Ogródek Robaczka
Re: Ogródek Robaczka
Kasiu Twoje kwiatuszki nieżle poradziły sobie z mrozem
Teraz już będzie tylko lepiej.Ty jednak masz jakiś specyficzny mikroklimat,albo dużo miłości i z tęsknotą czekały na Twój powrót 
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie widać, żeby wiosna u Ciebie przystopowała
U mnie jeszcze nie zaczęła się na dobre.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mńie też mało wiosny
Kasia, krokusy 'Joanna d'Arc' bedą dopiero kwitnąć.....wsadzone na jesieni.....
Ile u Ciebie już stron......
Kasia, krokusy 'Joanna d'Arc' bedą dopiero kwitnąć.....wsadzone na jesieni.....
Ile u Ciebie już stron......
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie
Kasik - zapraszam w odwiedziny
Monia, tutaj klimat nieco cieplejszy niż u Ciebie, krokusy zaczęły kwitnąć pod koniec lutego i cieszyły cały marzec
Sasanki kwitną już ponad 2 tygodnie
Uwielbiam sasanki - jak przekwitną u mnie, przybiegnę podziwiać Twoje
U mnie też dzisiaj ładnie 
Ewa/pipio, to musi być ta miłość
Kilka powojniczków ucierpiało, ale nie jest tak źle. W najbliższym czasie mrozów nie zapowiadają, więc będę sadzić pozostałe powojniki i budleje
Ewa, widzę po tulipanach, że marniejsze będą niż w zeszłym roku, ale i tak będzie kolorowo
Justynko, u mnie wszystkie krokusy już kwitły, Joanna D'Arc też - miałam kilkanaście sztuk, jest śliczna
Kwitną jeszcze krokusy od północy, tam jest ciemniej. Od południa wystrzeliły czosnki
Uwielbiam te kulki na rabatkach
Miłego dnia
Kasik - zapraszam w odwiedziny
Monia, tutaj klimat nieco cieplejszy niż u Ciebie, krokusy zaczęły kwitnąć pod koniec lutego i cieszyły cały marzec
Ewa/pipio, to musi być ta miłość
Ewa, widzę po tulipanach, że marniejsze będą niż w zeszłym roku, ale i tak będzie kolorowo
Justynko, u mnie wszystkie krokusy już kwitły, Joanna D'Arc też - miałam kilkanaście sztuk, jest śliczna
Miłego dnia
Kasik, zdjęcia zjawiskowe!
U mnie czosnki też coraz większe... Jeśli dobrze pamiętam, to jesienią dosadziłam limonkowe i chyba białe - nie mogę się doczekać, żeby je zobaczyć
U mnie czosnki też coraz większe... Jeśli dobrze pamiętam, to jesienią dosadziłam limonkowe i chyba białe - nie mogę się doczekać, żeby je zobaczyć
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Magnolie dorodne. Wyglądają, jakby już tam rosły sporo lat.
Super odbijają róże. Moje jeszcze w kopczykach.
Super odbijają róże. Moje jeszcze w kopczykach.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
No to MOJA wiosna opóźniona co najmniej o 3 tygodnie...
Jak miło jest zobaczyć u Ciebie zielone pędy róż... po tej czarnej masakrze u mnie...
Jak miło jest zobaczyć u Ciebie zielone pędy róż... po tej czarnej masakrze u mnie...
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu, szkoda magnolii, ale na pewno nie wszystkie pąki przemarzły i zakwitnie jeszcze, one są chyba bardzo delikatne.....
