Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Witaj :wit . Piękna Laguna i Afrodyta ;:oj . Przeglądanie forum o tej porze jest niebezpieczne ;:218 . Tyle piękności a ile chciejstw zaraz będzie ;:306 . Na pewno jeszcze zmieszczę trochę róż :lol: . Fajne te ciemne dzwonki ;:333 . Piwonia cudna ;:138 . Szkoda ,że pozostałą wspomnieniem no ale teraz czas na inne rośliny ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolko, dziękuję ;:196

Aniu
, dzwoneczki bardzo subtelne są, mają swój taki czar... u mnie zasiał się taki polny i tak uroczo się wkomponował w trzykrotkę, że nie mam sumienia go usunąć i nie usuwam ;:333

Ewuniu, tak ona na pniu jest. Kupiłam ją w kwietniu i strasznie zmarniała, bardzo zła na siebie byłam o ten zakup, ale odżyła i rozkwitła.

Ewelinko, oj bardzo niebezpieczne to forum, szczególnie dla naszych portfeli ;:306 Na te dzwonki napatrzeć się nie mogę. Urocze są.

Na skalniaku Fairy rozpoczęło... niektóre popuszczały baty, ale może legną niżej pod ciężarem kwiatów :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu w takiej fazie wyjątkowo śliczna.

Obrazek

Dzwonek wielgaśny, ;:oj szkoda, że nie bylina. Kształt i kolor cudny i z wieloma roślinami ładnie by się komponował. ;:215 Obiecuję sobie nie siać tyle, ale gdyby dwa nasionka się znalazły. ;:180 Zdrowia dla córci. ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie też Heritage bardzo się podoba w tej fazie, szkoda tylko, że ona tak szybko przekwita, dwa dni i po kwiatku.
Soniu, oczywiście pozbieram nasionka i chętnie Ci dam, tylko przypomnij mi się za jakiś czas. Liczę też że one jednak bylinowe, bo kupowałam je od pani, która tylko bylinkami handlują ;:333
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Porcelanka jest śliczniutka! Tak samo len, dzwoneczki i inne niebieskości! I jeszcze The Fairy mi się podoba posadzona w ten sposób, dobrze pomyślane ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Porcelanka śliczna i Facelie dzwonkowate również miałam je w ubiegłym roku wysiane w skrzynce i fajnie się prezentowały .Szkoda tylko ,ze szybko przekwitły .Basiu pamiętasz jak pisałam chyba w ubiegłym tygodniu ,ze wsadziłam z ciekawości patyczki do ziemniaka i zakopałam go .Jednak nie dałam im kapturka zapomniałam .Dzisiaj zastanawiałam się co tam sterczą za patyczki i okazało sie ,że one są w ziemniaku, ale trochę marniały, bo oczywiście zapomniałam je nakryć .Wyciągnęłam te marniejące patyczki z ziemniaka i musiałam obejrzeć co z nimi .Wiesz ,ze one chyba by się ukorzeniły, bo miały na łodyżkach taką jakby skorupkę i zaczątek kalusa :heja Teraz wsadziłam nowe patyczki i nakryłam i wsadziłam na rabatce .Będę czekać co będzie, inne jednak są w doniczce tez w ziemniakach i na razie żyją. .Spróbuj co Ci zależy, a po ścinaniu róż patyków będzie sporo .Fairy ma sporo miejsca może sie tarzać po ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Cudne róże i cudne wszelakie dzwoneczki. ;:215
Basiu porcelankę wysiewałaś czy kupiłaś gotową sadzonkę :?: Śliczna jest na fotce a jaka w rzeczywistości...możesz skrobnąć co nieco. ;:180
A Biedermeier i tak sobie kiedyś kupię. :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Och, jak jak się cieszę z margaretki, że dała radę przeczekać by być latem w Twoim ogrodzie. ;:303
A masz lwie paszcze?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, dziękuję ;:168

Jadziu, gdzieś widziałam ten sposób na ziemniaka, może faktycznie to wypróbuję... ale czytałam też, że mogą zamiast róż wyrosnąć ziemniaki ;:306 Ale spróbować można! :)

Elu, dziękuję. Porcelankę siałam z nasionek, w tym roku pierwszy raz je spotkałam i kupiłam nasionka... naprawdę uroczo się prezentują.
Biedermeier u mnie jeszcze zapączkowane....

Beatko, ja też się cieszę ;:215 Lwie paszcze miałam w ubiegłym roku i dwa lata temu, liczyłam, że się wysieją, ale niestety... W przyszłym roku kupię nasionka i dosieję ją.

Chippendale zachwyca...
Obrazek

Elmshorn też...
Obrazek

Oh Wow!
Obrazek

Dziewanna ogrodowa...

Obrazek

I kawałek ogólnego chaosu...

Obrazek

Laguna na przy wiacie garażowej...

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ten ogólny chaos bardzo mi się podoba :) Róże pięknie Ci kwitną! Ja właśnie zaczęłam zdzierać trawnik pod róże. Na razie wybieram pędraki ;:222
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Basiu..mój świeży nabytek w postaci Laguny także zakwitł, co prawda jednym kwiatkiem ale cieszy. :heja U ciebie tyle róż że szok, ale miły szok. ;:333 . Ogólny chaos, chciała bym taki.. ;:306
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Basiu, Oh Wow wygląda jakby malarz niedbale zmieszał kolory :D Bardzo fajnie, też ją mam, ale jeszcze nie widziałam kwiatu. Posadziłam swoją w półcieniu, w nadziei, że kwiaty będą ciemniejsze. Zobaczymy jak wyjdzie.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariola, ja też lubię taki chaosik, ale bratki, to już muszę usunąć ;:306
Kury by miały ucztę z pędrakami ;:333 U mnie też sporo ich było przy takich pracach, ale ostatnio plewiąc nie widuję, ale mam zaprzyjaźnioną rodzinę kosów i cały czas się tak uwijały i chyba je wybrały, przynajmniej częściowo, a przy okazji częstując się jagoda kamczacką ;:306 Z tym, ze tymi jagodami zainteresowały się dopiero niedawno, wcześniej tylko robale...

Zuziu, właśnie ciekawa byłam jak ona u Ciebie. Moja w pierwszym roku (czy w 2016), też miała tylko jeden kwiatek, a teraz okwitnięta nawet nieźle... biorąc pod uwagę, że jej złe miejsce wybrałam (za blisko świerk jest...)

Dominiczko, możliwe, że będą ciemniejsze, bo u mnie te na dole takie są, ale ogólnie, to każdy kwiat inny... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu taki obraz to miód na moje serce ;:168

Obrazek

A naparstnice to siałaś, czy kupowałaś sadzonki .... Mnie jakoś sianie ich się nie udaje ;:222 ..
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, dziękuje ;:196
Naparstnice z rozsady mam, niestety u mnie sianie nie wychodzi. W tym miejscu co widać na zdjęciu, jest trochę lżejszy grunt, z piaskiem (w czasie budowy tam była hałda piachu), może raczą się przez to tam wysiać ;:333
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”