Ogród Marty cz. III
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. III
Martuś, widzę że się bierzesz ostro za prace ogrodowe, Ty mnie nie strasz że zaczynają piwonie wysyłać bo na mojej przyszłej rabacie piwoniowej to na razie w najlepsze trawa rośnie, najgorsze że w tej trawie sporo cebulowych wiosennych rośnie, będzie mi serce krwawić jak tą darń będę ściągać. Miłego dnia 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martusiu, u Ciebie nie da się nudzić, masz tak ślicznie, wiosennych zdjęć nie masz, ale za chwilę będziesz mieć, przecież u nas już bociany, żurawie, przebiśniegi, wiosna Martusiu, wiosna

- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Martuś zapraszam
jak będziesz chciała przepis daj znać
Ogród jak mawia moja najmłodsza - no wymiata
szkoła kształci 
Ogród jak mawia moja najmłodsza - no wymiata
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś takimi widokami nie da się nudzić a jedynie prosić o jeszcze. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś na tydzień sadzisz piwonie
a ja dzisiaj przesadzałam drzewka. Musiałam, bo w ich miejscu będzie kopany dół pod fundament, ale gdzieś czytałam, że sadzi się dopóki ziemia nie jest zmarznięta. A nie jest w ogóle
Coś mi się pogoda psuje
Grządki przygotowane? 
Coś mi się pogoda psuje
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie nudzisz wcale już chcemy takie widoki.
Aniu nie wiem czemu mnie zacytowałaś tak wyrywkowo ?anabuko1 pisze:
Budleja żółta śliczna ,no i ten powojnik białyperdii pisze:Marto jak zwykle piękne fotkinie to co Twój
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Teraz jeszcze nic nie przesadzałam
Tojeść została przesadzona jesienia.
A Marysia pisała o braku powiadomień, bo my wchodzimy na forum przez skrzynke mailową, na której przychodzą powiadomienia, że są odpowiedzi w danym wątku. Czasem nie przychodzą i dlatego ja też często pisze , że zgubiłam wątek. Bez tych powiadomień nie jestem w stanie ogarnąć, gdzie byłam, a gdzie nie.I wściekam się jak jakiś wątek mi ginie, bo dopiero po jakimś czasie się orientuję, że dawno u kogoś nie byłam
Tojeść została przesadzona jesienia.
A Marysia pisała o braku powiadomień, bo my wchodzimy na forum przez skrzynke mailową, na której przychodzą powiadomienia, że są odpowiedzi w danym wątku. Czasem nie przychodzą i dlatego ja też często pisze , że zgubiłam wątek. Bez tych powiadomień nie jestem w stanie ogarnąć, gdzie byłam, a gdzie nie.I wściekam się jak jakiś wątek mi ginie, bo dopiero po jakimś czasie się orientuję, że dawno u kogoś nie byłam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Maryniu,ale z Ciebie ranny ptaszek,miło,że podoba Co się taki ogród,muszę trochę zabrać się za pracę w ogrodzie,bo zadzwoniła firma że za tydzień wysyłają piwonie,przyjedzie pierwsza partia ,więc trochę mnie goni z pracą w ogrodzie ,mam już zrobione 4 miejsca ale to mało,ubieram się stosownie żeby się nie pochorować,dziękuję że jesteś ,pozdrawiam
Beatko,cieszę się że podobają się takie nasadzenia,lubię drzewa i krzewy liściaste i iglaki,a potem wszystko uzupełniam bylinami i całość zapełniona,jak jest bardzo sucho to podlewam wężem,to jakieś 4 godziny lania po ziemi,bo całych roślin nie można moczyć,jeżeli Ty masz górkę to dobrze by było zrobić kaskady i wtedy woda by tak nie spływała,ale może w samych rabatach to się trochę zatrzymuje,dziękuję za odwiedziny ,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Ewuniu,chyba rzeczywiście nadciąga,dzisiaj robiłam w ogrodzie ,do południa było pięknie ,potem się przychmurało,ale nie było źle,przygotowałam następne miejsce pod piwonie,pozdrawiam,buziaczki dla Ciebie
Gosiu,może ten świerk ma 6 lat ,ale mam jeszcze oprócz niego 2 są jeszcze większe,bardzo je lubię,miłych snów Gosiu
Wandziu,to są 2 sadzonki,bo nawet sprawdziłam,ale one tam rosną w półcieniu i bardzo lubią to miejsce ,pozdrawiam i zawsze zapraszam

Beatko,cieszę się że podobają się takie nasadzenia,lubię drzewa i krzewy liściaste i iglaki,a potem wszystko uzupełniam bylinami i całość zapełniona,jak jest bardzo sucho to podlewam wężem,to jakieś 4 godziny lania po ziemi,bo całych roślin nie można moczyć,jeżeli Ty masz górkę to dobrze by było zrobić kaskady i wtedy woda by tak nie spływała,ale może w samych rabatach to się trochę zatrzymuje,dziękuję za odwiedziny ,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Ewuniu,chyba rzeczywiście nadciąga,dzisiaj robiłam w ogrodzie ,do południa było pięknie ,potem się przychmurało,ale nie było źle,przygotowałam następne miejsce pod piwonie,pozdrawiam,buziaczki dla Ciebie
Gosiu,może ten świerk ma 6 lat ,ale mam jeszcze oprócz niego 2 są jeszcze większe,bardzo je lubię,miłych snów Gosiu
Wandziu,to są 2 sadzonki,bo nawet sprawdziłam,ale one tam rosną w półcieniu i bardzo lubią to miejsce ,pozdrawiam i zawsze zapraszam
-
koziorozec

