Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Martuś, widzę że się bierzesz ostro za prace ogrodowe, Ty mnie nie strasz że zaczynają piwonie wysyłać bo na mojej przyszłej rabacie piwoniowej to na razie w najlepsze trawa rośnie, najgorsze że w tej trawie sporo cebulowych wiosennych rośnie, będzie mi serce krwawić jak tą darń będę ściągać. Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu, u Ciebie nie da się nudzić, masz tak ślicznie, wiosennych zdjęć nie masz, ale za chwilę będziesz mieć, przecież u nas już bociany, żurawie, przebiśniegi, wiosna Martusiu, wiosna :wit :wit
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś zapraszam :D jak będziesz chciała przepis daj znać
Ogród jak mawia moja najmłodsza - no wymiata ;:333 szkoła kształci ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś takimi widokami nie da się nudzić a jedynie prosić o jeszcze. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś na tydzień sadzisz piwonie :?: a ja dzisiaj przesadzałam drzewka. Musiałam, bo w ich miejscu będzie kopany dół pod fundament, ale gdzieś czytałam, że sadzi się dopóki ziemia nie jest zmarznięta. A nie jest w ogóle ;:185
Coś mi się pogoda psuje ;:219 Grządki przygotowane? ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie nudzisz wcale już chcemy takie widoki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

anabuko1 pisze::wit
perdii pisze:Marto jak zwykle piękne fotki :( nie to co Twój
Budleja żółta śliczna ,no i ten powojnik biały ;:215
Aniu nie wiem czemu mnie zacytowałaś tak wyrywkowo ?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, pięknie u Ciebie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teraz jeszcze nic nie przesadzałam :D
Tojeść została przesadzona jesienia.
A Marysia pisała o braku powiadomień, bo my wchodzimy na forum przez skrzynke mailową, na której przychodzą powiadomienia, że są odpowiedzi w danym wątku. Czasem nie przychodzą i dlatego ja też często pisze , że zgubiłam wątek. Bez tych powiadomień nie jestem w stanie ogarnąć, gdzie byłam, a gdzie nie.I wściekam się jak jakiś wątek mi ginie, bo dopiero po jakimś czasie się orientuję, że dawno u kogoś nie byłam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Maryniu,ale z Ciebie ranny ptaszek,miło,że podoba Co się taki ogród,muszę trochę zabrać się za pracę w ogrodzie,bo zadzwoniła firma że za tydzień wysyłają piwonie,przyjedzie pierwsza partia ,więc trochę mnie goni z pracą w ogrodzie ,mam już zrobione 4 miejsca ale to mało,ubieram się stosownie żeby się nie pochorować,dziękuję że jesteś ,pozdrawiam :wit ;:168

Beatko,cieszę się że podobają się takie nasadzenia,lubię drzewa i krzewy liściaste i iglaki,a potem wszystko uzupełniam bylinami i całość zapełniona,jak jest bardzo sucho to podlewam wężem,to jakieś 4 godziny lania po ziemi,bo całych roślin nie można moczyć,jeżeli Ty masz górkę to dobrze by było zrobić kaskady i wtedy woda by tak nie spływała,ale może w samych rabatach to się trochę zatrzymuje,dziękuję za odwiedziny ,pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:19

Ewuniu,chyba rzeczywiście nadciąga,dzisiaj robiłam w ogrodzie ,do południa było pięknie ,potem się przychmurało,ale nie było źle,przygotowałam następne miejsce pod piwonie,pozdrawiam,buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Gosiu,może ten świerk ma 6 lat ,ale mam jeszcze oprócz niego 2 są jeszcze większe,bardzo je lubię,miłych snów Gosiu ;:19

Wandziu,to są 2 sadzonki,bo nawet sprawdziłam,ale one tam rosną w półcieniu i bardzo lubią to miejsce ,pozdrawiam i zawsze zapraszam :wit ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,dziękuję ,jak będzie tak dalej ciepło to rośliny zaczną rosnąć,żeby ich tylko potem nie przymroziło,eukomis wsadzam od razu do gruntu,na początku maja ,ale jego cebule są ze sobą złączone i ja je tak wsadzam ,jak tych cebul narośnie i są razem wielkości talerza to dzielą tą grupę ma pół i wsadzam w dwóch miejscach ,ale cebule są dalej ze sobą złączone one tak pojedynczo nie bardzo chcą kwitnąć ,a jak są wsadzone w grupie zrośnięte to kwitną pięknie,pokażę jeszcze inne zdjęcie z eukomisami bo mam ich dużo,pozdrawiam miłej nocki życzę ;:19 :wit

Aniu,dziękuję za odwiedziny ;:168

Iwonko,to wyjmiesz te cebulki i wsadzisz gdzie indziej,dostałam napędu jak jedna z firm zadzwoniła że za tydzień wysyła piwonie,pozdrawiam :wit ;:168

Iwonko0042,mówisz z takim zachwytem że wiosna, a u mnie jej nie widać mimo że świeci słoneczko ,ale rośliny jakoś się nie wychylają,pozdrawiam :wit ;:196

Ulciu,jasne że chcę ,my ciągle się uczymy od dzieci a ja teraz od wnuków,miłych snów ;:19

Joasiu,to będzie więcej,dobrej nocki życzę ;:196 ;:32

Marysiu,muszę bo zadzwonili ,ze posyłają .inne firmy na razie są cicho,jak wszyscy przyślą to będę miała kabaret,nigdy o takiej porze nic nie robiłam w ogrodzie ,ale ta zima jest wyjątkowa i też jutro będę przesadzać perukowca ,bo mi zawadza,dzisiaj przygotowałam następny kawałek gdzie zmieszczą się 4 piwonie i jeszcze jakieś inne byliny,jutro następna rabata do roboty :uszy

Dorotko,dzięki że wpadłaś,pozdrawiam wiosennie :wit ;:3

Gosiu,Ania pospieszna jeszcze pół zdania zgubiła,nie wiadomo gdzie tak pędzi,pozdrawiam gorąco :wit ;:196

Małgosiu,dziękuję i zapraszam znowu ;:180

Gosiu,Margo ja tak nie wchodzę i o tym nawet nie wiedziałam ,dlatego niezrozumiałe były dla mnie słowa Marysi,ja wchodzę na swój wątek bez żadnych powiadomień i wszystko widzę,ja jutro będę przesadzać perukowca,bo mi przeszkadza ,po raz pierwszy w lutym wykonuję takie czynności w ogrodzie,miłych snów ;:19
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla poprawy nastroju słoneczne kwiatuszki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Już zaglądałam czy pokażesz zdjęcia ogrodowe i są... po prostu orgia barw i kwiecia ;:63 śliczna dalia i róże pustaczki no to mogę iść spać ! dobranoc!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

moje maliny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ołownik
Obrazek

Obrazek

Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Zatkało mnie z wrażenia od tak imponujących widoczków.Oglądając zdjęcia z malinami ślinka mi pociekła,poczułam zapach świeżych malin Cóż nie robi podświadomość :;230 pobiegłam do lodówki po dżem malinowy :D Zjadłam ciupinkę .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”