Ogrodowe marzenia
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Zytko-witaj,szkoda,że nie mogę przesłać naszej cudnej pogody na Kresy,strzygłabyś spokojnie cyprysiki dalej,a tak powiadasz deszcze przelotne....
Dynie ozdobne,których nasiona wysłałam nazywają się WARTED MIXTURE.Wysiew w maju.Ekspansywne.
Wczoraj udało mi się nabyć na Starym Kleparzu bazie i dziś idą w zamrażalnik,bo przecież muszę mieć surowiec na palmę dla ojca Marka.Na dniach muszę też wysiać z dala od Konstantego owies wielkanocny,żeby wzrósł,a nie został spożyty na pniu zaraz po ukazaniu się z ziemi.
Tadeusz-to są specjalne siewki pomidorów,a umowa z Ranczem Nokły pewnie dalej ważna.
Dynie ozdobne,których nasiona wysłałam nazywają się WARTED MIXTURE.Wysiew w maju.Ekspansywne.
Wczoraj udało mi się nabyć na Starym Kleparzu bazie i dziś idą w zamrażalnik,bo przecież muszę mieć surowiec na palmę dla ojca Marka.Na dniach muszę też wysiać z dala od Konstantego owies wielkanocny,żeby wzrósł,a nie został spożyty na pniu zaraz po ukazaniu się z ziemi.
Tadeusz-to są specjalne siewki pomidorów,a umowa z Ranczem Nokły pewnie dalej ważna.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Serdecznie
Tadeusz dzięki nowościom pomidorowych humorek sobie poprawiłam...zjem wszystkie jakie wyrosną i Twoimi nie pogardzę.
Jadziuś większość wysianych nasion pomidorowych to nowości które dostałam od Formowiczów.
Ewuś - Dziękuję za powierzoną mi misję foto- sesjo-wą.
Gdy przesyłka od Ciebie przyjdzie, mnie już nie będzie w domu. Parę dni szybko minie a ja jakoś nerwowo przygotowałam się do wyjazdu, jakby mnie rok miało nie być.
Cyprysy w nowych fryzurkach....

Od Zeni przyszła dzisiaj o godz 16 paczka

Zenuś - Dziękuję

...- już posadzone w ogrodzie, bo rano wyjeżdżam.

Dla Was to co kwitnie w ogrodzie Abyście pamiętali o mnie przez te kilka dni... w których mnie nie będzie z Wami.
Są to prawdopodobnie miniaturowe wiosenne zimowity o ile mi pamięć nie zawodzi...

Fotki w nie najlepszym stanie bo ciemno się zrobiło.

Buziaki Zostawiam

Tadeusz dzięki nowościom pomidorowych humorek sobie poprawiłam...zjem wszystkie jakie wyrosną i Twoimi nie pogardzę.
Jadziuś większość wysianych nasion pomidorowych to nowości które dostałam od Formowiczów.
Ewuś - Dziękuję za powierzoną mi misję foto- sesjo-wą.
Gdy przesyłka od Ciebie przyjdzie, mnie już nie będzie w domu. Parę dni szybko minie a ja jakoś nerwowo przygotowałam się do wyjazdu, jakby mnie rok miało nie być.
Cyprysy w nowych fryzurkach....

Od Zeni przyszła dzisiaj o godz 16 paczka

Zenuś - Dziękuję

...- już posadzone w ogrodzie, bo rano wyjeżdżam.

Dla Was to co kwitnie w ogrodzie Abyście pamiętali o mnie przez te kilka dni... w których mnie nie będzie z Wami.
Są to prawdopodobnie miniaturowe wiosenne zimowity o ile mi pamięć nie zawodzi...

Fotki w nie najlepszym stanie bo ciemno się zrobiło.

Buziaki Zostawiam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękne ciemierniki dostałaś a i wiosenne też ładnie już kwitną . Wracaj i nie martw sie będziemy czekać a Ty sie kuruj 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Zytko
jak cudnie przycięte cyprysiki.... 
...wracaj szybko czekamy a zwłaszcza ja
..a umnie nic nie widać
juz sie zastanawiam czy może żle posadziłam....e tam ja
ogrodnik z Bożej łaski...

...wracaj szybko czekamy a zwłaszcza ja

..a umnie nic nie widać

ogrodnik z Bożej łaski...

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto,Zyto trzymaj się i zdrowiej!Cyprysiki krótko po szlachecku podgolone,oj zdolny fryzjer z Ciebie!Ciemierniki przybyły w stanie rewelacyjnym,a taki kawał kraju w paczce .No i cudny ten żółty prążkowany krokus ledwo zaczynający rozkwitać,jak wrócisz powinien być w pełnej krasie.
A do nas doszła mgła i lekka mżawka od wschodu,ta co spędzała Ci wczoraj sen z powiek.
A do nas doszła mgła i lekka mżawka od wschodu,ta co spędzała Ci wczoraj sen z powiek.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Zytko i dla Ciebie
Jakże byśmy mogli zapomnieć. W szpitalu się pobyczysz i nabierzesz sił na lubelskie spotkanie

Jakże byśmy mogli zapomnieć. W szpitalu się pobyczysz i nabierzesz sił na lubelskie spotkanie

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Zytuś...cieszę się że paczuszka już dotarła i poczta pięknie się spisała.
. Martwię się tylko o kolorki...u mnie jeszcze nie kwitły i w pączku wydawały się jak by różowe. Teraz tak podglądam...w podróży się kwiatki nieco rozwinęły. Czy aby nie będą białe
..takie już masz. W razie co wyślę następne.
. Trzymaj się...szybko wracaj. Niech cię nie trzymają za długo, tylko tyle ile potrzeba. Przesyłam 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zytuś, dziękuję za troskę
Koniecznie daj znać po powrocie do domu!!
Zazdroszczę porządku w ogrodzie- u mnie wszystko na razie leży odłogiem. Mam nadzieję, że w najbliższy weekend pogoda dopisze i będę mogła zacząć porządki.
Przesyłam

Koniecznie daj znać po powrocie do domu!!
Zazdroszczę porządku w ogrodzie- u mnie wszystko na razie leży odłogiem. Mam nadzieję, że w najbliższy weekend pogoda dopisze i będę mogła zacząć porządki.
Przesyłam

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Zyciu
czekamy na Ciebie...zdrowiej szybko ... 

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Kochani - Witam Was serdecznie
Przede wszystkim chciałam podziękować z całego
: Jadzi, Misi, Ewuni, Jagusi, Zeni i Monisi 
Trudno było zaraz po powrocie pozbierać siły, więc dzisiaj wkleję to co dostrzegło moje oko.
Ciemierniki od Zeni...
myślę że są inne od mojego...

a to przyszło od mojej Ewuni.... przeczytajcie jakie to miłe

Przede wszystkim chciałam podziękować z całego

Trudno było zaraz po powrocie pozbierać siły, więc dzisiaj wkleję to co dostrzegło moje oko.
Ciemierniki od Zeni...

a to przyszło od mojej Ewuni.... przeczytajcie jakie to miłe

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to witaj Zytko z powrotem w swoim domku . Pieknie przywitały Cię ciemierniki moje dopiero mają zamiar sie popisać kwitnieniem . Sliczna kartka od Ewy
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Zytuś
. Jakże się cieszę że już jesteś.
. Myślę że wszystko w porządku...kwiatki w ogródku przywitały cię wiosennie. Kartka od Ewy śliczna i z pięknym , mądrym napisem.