U mnie dziś piękna pogoda, słoneczko i mrozik. Tylko śniegu brak
Moja działeczka :)
- buum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działeczka :)
Ja również Majka
Wierze , że będzie fajna spokojna pogoda
Nie ma co mieć czarnych myśli. Wiara czyni cuda
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Piotrek mam nadzieję, że ta prognoza się nie sprawdzi. A wiosna przyjdzie szybko i tego się trzymajmy 
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- buum

- Kontakt:
Dokładnie Aniu
Czytałem właśnie najnowszą prognozę... i tyle 
Miałem dziś jechać na działkę, przyciąć do końca drzewa ale sobie odpuściłem i jutro jadę. Na spokojnie. Bo po pracy zostają 3h na prace.
Jutro wolne więc można powoli z przyjemnością popracować. Choć akurat jutro ma mocniej u mnie powiewać. Trochę lipa ale dam radę. Ogrzać się mam gdzie a i ubrać cieplej też mam co.
Miałem dziś jechać na działkę, przyciąć do końca drzewa ale sobie odpuściłem i jutro jadę. Na spokojnie. Bo po pracy zostają 3h na prace.
Jutro wolne więc można powoli z przyjemnością popracować. Choć akurat jutro ma mocniej u mnie powiewać. Trochę lipa ale dam radę. Ogrzać się mam gdzie a i ubrać cieplej też mam co.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie jest łagodniejszy klimat, więc nie powinieneś się martwić
Za to u mnie jak przypierniczy mróz, to będzie mniej niż -20*C
Ale jakoś rośliny sobie radzą na szczęście .
Oby do wiosny
Za to u mnie jak przypierniczy mróz, to będzie mniej niż -20*C
Ale jakoś rośliny sobie radzą na szczęście .
Oby do wiosny
- buum

- Kontakt:
Dokładnie Seba 
I cieszy mnie to
Ale -14st może być którego dnia. Dziś ma być koło -10/-11st.
Ale damy radę

I cieszy mnie to
Ale damy radę
- buum

- Kontakt:
Witam wszystkich w mroźną ale słoneczną niedziele 
Pięknie słoneczko świeci aż kusi człowieka by pojechać na działkę i sobie pospacerować
Ale niestety dziś mam inne plany.
Wczoraj skończyłem przycinkę drzew. Choć jeszcze na pewno jakaś gałązka poleci. Coś nie będzie mi pasować
Zostało mi tylko pociąć na mniejsze kawałki gałęzie i uporządkować. Być może wrzucę i spalę je w wędzarni. Przy okazji przepalę ją sobie i osuszę. I to chyba najlepszy pomysł

Kanał zamarznięty. I to dość mocno. Jeden z sąsiadów robił wczoraj dziurę w nim to musiał się mocno napocić by to zrobić. A jeszcze na pewno mocniej zamarznie. Najważniejsze,że luty suchy i poziom wód opadł w kanale.

Pięknie słoneczko świeci aż kusi człowieka by pojechać na działkę i sobie pospacerować
Ale niestety dziś mam inne plany.
Wczoraj skończyłem przycinkę drzew. Choć jeszcze na pewno jakaś gałązka poleci. Coś nie będzie mi pasować
Zostało mi tylko pociąć na mniejsze kawałki gałęzie i uporządkować. Być może wrzucę i spalę je w wędzarni. Przy okazji przepalę ją sobie i osuszę. I to chyba najlepszy pomysł

Kanał zamarznięty. I to dość mocno. Jeden z sąsiadów robił wczoraj dziurę w nim to musiał się mocno napocić by to zrobić. A jeszcze na pewno mocniej zamarznie. Najważniejsze,że luty suchy i poziom wód opadł w kanale.

-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Piotrek ten kanał to masz tak blisko swojej działki....a przy nadmiarze wod gruntowych nie wylewa
Jesteś lepszy odemnie...drzewka obcięte u mnie pomalowane tylko, ale na razie mrozi więc poczekamy na lepsze dni.
pozdrawiam
Jesteś lepszy odemnie...drzewka obcięte u mnie pomalowane tylko, ale na razie mrozi więc poczekamy na lepsze dni.
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- buum

