Sosny, sójki, sarny i inne takie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sosny, sójki, sarny i inne takie

Post »

Przed świętami straciliśmy naszą Sonię... ;:168 ;:168 ;:168
A co do męża... wybacz mu, to tylko mężczyzna, cóż można wymagać ;:224
Ja mam jedyny sprawdzony sposób zniszczyłeś - napraw! Trzy razy się potem zastanowi, oczywiście jeśli wie, że powinien się zastanowić ;:124
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Po wczorajszych intensywnych opadach przyroda jakby nabrała lekkich kolorów. Mimo iż wiem ,że wszystko potrzebuje czasu na rozkręcenie się tak jestem wygłodniała tegorocznej wiosny ,że nie chce mi się już czekać i szarość mnie irytuje.
Wreszcie ruszyły krokusy i miałam ich dosyć duże poletko. Miałam ,bo moja kokrzyca była uprzejma się na nich wymościć...

Dziś wracając z Pszczyny przypadkiem wstąpiliśmy do Brico. Efektem czego było zacyprysowanie się :wink: cena była tak kusząca a rośliny ładne ,że nie odmówiłam sobie. Tym sposobem zaczynamy akcję zasłanianie siatki frontowej.
Tak jak wcześniej pokazywałam mam plan wymieszać zimnozielone z wesołymi liściastymi krzakami.
Pierwotnym wyborem były derenie eleganissima ale teraz zainteresowały mnie sibirica a może zmieszać je z czymś innym?
Jak myślicie ?
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

U mnie jest tak mokro,że traktor by się zakopał :lol:
Ale całe szczęście m,że nie mam miejsca na tego typu pojazdy.A brama u mnie jest tylko pokazowa :;230
Drewno wywalają przed nią .
A ta rabatę pokaż raz jeszcze,no i kwitnące małe co nieco wiosenne :uszy
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

:wit Czarna,
coś cicho u Ciebie, powiedz, co słychać, czy skomponowałaś już wesoły żywopłot :?:
Derenie oba piękne, ale weź pod uwagę, że Sibirica rośnie w potężne krzaczysko, trzeba mu zostawić dużo miejsca. Elegantissima też mały nie będzie, ale jest piękny z tymi białobrzegimi listkami. Kaliny i trzmieliny oskrzydlone także by się dobrze wkomponowały.
Skrobnij trochę o Twojej wiośnie ;:303.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie odezwij się czasem, co? ;:224 I adres byś na PW podała, bo odkopałam notatki, z których wynika, że Ci irysy obiecałam...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Do kogo mam się odzywać jak już nikt tu prawie nie zagląda ? :wink:
A tak naprawdę to myślę nad otwarciem nowego wątku i ugrzęzłam na braku jego tytułu i nie mogę ruszyć dalej :;230

Pat serio ? moja pamięć wymaga wspomożenia ,bo zapomniałam :oops:

Jaguś tego się właśnie boję. Derenie rosną w duże krzaki i boję się ,że nadmiernie cięcie pozbawi je urody. Zaczęłam myśleć o pęcherznicach i berberysach min erecta (drogie cholerstwo!).
Co sądzisz? Kalina pięęęęęęęęęęęęęekna ale chyba też mała nie będzie.

I przypominam teoretyczne obsadzenie od drogi - teoretyczne dlatego ,że ciągle nie wiem co zakupić pomiędzy cyprysy ,które T chyba za gęsto posadził

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No, jesteś, Czarna :wit.
U siebie pisałam, że wątek jest jak moloch, żeby żył ciągle trzeba mu coś w paszczę wrzucać ;:306. Jak coś wrzucisz, to komentatorzy i doradcy zaraz się odezwą ;:224.
Dereni się nie bój, kalin też, można je przycinać praktycznie o każdej porze i prowadzić tak, jak chcesz. Pęcherznice to też wielkie krzaki, choć urody im nie brak. W tym zestawie berberysów erecta nie polecam, piekielnie kłują ;:219. Lepiej wyglądają osobno.
Ale najważniejsza jest decyzja ;:108 . W jakiej odległości od siebie rosną te cyprysiki :?: Coś napisz, będzie mi łatwiej coś Ci sensownego doradzić. A w ogóle fotografuj i pisz.
Może faktycznie nowy wątek dałby Ci nowy impuls ;:224. Tak mi się podobają Twoje sosny, sójki i sarny, że chyba powinny w tytule zostać ;:333.

Głowa do góry - Jagoda
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Zapraszam do 2 części wątku -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65639

A moderatorów proszę o zamknięcie tego ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”