Zdjęcia
dużo tulipanów już ci kwitnie, ja wczoraj dopatrzyłam się trzech pąków, za pare dni powinny się rozbić 
Zdjęcia
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
no lilaka mam
Palibina i już sobie siedzi na działeczce, za sasiada ma jukę zaś troszkę dalej migdałka
dziś byłam by je posadzić jak i róże Goldilocks - tatuś jest najkochańszy
i obejrzałam jak tam wygląda po tych mrozkach i nie jest aż tak źle......hortensja trochę przemarzła, kilka pączków ma czarnych, jak co roku i niech tylko nie spróbuje mi zakwitnąć to się chyba zjeże i inaczej wtedy sobie porozmawiamy
, jedna z różyczek też trochę oberwała, ale już widziałam, że daje już radę bo powypuszczała piękne, zielone listki więc jest ok
dziś fajną rzecz widziałam - u sąsiada mojego jednego i to tego, gdzie działka jest do likwidacji, dziś zobaczyłam.......magnolię i to taką jak Twoja - ta biała
wysokość może koło metra albo cuś więcej.....ładna i ślicznie kwitnąca.....hmmmm
a ich już nie widzę od baaardzo dawna, nie wiem czy po prostu nie porzucili już działki albo przyjdą dopiero....ale do 30 kwietnia mają czas
będę obserwować i jak nie przyjdą a nim wjadą tam buldożery czy co to ja.....tak chyłkiem tam wpadnę z łopatą i chyba ją sobie wykopię
bo żal takiego ślicznego drzewka
a jak ich złapię to może się zapytam czy mogę ją sobię wziąć
i obejrzałam jak tam wygląda po tych mrozkach i nie jest aż tak źle......hortensja trochę przemarzła, kilka pączków ma czarnych, jak co roku i niech tylko nie spróbuje mi zakwitnąć to się chyba zjeże i inaczej wtedy sobie porozmawiamy
dziś fajną rzecz widziałam - u sąsiada mojego jednego i to tego, gdzie działka jest do likwidacji, dziś zobaczyłam.......magnolię i to taką jak Twoja - ta biała
wysokość może koło metra albo cuś więcej.....ładna i ślicznie kwitnąca.....hmmmm
a ich już nie widzę od baaardzo dawna, nie wiem czy po prostu nie porzucili już działki albo przyjdą dopiero....ale do 30 kwietnia mają czas
będę obserwować i jak nie przyjdą a nim wjadą tam buldożery czy co to ja.....tak chyłkiem tam wpadnę z łopatą i chyba ją sobie wykopię
a jak ich złapię to może się zapytam czy mogę ją sobię wziąć
Ło matko i córko, Kasik co sie u Ciebie dzieje
, nieprawdopodobne, ja niby z dolnego śląska, prawie z Wrocławia a takiej symfonii kwiatów nie ma u mnie, moze Tyś jakaś czarownica jesteś (czarodziejka)
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aguś - dzięki
Ja też posadziłam jesienią sporo odmian czosnków, ma być pastelowo, ale kolorowo
Za 2-3 tygodnie powinny się pokazać
Jacku, magnolia ma kilka lat, u mnie rośnie trzeci rok, ale nie zauważyłam oszałamiających przyrostów
Różyczki odbijają w różnym tempie, ale kilka ma już listki. Niestety, odnośnie Heidi krótko trwała moja radość..dzisiaj pracownicy budowlani czyścili ścianki przy tarasie, gdzie rośnie Heidi, z jakiegoś białego nalotu..kwasem!!
Nie dość, że nie wyczyścili ścianki, to jeszcze spłukali to świństwo dokładnie pod róże!
Za późno zauważyłam, żeby coś zrobić.. nie wiem jak się to na niej odbije, ale spodziewam się najgorszego...
Ave, u mnie też sporo róż zmarzło, musiałam ciąć przy ziemii, ale liczę, że odbiją, będą tylko niższe..Twoje też dadzą sobie radę
Reniu, zdjęcia robię po południu, tulipanki już się delikatnie zamykają, ale w weekend może uda się zrobić sesję fotograficzną w pełnym rozkwicie
Agatko, dziękuję
Ja sadziłam sasanki wiosną, ładnie się rozrosły. Teraz najłatwiej będzie Ci wybrać odmiany i kolory
Martusia, poszalałaś z zakupami
No i masz chytry plan
Jeśli to "ziemia niczyja" o szkoda byłoby magnolii...pamiętaj jednak, że one nie lubią przesadzania i zmiany stanowiska. Jeśli będziesz ją wykopywać, to staraj się wykopać jak największą bryłę i posadź ją tak, jak rosła u sąsiada (w zbliżonym ustawieniu do słońca) powodzenia!
Parysko, czarownica??hahah, tego jeszcze nie było...
już mnie podejrzewali o podgrzewanie ziemii w ogrodzie, ale o czarną magię jeszcze nie! 
Jacku, magnolia ma kilka lat, u mnie rośnie trzeci rok, ale nie zauważyłam oszałamiających przyrostów
Ave, u mnie też sporo róż zmarzło, musiałam ciąć przy ziemii, ale liczę, że odbiją, będą tylko niższe..Twoje też dadzą sobie radę
Reniu, zdjęcia robię po południu, tulipanki już się delikatnie zamykają, ale w weekend może uda się zrobić sesję fotograficzną w pełnym rozkwicie
Agatko, dziękuję
Martusia, poszalałaś z zakupami
Parysko, czarownica??hahah, tego jeszcze nie było...
aha czyli duża bryła ziemi i to samo stanowisko czyli akurat półcień
no to teraz tylko czekam do końca kwietnia - jeśli nie przyjdą to .....
a jak przyjdą to się tak zapytam
a nuż się uda
no to teraz tylko czekam do końca kwietnia - jeśli nie przyjdą to .....
a jak przyjdą to się tak zapytam
a nuż się uda
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Witaj Kasiu poświątecznie
pięknie zaczynają pokaz magnolie!
i jak zawsze u ciebie pięknie i kolorowo!
Różyczki już czekają, do zobaczenia jutro!
pięknie zaczynają pokaz magnolie!
i jak zawsze u ciebie pięknie i kolorowo!
Różyczki już czekają, do zobaczenia jutro!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kasia, Ty rzuć te poprawki, niech sobie taras będzie krzywy, ale niech już robotnicy nic nie poprawiają
Żal czytać.