Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Małgosiu! Ja to nawiedzona jestem... :oops: Jak się dopadnę do jakowych stworzonek, to albo tępię jak oszalała (ślimory), albo wstawiam kwiatki do domku :;230 Uciechę mamy oboje, bo H też postrzelony. ;:224

Tereniu! Potwierdzam! Ja dziś miałam kilka na ręku! Pomidorki i mnie ładnie wyrosły, ale do ostrych papryczek to jakoś ręki nie mam i nie bardzo będzie co sadzić... Tyle, że pikowania to zapowiada się ... ;:202

Asiu! Moja córcia niby nie jest uczulona, ale miała przejście wiele lat temu z osą, która ją ugryzła (do dziś ma ślad) i od tej pory reaguje dość histerycznie, choć zasadniczo mało strachliwa. ;:333 Murarki to ponoć jedne z najłagodniejszych owadów, tyle że ja obiektywna nie będę, bo trzmiele zwykłam głaskać po pleckach jak spijają nektar z kwiatków! :heja (trzeba zobaczyć wtedy minę córci: bezcenna! :;230 )

Janeczko! A u mnie jednak słonko nieśmiało wygląda. Tyle, że z tej pogody niewiele mam, bo dopiero wróciłam z wizyty.
Kolejne 60 tabl. Unidox-u do wykupienia i zażycia... Nawet nie wiedziałam, że człowiek ma tyle stawów...do bolenia.

Pszczółki wyleciały w świat, a kolejne się wygryzają!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się, Reniu, że jesteś. :tan :tan :tan
Tabletkami się nie przejmuj. Stawy dostaną więcej słońca ;:3 i będzie dodatkowa kuracja. ;:108
Fotorelacja fantastyczna. ;:138 Ja , a tak po prawdzie to M, też domek murarkom zawsze buduje, ale one są wredne, bo zamiast u nas, to u sąsiada przesiadują. ;:174 Zwłaszcza gdy zakwitną wiśnie, których gałęzie przewieszają się nad naszą altanką. ;:145 ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko! A ja właśnie u Ciebie wyrokowałam, że pewnikiem jesteś na działeczce! :;230
Moje też pewnie pomkną do sąsiada, bo ma sporo drzewek owocowych, ale liczę że kilka pozapyla i u mnie!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Witaj bohaterko!!!
Już maki są w donicach. Mam dwie po kilka sztuk.
Zazdroszczę Ci pozytywnie murarek. Ja mam też domek i ciekawe czy są.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Reniu a murarki fruwają też tak na dziko, tzn bez kupowania same zasiedlą domek czy nie? Jakieś takie błonkóweczki to u mnie fruwają , nieraz tak jakby zamierały w powietrzu ale nie wiem czy to murarki czy co inszego. Miałam świetną pogodę i jestem up..... :shock:
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Reniu widzę ,że gospodarstwo rośnie a bliskie spotkania z osami ,pszczołami miewałam kiedyś weszłam w gniazdo os oj stopa cała spuchła jak bochen chleba innym razem zaś ręka zaatakowana przez 25 sztuk ale woda z octem pomogła i okłady z cebuli.Ja tępię nornice ,krety ,ślimaków jeszcze nie widać :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosieńko! ;:196 ;:180 Wysiałam naparstnice, jakieś siewki ostróżki też widziałam, oby i Tobie coś się spodobało u mnie.
Może same się wprowadzą! Ja się martwię, bo chłopaki się wygryzają, ale znikają...

Marysiu! Wiele osób pisało, że same potrafiły się wprowadzić do trzcinek! Oby u mnie wyszło cokolwiek z tego szaleństwa! Jakby tak populacja przetrwała i się rozrosła, to mogłabym się dzielić... ;:224

Beatko! Ja puchnę po ugryzieniu muchy, a osa kilka razy mnie ukąsiła i nic! Nawet specjalnie się nie zaczerwieniła skóra. Tyle, że można się kiedyś zdziwić. Naszą kumpelę zabierali pogotowiem z obozu, a wcześniej nie była uczulona.
U mnie tylko córcia bardzo się boi. Bo mój H popisywał się nieraz tresurą os... ;:223
Murarki to ponoć jedne z najłagodniejszych pszczółek!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sprzątanie rabatek wolniutko mi idzie... ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Reniu BOMBA!!!!
Królowo rozsad ;:195 masz tą rękę (odpukać żeby nie zapeszyć). Moje szachownice tydzień młodsze :D
Gdzie kupiłaś takiego cudnego ciemiernika zdradź tajemnicę, bo zakochałam się w nim ;:167
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Za 15 zł na ryneczku. Byliśmy przejazdem. Pan powiedział, że parę minut wczeeśniej sprzedał pełnego mocno ciemnego...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ale już duże siewki , ja dopiero dzisiaj trochę posiałam w szklarni aby tylko było ciepło .. Na ogrodzie też coraz większe bylinki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Naprodukowałaś tych sieweczek cały ogrom. I jakie ładne te wschody, wcale nie są wybiegnięte. :)
Już nawet nie wspomnę o robocie, jaka Cię czeka z wysadzaniem.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu u Ciebie sprzątanie idzie powoli ale idzie ,a u mnie nic nie ruszyło .Najbliższy termin to sobota,chociaż dzisiaj tak ładnie się przejaśnia ,ale czeka mnie pikowanie heliotropów i cyni.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko! Ja na działce i w tunelu praktycznie nic nie wysiewam, bo mam za dużo szkodników, a że lubię wysiewanie...to oba foliaczki plus stół zastawione roślinkami.

Wandziu! Dzięki za pochwałę, ale wybiegnięcie siewek ukryte przez głębokie sadzenie :oops: Większość jeszcze nawet nie rozsadzona (miejsca już brak), a o sadzeniu nawet nie myślę... Najgorsze jest to, że mam silną potrzebę kolejnych wysiewów. ;:219
H podpytuje z uśmieszkiem: ile hektarów wydzierżawiłam od sąsiada...

Tereniu! ;:333 Tylko, że to raptem kilka m2,a moja działka ma ok 2000m. Jakby były siły, to i pogoda niestraszna. Dziś wróciłam z W-wy ok 16, a już za chwilkę jadę do kolejnego lekarza... ;:223
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O i ja się dzisiaj zastanawiałam jak przemeblować żeby bliżej okna było biurko,bo parapetów zaraz braknie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No, kochana, ilością siewek bijesz mnie na głowę. ;:138 ;:138
Taka cicha myszka, nic się nie chwaliłaś, a jak już pokazałaś, to ... ho-ho-ho! ;:215 ;:215
Ciemierniki śliczne! ;:433
Na którym ryneczku kupiłaś?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”