- Kontakt:
Miedzy kanałem a moją działką jest 6-7m pasa zieleni. Kanał został rok temu pogłębiony co nas uratowało Krysiu. Około 6 lat temu a może więcej kanał wylał aż do altanki która jest wyżej. Woda stała spory czas a do tego później zamarzła i było jedno wielkie lodowisko. Trochę strat było bo roślinki znajdowały się pod wodą i lodem.
Teraz też wody gruntowe są rekordowe ale na szczęście kanał pojemny
Teraz też wody gruntowe są rekordowe ale na szczęście kanał pojemny
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj pięknie wygląda Twoja działeczka drzewa poobcinane pomalowane super to wygląda u mnie wszystko pod śniegiem już któryś dzień i mróz -13 niestety na działkę nie da się jechać zostało czekać aż się trochu ociepli, a tak bym chciała 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Witaj Piotrku, piękną masz działeczkę i bardzo zadbaną.
zazdroszczę pomalowanych i obciętych drzew , niestety u siebie nie mam kiedy zrobić już czekam na lepszą pogodę.
Wtedy chyba będę musiała po-posiłkować się urlopem tym bardziej ze tunel czeka na rekonstrukcję.
Taki kanał czasem fajnie mieć gdy susza ,gorzej gdy wyleje ;
za to trzcina dla murarek pod ręką 
zazdroszczę pomalowanych i obciętych drzew , niestety u siebie nie mam kiedy zrobić już czekam na lepszą pogodę.
Wtedy chyba będę musiała po-posiłkować się urlopem tym bardziej ze tunel czeka na rekonstrukcję.
Taki kanał czasem fajnie mieć gdy susza ,gorzej gdy wyleje ;
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek widzę, że ostro pracujesz, ja swoich drzewek jeszcze nie przyciąłem, niestety nie miałem czasu zobaczymy może się uda na początku marca, bo już najwyższy czas 
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
A gdzie Tw?j śnieg się podział? Straszysz zimą a tu zielony trawniczek i słonko na zdjęciach 
Sporo przyciąłeś. Co potem robisz z patykami?
Ja teź juź po cięciu drzewek,jeszcze mi została jabłonka i wiśnia. Ale tak ładnie omalowanych jak Ty to chyba nikt nie ma ;)
Sporo przyciąłeś. Co potem robisz z patykami?
Ja teź juź po cięciu drzewek,jeszcze mi została jabłonka i wiśnia. Ale tak ładnie omalowanych jak Ty to chyba nikt nie ma ;)
- buum

- Kontakt:
Alicja125
Dzięki Alicja
Dziś mam wolne ale i tak nie jadę na działkę bo za zimno. Wiatr potęguje zimno jakby było z -20st. Kolejne dni u mnie jeszcze z większym mrozem !!! Miało być od soboty ocieplenie będzie od niedzieli. Damy radę !!!
julcia1
Dzięki Jula
Staram się by było jak najwięcej zrobione gdy tylko mam czas i pogoda dopisuje. Dziś jest ładnie ale za zimno. Czekam na ocieplenie. Muszę pociąć gałęzie. Ale spokojnie, dopiero koniec lutego
Dzień coraz dłuższy więc czasu będzie coraz więcej na przyjemności na działce
maniolek
Najgorszy jest brak czasu Mariusz. To człowieka boli. Bo chęci są a nie ma kiedy
Ci którzy mają pod domem ogrody mają super
Niestety ja muszę jechać 7-8km.... A to jak sam wiesz czasami jest wyzwanie, by przejechać przez zakorkowany Gorzów 
Dasz radę!!! Znajdziesz czas i na pewno pogoda również będzie.
Foxowa
Niestety Majka ale u mnie jak jest zimno to śniegu zazwyczaj jest mało. Niestety....
Zimno jest , jak pisałem wcześniej będzie toi największe uderzenie zimna tej zimy. I się sprawdza.
Ten tydzień musimy wytrzymać....później będzie już z górki
Patyki potnę i spalę w wędzarni. Przepalę ją i podsuszę. Nie długo planuję wędzenie
Co do malowanie, to lubię dokładność
Trochę to zboczenie może, ale lubię ładnie i dokładnie. Nie robię tego na pokaz ale dla siebie. Bo sam bym nie mógł się patrzeć na fuchę 
Dzięki Alicja
julcia1
Dzięki Jula
maniolek
Najgorszy jest brak czasu Mariusz. To człowieka boli. Bo chęci są a nie ma kiedy
Dasz radę!!! Znajdziesz czas i na pewno pogoda również będzie.
Foxowa
Niestety Majka ale u mnie jak jest zimno to śniegu zazwyczaj jest mało. Niestety....
Zimno jest , jak pisałem wcześniej będzie toi największe uderzenie zimna tej zimy. I się sprawdza.
Ten tydzień musimy wytrzymać....później będzie już z górki
Patyki potnę i spalę w wędzarni. Przepalę ją i podsuszę. Nie długo planuję wędzenie
Co do malowanie, to lubię dokładność
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Jeśli to jest największe oziębienie to wspaniale. Nie jest najgorzej. Bez wiatru da sie wytrzymać ( m?wi to człowiek kt?ry spędził wczoraj kilka godzin na działce w największą śnieżycę) .
O jaaa,masz wędzarnie? Nie chwaliłeś się. Super!
Czy się lubi czy nie to jednak trzeba umieć. A Ty robisz to doskonale i może malujesz dla siebie,ale efekt raczy oczy innych
O jaaa,masz wędzarnie? Nie chwaliłeś się. Super!
Czy się lubi czy nie to jednak trzeba umieć. A Ty robisz to doskonale i może malujesz dla siebie,ale efekt raczy oczy innych
- buum

- Kontakt: