Pozdrawiam wieczorowo.
Ogród w sercu Borów
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów
Uleńko, ja też kupiłam sobie kosmos pełny rózowy. I drugi mix, też pełne kwiaty. 
Pozdrawiam wieczorowo.
Pozdrawiam wieczorowo.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Ulko to Ty masz tez małe zoo
Zapowiadają jakieś ochłodzenie wraz z opadami śniegu z deszczem na weekend
u mnie to akurat opady wskazane , sucho się zrobiło , zresztą jak ma być
skoro ostanie opady były 11 stycznia
Zapowiadają jakieś ochłodzenie wraz z opadami śniegu z deszczem na weekend
u mnie to akurat opady wskazane , sucho się zrobiło , zresztą jak ma być
skoro ostanie opady były 11 stycznia
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu, będziemy zatem wzajemnie podglądać nasze kosmosy, ciekawe jakie będą te pozostałe. Ja dzisiaj dostałam paczkę o Tereni, i też min. onętek siarkowy i wiele innych ciekawych nasion. Teraz tylko siać, sadzić, potem biegać z aparatem.
Renatko, zwierzątka to raczej hobby M, ale staram się mu pomagać, bo i ja mam sporo pomocy w ogrodzie. Mamy gołębie pocztowe, które biorą udział w lotach, jeszcze kaczki i gęsi ozdobne i ozdobne gołębie. No i obowiązkowo koty i psy. I już wróciły nasze szpaki, które mi cudnie śpiewają jak pracuję w ogrodzie, siedzą na najwyższych drzewach i obserwują. A sikorki i wróble to też nasze, bo cały czas dokarmiane, jest wesoło.
U nas też już dość sucho jest i mogłoby popadać, ale śnieg to już nie koniecznie. Też słyszałam, że na weekend ma być gorsza pogoda, jak się sprawdzi, to będę siała kolejne nasionka i przytnę fuksje aby M mógł mi powynosić donice , bo ja jeszcze dźwigać nie mogę.
Renatko, zwierzątka to raczej hobby M, ale staram się mu pomagać, bo i ja mam sporo pomocy w ogrodzie. Mamy gołębie pocztowe, które biorą udział w lotach, jeszcze kaczki i gęsi ozdobne i ozdobne gołębie. No i obowiązkowo koty i psy. I już wróciły nasze szpaki, które mi cudnie śpiewają jak pracuję w ogrodzie, siedzą na najwyższych drzewach i obserwują. A sikorki i wróble to też nasze, bo cały czas dokarmiane, jest wesoło.
U nas też już dość sucho jest i mogłoby popadać, ale śnieg to już nie koniecznie. Też słyszałam, że na weekend ma być gorsza pogoda, jak się sprawdzi, to będę siała kolejne nasionka i przytnę fuksje aby M mógł mi powynosić donice , bo ja jeszcze dźwigać nie mogę.
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Ja również kupiłam nasiona kosmosa/u pełnego,ale nie jakaś konkretna odmiana,a po prostu kosmos pełny,zobaczymy
Dzisiaj czytałam wzmiankę o Libańczykach strzelających do bocianów (ale też innych ptaków) Najpierw pomyślałam : kurka ,strzelają dla jedzenia? Jedzą bociany? Ale okazało się ,że nie! Strzelają ,bo ilość zabitych bocianów ma świadczyć o umiejętnościach myśliwych! I w takich sytuacjach na prawdę wierzę,że głupota nie ma granic!
Dzisiaj czytałam wzmiankę o Libańczykach strzelających do bocianów (ale też innych ptaków) Najpierw pomyślałam : kurka ,strzelają dla jedzenia? Jedzą bociany? Ale okazało się ,że nie! Strzelają ,bo ilość zabitych bocianów ma świadczyć o umiejętnościach myśliwych! I w takich sytuacjach na prawdę wierzę,że głupota nie ma granic!
