Moje Arboretum cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.5

Post »

No to jak już macie pasztety, to Wam podeślę kilka zdjęć , mojego jarosza :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz pomocnik przy sadzeniu kwiatków w doniczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PRoblem w tym ,że nie chce oddać za skarby doniczki, trzyma łapą i próbuj , albo ucieka po podwórku a ja ganiam . Podpuści mnie bliżej a potem zryw i w nogi. W życiu go nie dogonię .

A w końcu śpi z nią , w moim łóżku też doniczka jest ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale kawaler piszczącego smocia i tak musi mieć ;:306 :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przekleiłam ;) Bo tego maila to ja też nie mogłam użyć nie korzystam z Outlocka :P

Bąbel! Wegetarianin i plastikożerca ;:306
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko , Agnieszko bardzo Wam dziękuję ;:4
Babel super rozrabiaka ;:333 taki pies mi się podoba :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu mnie taki wesoły piesek też sie podoba :lol: Moze rozruszać człowieka, kiedy ganiam za nim za rękawiczką , bo właśnie podprowadził mi przez chwilę nieuwagi, albo doniczkę , ściereczkę czy choćby chusteczkę z kieszeni--to najbardziej uwielbia. Gdy ja kucam przy krzewie , czy plewieniu on zaraz wciska nos w kieszeń i kradnie co tam jest :lol: A jaką ma radość to nawet sobie nie wyobrażacie, jak mu się oczy śmieją. Ja udaję ,ze gonię , albo naprawdę gonię a on ucieka i po prostu śmieje się ;:306

Tereniu jestem ciekawa co Ci wyszło z moich nasionek, pokaż jakąś fotkę :wink: Nie wiem czy Ci dałam nasiona <drzewa> czarne jak ziarnka pieprzu. Mnie już raz wyrosły ale sie zmarnowały, bo nie przywiązywałam wagi. Teraz też w ogrodzie 3 rosną. Nie wiedziałam co to za drzewo. Teraz wiem , to chyba Mydleniec, co kwitnie na zółto i jest pięknym drzewem ozdobnym. ostatnio pokazywalam w Wojsławicach :;230 Poza tym mam 3 Kielichowce Chińskie, Kataply rosną bezproblemowo, kilka Obieli, 3 Złotokapy i Magnolie . Ale nie mam Styrakowca . Nie dowierzam ,że Tobie wyszedł :shock: może z czymś pomyliłaś? Aaaa, wyszedł mi 1 dereń :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko takiego pieska mogłabym mieć :D
Nasionek Mydleńca mi nie dawałaś ;:185 zdjęcia oglądałam , podziwiałam ale wstydziłam się pytać o nasionka :oops: To teraz bardzo proszę gdybyś miała nasionka ;:180 I proszę zbieraj ze wszystkich krzewów nasionka jak możesz :)
Fotki siewek nie mam ale jak jutro będę na działce to zrobię ;:108 Trochę mi się pomieszały etykietki z opisami , ale wszystko jak na razie jest w doniczkach i pojemnikach ale też tam są i inne siewki - muszę się im dokładniej przyjrzeć ;:108
Kielichowców nie mam , nawet próbowałam ukorzenić ale nic z tego :(
Jest jakaś siewka w doniczce z opisem Styrakowiec - zrobię zdjęcie to zobaczymy . Magnolie mi wcale nie wzeszły ale dalej trzymam może się namyślą :D
Hibiskusy mi licznie wzeszły - zobaczysz ;:108
Karolinko ja swoje doniczki wiosną wywiozłam do szklarenki i jak ten wiatr powyrywał mi szybki to część pojemników spadła i mogły się wymieszać albo całkiem wylecieć .
Mam tez jedną siewkę powojnika - chyba ten różowy mi dawałaś - ale to tez się okaże jak zakwitnie ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu a mnie powojniki wcale nie wyszły. Za to magnolie kilka, ale ja je kombinerkami lekko miażdżyłam , tak ,że skorupka lekko pękła . Ja po siewkach poznam --chyba :?: ;:306 magnolia jak wychodzi to unosi na sobie nasionko a kielichowiec nie i ma duże liście od razu :) Wswzystkie nasionka zbieram i zbierać będe zwłaszcza w Wojsławicach :) mam upatrzonego kilichowca co ładniejszy od Wonnego, więcej płatków i bardziej czerwony, ale on skubany jeszcze nie miał nasionek, nie wiem czy w ogóle one mają :wink: Jak się pogoda uspokoi , bo teraz wiatr i deszcz, to porobię moje siewki :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu zatrwian -bylina super ;:138 a z jednorocznymi nie ma problemu, nasiona są w sprzedaży :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Karolinko u innych tego tego nie zauważyłam :) Ładnie i kolorowo jest u Ciebie. Masz mega warzywniak :shock: I bardzo zadbany :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale uwielbiam te twoje psie opowieści :;230 Uwielbiam takie szkraby, moja "pomocnica" trzymiesięczny szczeniak też lubi wszystkie rzeczy, które nie powinna :wink: Ale po kieszeniach to jeszcze nie grzebie :;230 Dzisiaj ścięłam kilka liliowców do wazonu, położyłam na chwilę na trawce, patrzę się, a moja panna z jednym w pyszczku już spaceruje po ogrodzie :D Albo znosi mi ślimaki ;:306 Gdyby miała takiego Bąbla do towarzystwa, to pewnie ogród by rozniosły w nic :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Małgosiu - a może wtedy byłby ogród stale wypielęgnowany? Na jednej kupce ślimaki, na drugiej chwasty - a Ty pijesz smaczną kawusię... :tan
Jak długo liliowce utrzymują się w wazonie?