Kasiu,dziękuję ,jak będzie tak dalej ciepło to rośliny zaczną rosnąć,żeby ich tylko potem nie przymroziło,eukomis wsadzam od razu do gruntu,na początku maja ,ale jego cebule są ze sobą złączone i ja je tak wsadzam ,jak tych cebul narośnie i są razem wielkości talerza to dzielą tą grupę ma pół i wsadzam w dwóch miejscach ,ale cebule są dalej ze sobą złączone one tak pojedynczo nie bardzo chcą kwitnąć ,a jak są wsadzone w grupie zrośnięte to kwitną pięknie,pokażę jeszcze inne zdjęcie z eukomisami bo mam ich dużo,pozdrawiam miłej nocki życzę
Aniu,dziękuję za odwiedziny
Iwonko,to wyjmiesz te cebulki i wsadzisz gdzie indziej,dostałam napędu jak jedna z firm zadzwoniła że za tydzień wysyła piwonie,pozdrawiam
Iwonko0042,mówisz z takim zachwytem że wiosna, a u mnie jej nie widać mimo że świeci słoneczko ,ale rośliny jakoś się nie wychylają,pozdrawiam
Ulciu,jasne że chcę ,my ciągle się uczymy od dzieci a ja teraz od wnuków,miłych snów
Joasiu,to będzie więcej,dobrej nocki życzę
Marysiu,muszę bo zadzwonili ,ze posyłają .inne firmy na razie są cicho,jak wszyscy przyślą to będę miała kabaret,nigdy o takiej porze nic nie robiłam w ogrodzie ,ale ta zima jest wyjątkowa i też jutro będę przesadzać perukowca ,bo mi zawadza,dzisiaj przygotowałam następny kawałek gdzie zmieszczą się 4 piwonie i jeszcze jakieś inne byliny,jutro następna rabata do roboty
Dorotko,dzięki że wpadłaś,pozdrawiam wiosennie
Gosiu,Ania pospieszna jeszcze pół zdania zgubiła,nie wiadomo gdzie tak pędzi,pozdrawiam gorąco
Małgosiu,dziękuję i zapraszam znowu
Gosiu,Margo ja tak nie wchodzę i o tym nawet nie wiedziałam ,dlatego niezrozumiałe były dla mnie słowa Marysi,ja wchodzę na swój wątek bez żadnych powiadomień i wszystko widzę,ja jutro będę przesadzać perukowca,bo mi przeszkadza ,po raz pierwszy w lutym wykonuję takie czynności w ogrodzie,miłych snów
Aniu,dziękuję za odwiedziny
Iwonko,to wyjmiesz te cebulki i wsadzisz gdzie indziej,dostałam napędu jak jedna z firm zadzwoniła że za tydzień wysyła piwonie,pozdrawiam
Iwonko0042,mówisz z takim zachwytem że wiosna, a u mnie jej nie widać mimo że świeci słoneczko ,ale rośliny jakoś się nie wychylają,pozdrawiam
Ulciu,jasne że chcę ,my ciągle się uczymy od dzieci a ja teraz od wnuków,miłych snów
Joasiu,to będzie więcej,dobrej nocki życzę
Marysiu,muszę bo zadzwonili ,ze posyłają .inne firmy na razie są cicho,jak wszyscy przyślą to będę miała kabaret,nigdy o takiej porze nic nie robiłam w ogrodzie ,ale ta zima jest wyjątkowa i też jutro będę przesadzać perukowca ,bo mi zawadza,dzisiaj przygotowałam następny kawałek gdzie zmieszczą się 4 piwonie i jeszcze jakieś inne byliny,jutro następna rabata do roboty
Dorotko,dzięki że wpadłaś,pozdrawiam wiosennie
Gosiu,Ania pospieszna jeszcze pół zdania zgubiła,nie wiadomo gdzie tak pędzi,pozdrawiam gorąco
Małgosiu,dziękuję i zapraszam znowu
Gosiu,Margo ja tak nie wchodzę i o tym nawet nie wiedziałam ,dlatego niezrozumiałe były dla mnie słowa Marysi,ja wchodzę na swój wątek bez żadnych powiadomień i wszystko widzę,ja jutro będę przesadzać perukowca,bo mi przeszkadza ,po raz pierwszy w lutym wykonuję takie czynności w ogrodzie,miłych snów
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Już zaglądałam czy pokażesz zdjęcia ogrodowe i są... po prostu orgia barw i kwiecia
śliczna dalia i róże pustaczki no to mogę iść spać ! dobranoc!
-
koziorozec

Zatkało mnie z wrażenia od tak imponujących widoczków.Oglądając zdjęcia z malinami ślinka mi pociekła,poczułam zapach świeżych malin Cóż nie robi podświadomość
pobiegłam do lodówki po dżem malinowy
Zjadłam ciupinkę .