Mój ci On...
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ci On...
Mireczko witaj
Uwielbiam zupe owocowa z wisni , na dodatek z ziemniakami z cebulka....pycha to zupa z dzieciństwa ,moja babcia ja robiła 
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja lubię chleb posypany czarnuszką. Ładna u Ciebie.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Czy to są na pewno zdjęcia z tego roku ?
To co u Ciebie kwitnie w u mnie jeszcze w pączkach .... aż na daty popatrzyłam ...
Przepiękna rudbekia - Ja mam tylko całe żółte... a chciałabym własnie z ciemnym środkiem
Barszczu z wiśni nigdy nie jadłam - a chętnie bym spróbowała.... podasz przepis ?
To co u Ciebie kwitnie w u mnie jeszcze w pączkach .... aż na daty popatrzyłam ...
Przepiękna rudbekia - Ja mam tylko całe żółte... a chciałabym własnie z ciemnym środkiem
Barszczu z wiśni nigdy nie jadłam - a chętnie bym spróbowała.... podasz przepis ?
-
akl62

Tak, rzeczywiście, chyba na Twoich piaskach wszystko szybciej kwitnie. Rabaty o goracych barwach , super. A co do komentarza o brakujacych pieniadzach na sadzonki, to od czego wymiany...
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Mireczko stworzyłaś bajeczny busz. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wisienki, co prawda, już się kończą u mnie, ale zaciekawił mnie barszcz z wiśni. Mówisz, potrawa regionalna, ale ja jej nie znam. Czy mogłabyś udostępnić przepis? 
Pozdrawiam Hala
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moi mili,gorąco Was witam
Dopchałam się wreszcie do komputera i z radością zamierzam tu trochę posiedzieć
Gościliśmy pierwszych wakacyjnych gości,czas był gorący, ale tydzień minął szybko i przyjemnie.Duchota straszna,nawet nocny deszcz nie przyniósł orzeżwienia.Myślałam o forumowiczach z Warmii po informacjach o niszczycielskich burzach
Może wystarczy mi czasu zajrzeć do kogoś.Mam nadzieję,że nie przeczytam strasznych wieści.
Dorotko,czuję,że chodzi nam o ten sam smak z dzieciństwa
Ja chociaż raz w sezonie staram się go ugotować.Na początku nie bardzo mi wychodził,ale teraz już chyba to jest to
Rodzina podzielona na zwolenników i wrogów tego przysmaku
Tadziu,zapraszam serdecznie,tylko masz zjeść do końca
Bez grymaszenia
Chleb posypany czarnuszką
?Aniu,pierwsze słyszę
Ale spróbuję,tylko powiedz czy posypać liśćmi czy kwiatem
Nasturcję już jadłam
Na wymiany jestem otwarta a mój kryzys wynika z utraty pracy
Pracowałam w firmie rodzinnej,dzieci im dorosły, a że o pracę trudno przejęli moje stanowisko.Niby rozumiem,nie mam pretensji ,ale cholernie mi szkoda
Bernadetko,zdjęcia aktualne jak bum cyk-cyk
Rudbekię tępię,bo rości sobie prawo do dominacji,a co do kolorów,to jest najróżniejsza.Brązowego mniej,w innej więcej,są i czysto żółte.Czy do piwonii mam dołączyć nasionka rudbekii?Żaden problem 
Dorotko,czuję,że chodzi nam o ten sam smak z dzieciństwa
Tadziu,zapraszam serdecznie,tylko masz zjeść do końca
Chleb posypany czarnuszką
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Przepis na barszcz prosty.Szklankę wiśni gotuję krótko,zaprawiam śmietaną ,słodzę do smaku, ale i soli dodaję szczyptę.Wydaje mi się,że daje to taką głębię smaku
Dobrze jest,jak trochę postoi,naciągnie.Młode ziemniaczki okraszone suto+koperek i pełnia szczęścia w upalne dni
Basiu,zapraszam
Nawet,jak się spóżnisz to ugotuję z zamrożonych
Halinko,dziękuję.Busz,to dobre określenie.Przechadzam się nawet z sekatorem,bo zdarza się,że kępa mikołajków pokłada się na ścieżkach,a nie jest przyjemne to ich głaskanie po gołych nogach
Na prawdę nie znasz barszczu z wiśni,krajanko?
Bino-lipcóweczko,tak,jest pięknie!I chłońmy to na zapas
Nie miałam czasu zrobić nowych zdjęć ale widziałam już,że jeżówki mi kwitną i jeszcze coś.Jutro zrobię a dzisiaj połażę u Was 
Basiu,zapraszam
Halinko,dziękuję.Busz,to dobre określenie.Przechadzam się nawet z sekatorem,bo zdarza się,że kępa mikołajków pokłada się na ścieżkach,a nie jest przyjemne to ich głaskanie po gołych nogach
Bino-lipcóweczko,tak,jest pięknie!I chłońmy to na zapas
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
spróbuję ugotować ten barszcz.. chociaż przeczuwam , że moi chłopcy nie będą zachwyceni nowym wynalazkiem .. ale co tam , spróbuję
Za nasionka będę bardzo wdzięczna - szczególnie za te, z brązem
Nigdy jeszcze nie siałam rudbekii

Za nasionka będę bardzo wdzięczna - szczególnie za te, z brązem
Nigdy jeszcze nie siałam rudbekii
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Nenufary
Och, są fantastyczne. Może kiedyś wykopię jakieś małe oczko w ogrodzie, żeby tylko móc je hodować.
Po ilości kwiatów widać, że lato w pełni. 
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Ślicznie i kolorowo
. Z przepisu na barszcz chętnie skorzytam, nigdy takiego nie jadłam, więc warto spróbować czegoś nowego
.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
-
akl62

Miriam, na takie połączenie smaków (barszcz z wiśni) sama bym pewnie nie wpadła. Przyjdzie czas, to muszę spróbować. Póki kosy nie zjadły wszystkich wiśni.
-
Miriam

W natłoku nowości smakowych warto zadbać o smaki dzieciństwa(jeżeli chodzi o barszcz).Pracuję na plantacji borówek,krzyż mi pęka
Wkleję kilka aktualnych zdjęć co u mnie kwitnie a co ledwo zauważam z braku czasu.Dla Bernadetki(i innych zainteresowanych
) moja kolekcja rudbekii;

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3