czas,zgóry dzięki.
Efcia ja mysle że mozna robic wiazki i mocować takerem do desek czu płyty, łaczyć cienkim drutem :uszy
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Czytam Wandziu o Twoich nowych planach, mnie właśnie podobają się takie grupowe nasadzenia. Takie jednorodne nasadzenia oglądam wykonane przez ogrodników. Rośliny w większych grupach powinny też pasować do sąsiednich grup, a całość do otoczenia. Czyli pełna harmonia w ogrodzie. Ale to jest moje zdanie, jeszcze nie zastosowane na mojej działce.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,u mnie tez paskudna pogoda,od kilku dni tak wieje,że nie chce się nosa wyściubić.Miałam ambitne plany,żeby zrobic porządek po tych trąbach,ale za zimno,zmarzłam i uciekłam do domu.Mam dużo roslin wyrwanych z korzeniami. :(
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu, :wit może jeszcze zdążę zanim zamkniesz wątek. Z wielką przyjemnością spacerowałam dzisiaj po Twoim ogrodzie, podziwiałam piękną, bujną roślinność ;:215 i odpoczywałam po całodziennym dniu pracy w swoim ogrodzie. Pozdrawiam i zapraszam...zaglądnij do mne w wolnej chwili.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No tak chwila powstania nowego watku już bliska.
Wandziu, wiosną u Szmitów po prostu jest pusto, bo dopiero zaczyna wszystko rosnąc. Wszelkie byliny, trawy, prawie wszystko. Forme tworzą tylko iglaki i rh. W samym ogrodzie im mało roslin wymarzło. Więcej na polach. Tam mikroklimat stawu nie dociera.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam silną wolę-pewnie kupiłabym po jednej róży, ale za to dużo. Wiem, że kilka krzewów lepiej wygląda, ale mnie się najbardziej podobają róże, których jeszcze nie kupiłam :oops:
Zastanawiam się nad tym, co napisałaś o spartynie. Mam takie miejsce, gdzie nic nie chce rosnąć. Może tam mogłabym posadzić tę trawę. U Ciebie na pewno się rozrasta-jak bardzo?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”