może ten ktoś nie ma liodoro, tylko podobnego storczyka? kiedyś widziałam Phal. liodoropodobne, ale nie pachniały. moje pachniało cudnie. Liodoro to jeden z moich najulubieńszych Phal. piękny i do tego pachnie. puszcza teraz pędzik. w lato powinny być kwiatki.agata0806 pisze:![]()
![]()
Doritaenopsis 'Purple Martin' PIĘKNY ;:8
Już jest na mojej liście chciejstw![]()
Madzik a czy Twój Liodoro pachnie?Ja mam normalna odmianę ale taką jak Ty masz już u kogoś na forum widziałam i niestety ta osoba pisała że nie pachnie
Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Duśka ten Phal. Liodoro pachnie, potwierdzam z autopsji. Nie jest to jakaś woń wyczuwalna w całym pomieszczeniu, ale przy zbliżeniu noska bardzo wyraźna. U mnie już 3 kwiatuszki rozkwitnięte.
Art jakieś zakusy na mojego, obiecanego Phal. equestris
. Będę bronić swoją własna piersią
. Oczywiście żartuję. Rzeczywiście ma dobrze u Madzi, a ona dba o jego "pasienie"
. Niech będzie jak najbardziej tłusty !
Doritaenopsis cudny, już o tym pisałam na e-maila 8) .
Art jakieś zakusy na mojego, obiecanego Phal. equestris

Doritaenopsis cudny, już o tym pisałam na e-maila 8) .
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dziękuję wszystkim za odwiedziny u mnie 
Liodoro pachnie - choć tak, jak pisała Lucynka trzeba nos zbliżyć do kwiatka, żeby było czuć, ale pachnie bardzo przyjemnie
Dtps 'Purple Martin' też jest z Drezna, jak większość moich ostatnich zakupów...
Mnie Jovanko bardziej przypomina motyla, ale pełna dowolność w porównaniach i skojarzeniach
Dorotko - ja też mam sporo marketowych falenopsisów i nie uważam, żeby niewłaściwa była chęć pochwalenia się nimi
Duśka - Phal. stuartiana kwitnie, lueddemaniana już nie (ale była przesadzana i pewnie to spowodowało szybsze opadnięcie kwiatka...)
Joasiu - żałuję bardzo tego pączka, ale tak się zdarza - na szczęście rosną następne

Liodoro pachnie - choć tak, jak pisała Lucynka trzeba nos zbliżyć do kwiatka, żeby było czuć, ale pachnie bardzo przyjemnie

Dtps 'Purple Martin' też jest z Drezna, jak większość moich ostatnich zakupów...

Mnie Jovanko bardziej przypomina motyla, ale pełna dowolność w porównaniach i skojarzeniach

Dorotko - ja też mam sporo marketowych falenopsisów i nie uważam, żeby niewłaściwa była chęć pochwalenia się nimi

Duśka - Phal. stuartiana kwitnie, lueddemaniana już nie (ale była przesadzana i pewnie to spowodowało szybsze opadnięcie kwiatka...)
Joasiu - żałuję bardzo tego pączka, ale tak się zdarza - na szczęście rosną następne

- Storczykowa
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
tu jak zwykle piękne zdjęcia
bardzo lubię ten wątek :P
bardzo lubię ten wątek :P
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
To pomęczę Was jeszcze zdjęciami moich aktualnie kwitnących
Dtps Anna Larati - Soekardi (Doritis pulcherrima x Phal. parishii) - kupiona w Dreźnie z pąkami

Phal. parishii - też z Drezna już z pędami

I na koniec Phal. violacea (kupiona jako coerulea - ale chyba nie bardzo...
) - mając pęd z zeszłego roku wypuściła nowy i na nim zakwitła

Dtps Anna Larati - Soekardi (Doritis pulcherrima x Phal. parishii) - kupiona w Dreźnie z pąkami

Phal. parishii - też z Drezna już z pędami

I na koniec Phal. violacea (kupiona jako coerulea - ale chyba nie bardzo...

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu oczu nie można oderwać od takich piękności
Ale my możemy tylko zdjęcia a Ty masz prawdziwą ucztę na żywo, ale Ci zazdroszcze, oj
Ania

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

Madziu, mogłabym opisać w zachwytach każde zdjęcie, ale one mówią same za siebie !
Zarówno otwierające się stopniowo płatki z warżką pierwszego, jak i zbiorowe zdjęcie cudownych drobniutkich kwiatuszków drugiego,
kolor płatków z zielonymi szpicami - trzeciego - to wszystko urokliwe i do.... pozazdroszczenia
Dlatego trzeba sie napatrzeć do woli

P.S. Zajrzyj proszę na pw
Zarówno otwierające się stopniowo płatki z warżką pierwszego, jak i zbiorowe zdjęcie cudownych drobniutkich kwiatuszków drugiego,
kolor płatków z zielonymi szpicami - trzeciego - to wszystko urokliwe i do.... pozazdroszczenia

Dlatego trzeba sie napatrzeć do woli

P.S. Zajrzyj proszę na pw
- Storczykowa