Orzech podobno tez bardzo szkodliwy dla wszystkich roślin
ogród Agaty (sure) - cz.2
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
A pod sodem jaka rabata-kwaśna? Jeśli się boisz że za mocno zakwaszą to podsyp dolomitem.
.
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Właściwie większość chyba woli kwaśne podłoże, mam dwa rh nawet ostatnio, poza tym hosty, parzydło, trawy, fiołki i różne różności!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślałam o tym ciemnoróżowym z zielonymi liśćmi, bo tego mam najwięcej.
Do przyszłej jesieni byłoby sporo sadzonek. Podobno rewelacyjnie się ukorzenia z sadzonek pędowych.
Nie próbowałam, ale cóż szkodzi sprawdzić. Tanie źródło by było.
Fotka w celach ropoznawczych. Na okolice rozchodnika nie patrz
Wokół rozsadnik roślinek różnego rodzaju. No i wypielić by się zdało.

Do przyszłej jesieni byłoby sporo sadzonek. Podobno rewelacyjnie się ukorzenia z sadzonek pędowych.
Nie próbowałam, ale cóż szkodzi sprawdzić. Tanie źródło by było.
Fotka w celach ropoznawczych. Na okolice rozchodnika nie patrz

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Sure

Aa.. ten różowy chyba nawet mam, bardzo fajny! Mam jeden różowo - liliowy i sadzonkę bardziej różowego, ją właśnie wetknęłam do ziemi wcześniej maczając w ukorzeniaczu, zobaczymy jak sobie poradzi. Jeśli mnie się uda teraz jesienią, to Tobie wiosną już na pewno! 
a ja właśnie patrzę na okolice rozchodnika, co to za duże liście za nim i te kłosy w tle?
a ja właśnie patrzę na okolice rozchodnika, co to za duże liście za nim i te kłosy w tle?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure

Piękny dzień był dzisiaj, bardzo ciepło i słonecznie.
Niektórzy z nas ( w tym ja) spędzili go w ogrodzie...
a niektórzy cały dzień wylegiwali się na parapetach!

Niektórzy z nas ( w tym ja) spędzili go w ogrodzie...
a niektórzy cały dzień wylegiwali się na parapetach!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agatko
mogę tylko pozazdrościć, - tym w ogrodzie , i tym - na parapetach

- Sure

Dzięki, bo dziś te opcje były naprawdę atrakcyjne... 
ale podobno weekend będzie równie ładny, wiec wszystko przed nami!
ale podobno weekend będzie równie ładny, wiec wszystko przed nami!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Agata, zaszalałaś z rozchodnikami
Ciekawe jakie zamówiłaś
- Sure

Zamówiłam rozchodnik okazały 'Brillant', 'Carl', 'Matrona', 'Meteor' i rozchodnik karpacki 'Herbstfreude'. Ale tak naprawdę to nie wiem, jak będą wyglądały, bo chyba w tym zakresie panuje lekki bałagan. W necie pod tymi nazwami miały bardzo różne kolorki... możliwe, że niektóre już mam? 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kolorki liści szczególnie mogą być różne, bo zalezy na jakim stanowisku rośnie. ten o brązowych liściach, żeby mieć taki kolor musi mieć słoneczne stanowisko, inaczej liście będą zieleniały.
Przemycaj więcej zdjęc futrzaków. Coś dawno czekoladki nie było
Przemycaj więcej zdjęc futrzaków. Coś dawno czekoladki nie było
- Sure

Czekoladkę jest trudniej sfotografować, bo lubi się zaszywać w ciemniejsze kąciki do spania ;)
Szkoda, ze teraz ciemno, bo właśnie napada śpiącego szaraka, który jest dwa razy od niej większy, wyspała się i zaczyna psocić!
Bardzo jestem ciekawa tych rozchodników, mam nadzieję, ze szybko je wyślą...
Szkoda, ze teraz ciemno, bo właśnie napada śpiącego szaraka, który jest dwa razy od niej większy, wyspała się i zaczyna psocić!
Bardzo jestem ciekawa tych rozchodników, mam nadzieję, ze szybko je wyślą...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

Agato, pięknego dnia w ogrodzie zazdroszczę. Ale mam przed sobą perspektywę soboty i niedzieli prawdopodobnie równie pogodnej.
Koty to jednak szczęściarze
Zamówienia imponujące. Zaraz sobie posprawdzam, jak te cuda maja wyglądać. Bo moje to raczej nn. Jednego podejrzewam, ze jest Matroną, a drugi to może być Brillant. Ale to nic pewnego. Nawet nie pamiętam już jak weszłam w ich posiadanie.
Za rozchodnikiem -duże liście to języczka pomarańczowa, długie kłosy to odętka-biała i różowa. towarzystwo rośnie pod jabłonią w niedalekim sąsiedztwie sumaka i żylistka białego. Sporo tam też bylinowych drobiazgów. jak to u mnie
.
Koty to jednak szczęściarze
Zamówienia imponujące. Zaraz sobie posprawdzam, jak te cuda maja wyglądać. Bo moje to raczej nn. Jednego podejrzewam, ze jest Matroną, a drugi to może być Brillant. Ale to nic pewnego. Nawet nie pamiętam już jak weszłam w ich posiadanie.
Za rozchodnikiem -duże liście to języczka pomarańczowa, długie kłosy to odętka-biała i różowa. towarzystwo rośnie pod jabłonią w niedalekim sąsiedztwie sumaka i żylistka białego. Sporo tam też bylinowych drobiazgów. jak to u mnie
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- Sure

Mnie nie udało się do końca sprawdzić tych r., bo wszędzie inne zdjęcia. Zobaczę, jak przyjadą! ;)
Szkoda, że języczki maja takie kolorki, bo już któryś raz mi się te liście spodobały. Może jednak gdzieś będą mi pasowały żółte czy pomarańczowe? No i odętki bardzo interesujące!
Szkoda, że języczki maja takie kolorki, bo już któryś raz mi się te liście spodobały. Może jednak gdzieś będą mi pasowały żółte czy pomarańczowe? No i odętki bardzo interesujące!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

Agato, języczkom zawsze możesz 'chlasnąc' kwiatki a zielony ci pasuje.
Odętki dopiero w tym roku się wzięły. Kupiłam od babci na targu jako 'panny młode'-ludowe określenie. Fajne.
Odętki dopiero w tym roku się wzięły. Kupiłam od babci na targu jako 'panny młode'-ludowe określenie. Fajne.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- Sure

Mówisz, ze same liście zostawić? Juz tak latem ciachałam kwiatki hostom, bo mi do białej rabatki nie pasowały! ;)
Ale w sumie języczki mają ładne kwiatki, tylko kolorystycznie nie wiem gdzie je wpasować. A odętki - panny młode własnie u Gosi oglądałam, coraz bardziej mi się podobają, muszę temat zbadać bliżej!
Ale w sumie języczki mają ładne kwiatki, tylko kolorystycznie nie wiem gdzie je wpasować. A odętki - panny młode własnie u Gosi oglądałam, coraz bardziej mi się podobają, muszę temat zbadać bliżej!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4