Koleus Blumego cz.1
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Koleus Blumego
Dziś je przysypałem wermikutilem, zaczynają wypuszczać kolejną parę liści, niektóre mają już 3 pary.

- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za informacje, więc i ja się zabieram 

-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Nie jedna tylko dwie a w dodatku jakie! Peter Wonder jest jedną z najciekawszych odmian, gdyż w zależności od tego w jakich warunkach świetlnych rośnie przybiera bardzo ciekawe barwy. Szczerze mówiąc ze względu na brak miejsca, na razie z każdej z odmian, które posiadam trzymam po 3-4 doniczki. Jak będzie potrzeba zawsze w kwietniu będzie można szybko namnożyć.
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
Widzisz Przemku, nie ma jak Peter.
Napisz jak przechowałeś od lata Koleus.

Napisz jak przechowałeś od lata Koleus.
Jak sie przepikuje czy zasilamy je czymś
Rok temu po pikowaniu popadały mi wszystkie koleuski, a już kolorowe były. W tym roku hoduję kolejne, i mam nadzieję, że wyhoduję. Na razie mają 1 mm 

Nagle poczułam chęć uprawiania ogrodu. Wokół moich roślin kicają 4 koty. Zaprzyjaźniliśmy się z kretem 

4koty może miały za mokro,koleusy nie lubią przelewania,łatwo wtedy gniją korzonki,szczególnie gdy siewki są jeszcze malutkie.
Oczywiście trzeba też uważać,żeby ich ususzyć,podlewanie powinno być umiarkowane
Moje małe sieweczki,mam tylko kilka

Najłatwiej rozmnażać z przechowanych roślin matecznych

Oczywiście trzeba też uważać,żeby ich ususzyć,podlewanie powinno być umiarkowane

Moje małe sieweczki,mam tylko kilka

Najłatwiej rozmnażać z przechowanych roślin matecznych

- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo Twoje siewki koleusków mają już widoczne kolorki.
Moje dopiero popikowałam ,dzisiaj pada i nie ma słońca a sieweczki koleusków jakby stały w miejscu.
Pozdrawiam.
Moje dopiero popikowałam ,dzisiaj pada i nie ma słońca a sieweczki koleusków jakby stały w miejscu.
Pozdrawiam.
Ela
Ela_2015 moje po pikowaniu też zatrzymały się na jakiś tydzień,a teraz z każdym dniem są większe.
Słońca jak na lekarstwo,ale koleuski dobrze sobie radzą nawet w świetle rozproszonym,najwyżej będą miały trochę słabsze kolorki.
Tym jednak nie ma się co martwić,gdy dni będą dłuższe i będzie więcej słońca,liście wybarwią się jak należy
Słońca jak na lekarstwo,ale koleuski dobrze sobie radzą nawet w świetle rozproszonym,najwyżej będą miały trochę słabsze kolorki.
Tym jednak nie ma się co martwić,gdy dni będą dłuższe i będzie więcej słońca,liście wybarwią się jak należy

- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Biotit za słabo powiedziane ,że podrosły.Moje w porównaniu do Twoich to mikrusy.
Ładne kolorki już są widoczne, gratulacje.
Bedziesz je uszczykiwał?
Ładne kolorki już są widoczne, gratulacje.
Bedziesz je uszczykiwał?
Ela