Pozdrawiam-Ewa
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Uluś też siałam ten kosmos i mało tego nie wszystkie były pełne ale były piękne
oranżeria super 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dziewczynki kosmos siejecie ...,to kwiaty mojego dzieciństwa
pamiętam kiedy pierwszy raz je zobaczyłam byłam pod wielkim wrażeniem ,te kolory i ta ich zwiewność delikatność.........Prosiłam moją mamę aby zasiała w naszym ogródku ,ale lat czterdzieści kila temu niestety nie było takiego dostępu do roślin jaki jest teraz .
Oczywiście kosmos teraz mam
Oczywiście kosmos teraz mam
Pozdrawiam Alicja
- UlaL

Witam Was
Ewuniu, Marysiu, Alicjo
Muszę coś napisać, coś ważnego, co dopiero od niedawna doświadczam. Lubię wszystkie kwiaty i pewnie będzie już tak zawsze, np. kosmos rósł w naszym ogrodzie już wiele lat temu, sam się wysiewał, ale tak to samoistne wysiewanie ograniczałam, że wyginął mi całkowicie. I cóż, dzięki wpisom na forum, licznym zdjęciom pięknie wykonanym nagle zapragnęłam go mieć w ogrodzie. U niektórych kwiatów na nowo odkrywam ich urok. Dzięki forum dowiaduję się o nowych odmianach, niektóre rośliny widzę pierwszy raz, chociaż u siebie też mam sporo. Niektóre nasadzenia powiększam o kolejne nowe odmiany - jesienią dosadziłam kilka krzewów róż, chociaż dwa lata temu obiecałam sobie, że już ani jednej więcej. Uważałam że lilii też mam dosyć i co - doszła paczka z liliami od Tereni i czekam na kolejne z dwóch źródeł. Taka jest moc przekazu od Was, która płynie i ze słów i ze zdjęć. Ale nie narzekam, oj nie.
Ewuniu, to co napisałaś o bocianach, to jest bardzo smutne i przykre.
Ewuniu, Marysiu, Alicjo
Muszę coś napisać, coś ważnego, co dopiero od niedawna doświadczam. Lubię wszystkie kwiaty i pewnie będzie już tak zawsze, np. kosmos rósł w naszym ogrodzie już wiele lat temu, sam się wysiewał, ale tak to samoistne wysiewanie ograniczałam, że wyginął mi całkowicie. I cóż, dzięki wpisom na forum, licznym zdjęciom pięknie wykonanym nagle zapragnęłam go mieć w ogrodzie. U niektórych kwiatów na nowo odkrywam ich urok. Dzięki forum dowiaduję się o nowych odmianach, niektóre rośliny widzę pierwszy raz, chociaż u siebie też mam sporo. Niektóre nasadzenia powiększam o kolejne nowe odmiany - jesienią dosadziłam kilka krzewów róż, chociaż dwa lata temu obiecałam sobie, że już ani jednej więcej. Uważałam że lilii też mam dosyć i co - doszła paczka z liliami od Tereni i czekam na kolejne z dwóch źródeł. Taka jest moc przekazu od Was, która płynie i ze słów i ze zdjęć. Ale nie narzekam, oj nie.
Ewuniu, to co napisałaś o bocianach, to jest bardzo smutne i przykre.
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Ulka na mnie przekaz forumowy działa podobnie.Jak zakładałam swój wątek,ktoś mi tam napisał,że powstaje nowy ogród.Pamiętam,że pomyślałam wtedy: kurde! jakie powstaje?! Przecież on już jest! No w zasadzie skończony!
A teraz okazuje się ,że przekopuję,przesadzam,dosadzam i generalnie rewolucja.
No to lecę kopać! Póki pogoda!
A teraz okazuje się ,że przekopuję,przesadzam,dosadzam i generalnie rewolucja.
No to lecę kopać! Póki pogoda!
Pozdrawiam-Ewa
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Uleńko to ja zrobiłam lepszy numer
przez czytanie forum i oglądanie zdjęć ... kupiłam działkę bo stwierdziłam bo balkon i parapety to za mało
Wszystko przez forum
Całuski Uleńko, czekamy na pełnię wiosny
Całuski Uleńko, czekamy na pełnię wiosny
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Całe szczęście ,że ja mam działkę ,ale żałuję, że sporą jej część sprzedaliśmy i to z małym lasem
teraz pod wpływem forum to dopiero bym szalała
teraz pod wpływem forum to dopiero bym szalała
Pozdrawiam Alicja
- UlaL

Witam
Cieszę się, że takich osób "pozytywnie zakręconych" jest więcej.