Karola - zatrwian - jasno liliowy - kupiłam w ubiegłym roku, ale posieję dopiero w przyszłym, już koniecznie za długo z tym zwlekam, a tak mi się podoba.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Karolka - no zaczynam wariować na punkcie Twojego kawalera Obrazek
A kiedy w końcu ta Maja będzie, w tv oczywiście :lol:
No chyba, że coś przeoczyłam :lol:
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa321 wcale Ci się nie dziwię ,że lubisz Bąbla, ja go uwielbiam ;:196 i traktuję jak dziecko. Rano jak wstaję, Bąbel przybiega się witać, bez względu czy spał na fotelu czy nad ranem u mnie :lol: Pancia bierze go na ręce i siedzimy na fotelu, oczywiście brzuszkiem do góry i jest : <idzie rak nieborak jak uszczypnie będzie znak....> potem <sroczka kaszkę warzyła......> i < idzie kominiarz po drabinie ....> no jak przerobimy wszystkie dziecięce zabawy , Bąbel dostaje nagrode i dopiero możemy zabierać się za sniadanie :;230
MÓj ogród U Mai może ukarze się nawet zimą, jest kolejka , ale rozrtąbię na wszystkie strony świata--nie martw się , nie przeoczysz :wink:

-- 15 lip 2016, o 10:24 --

Oooo, Małgosia masz szczeniaka ;:oj super ;:138 Mój Bąbel wiosną był szczeniakiem , zniszczył , zjadł pół domu :;230 teraz już trochę mniej , ale tak jak Twoja --na chwilę nie można nic zostawić, kwiatki, rękawice, doniczkę....bo już biegnie z tym trofeum i śmieje się na głos :;230
No i ma do towarzystwa pieska sąsiada, który często go odwiedza. No to co się dzieje to szkoda mówić . Potem mam połamane warzywa, kwiaty....ale wcale ich nie karcę . Zachowują się jak starzy kumple. Wystarczy jak powiem zaspanemu Bąblowi ,że Dżeki przyszedł to zrywa się jak sprinter do kolegi. Czasami Zuzia ,właścicielka Dżekiego, przyprowadza go do Bąbla i czeka żeby sie pobawiły , bo Dżeki w domu się nudzi . Niedługo wyprawimy psie urodziny, może imieniny....jak dzieciom :;230 ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea w mojej paczce Zatrwian był, jest, różnokolorowy , śliczny ;:138
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu bo ogród , zarówno warzywny , jak i kwiatowy to moje hobby :lol: Co ja bym bez tego robiła latem ? :? ;:138
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Karolcia ten zatrwian jest wieloletni, prawda? To mogę go teraz wysiać?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”