Ewuniu, Moniko, Alicjo jeszcze nie napisałam, że ta nasza miłość do kwiatów bardzo pomaga w nawiązywaniu nowych znajomości i zawiązywaniu przyjaźni i to też jest piękne i wspaniałe.
życzę wszystkim dużo
i ciepełka na te nadchodzący weekend
Pozdrawiam
Cieszę się, że takich osób "pozytywnie zakręconych" jest więcej.
Ewuniu, Moniko, Alicjo jeszcze nie napisałam, że ta nasza miłość do kwiatów bardzo pomaga w nawiązywaniu nowych znajomości i zawiązywaniu przyjaźni i to też jest piękne i wspaniałe.
życzę wszystkim dużo
Pozdrawiam
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ulu widzisz jaki jest silny przekaz forumowy
też kiedyś tępiłam kosmosy bo rosły wszędzie i to krzaczyska po 1,5 m a teraz jak na lekarstwo, czasami jeden się trafi, róż też już miało nie być i co są następne, lilie to mój konik
zawsze się znajdzie dla nich miejsce 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Uleńko - dziękuję za dobre serce z chęcią z tego skorzystam, jednak aby Cię nie trudzić - zobacze jutro w jeszcze jednym miejscu, które niedawno otworzyli. Jeżeli i tam nie znajdę poproszę Ciebie oczywiście pokryje koszty.
Dzisiaj widziałam w Lidlu różne mieszanki nasion w jednej torebce (kolorystyczne) - długo zastanawiałam się czy wziąć - nie wzięłam , teraz żałuje
Dzisiaj widziałam w Lidlu różne mieszanki nasion w jednej torebce (kolorystyczne) - długo zastanawiałam się czy wziąć - nie wzięłam , teraz żałuje
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Kupiłam Kosmosy - bedę siać

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- UlaL

Witam
Odpisuję z nie małym opóźnieniem, ale sporo gości ostatnio mnie odwiedza, ale dzisiaj udało się przepikować aż 16 szt. pomidorków
Za ostatnie odwiedziny dziękuję bardzo
Marysiu, podzielam Twoją słabość do lilii, wczoraj dostałam paczuszkę z liliami, a czekam jeszcze na kolejną przesyłkę z liliami z Czech. No i jak to jest z dotrzymywaniem obietnic, dobrze że nie ma za to kar, bo było by nie ciekawie.
Agnieszko, chętnie prześlę nasionka jeśli nie będzie nawet w tym nowym sklepie, wysłanie listu to żadem koszt, a nasionka byłyby w prezencie na nowy sezon.
Basiu, jak miło że jesteś po długim czasie, ciekawa jestem jakie Ty będziesz miała kosmosy, ale na pewno je pokażesz. Kaktus dla Ciebie przezimował b.dobrze
, jutro napiszę do Ciebie PW
pozdrawiam, Ula
Odpisuję z nie małym opóźnieniem, ale sporo gości ostatnio mnie odwiedza, ale dzisiaj udało się przepikować aż 16 szt. pomidorków
Za ostatnie odwiedziny dziękuję bardzo
Marysiu, podzielam Twoją słabość do lilii, wczoraj dostałam paczuszkę z liliami, a czekam jeszcze na kolejną przesyłkę z liliami z Czech. No i jak to jest z dotrzymywaniem obietnic, dobrze że nie ma za to kar, bo było by nie ciekawie.
Agnieszko, chętnie prześlę nasionka jeśli nie będzie nawet w tym nowym sklepie, wysłanie listu to żadem koszt, a nasionka byłyby w prezencie na nowy sezon.
Basiu, jak miło że jesteś po długim czasie, ciekawa jestem jakie Ty będziesz miała kosmosy, ale na pewno je pokażesz. Kaktus dla Ciebie przezimował b.dobrze
pozdrawiam, Ula