Arletko napisz jak zaaklimatyzował się Dtps. Purple Gem Blue w podłożu z seramisem?
Kolekcja Arlety cz.2
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety cz.2
Jak zawsze pięknie i kolorowo
Arletko napisz jak zaaklimatyzował się Dtps. Purple Gem Blue w podłożu z seramisem?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Po obejrzeniu tych kwitnień trudno mi uwierzyć, że mamy jesień
Na dworze szaro, ponuro, a u Ciebie tak kolorowo
U Nanodes porpax według mnie to zapowiedź kwitnienia
U Nanodes porpax według mnie to zapowiedź kwitnienia
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu, Agnieszko
Marku
mnie też wiosną urzekła ta roślinka, a że była okazja ją nabyć więc już jest u mnie od lata.
Stasiu
hihi co im mówię? Gadam do nich czasem, oglądam, przeglądam przy podlewaniu, ale czy to ma wpływ?
Grażynko
wiosna to dobra pora na nowe zakupy.
Dorotko
Dtps. raczej zaaklimatyzował się dobrze. Tak jak wcześniej chyba pisałam po przesadzeniu zgubił tylko dwa pączki. Za to teraz chłodne powietrze w mieszkaniu chyba mu nie służy.
Zżółcił sporo pączków. Korzonki natomiast bardzo ładne ma.
Lauro
obyś miała rację, już się doczekać nie mogę aby zobaczyć jego kwiatki na żywo.
Marku
Stasiu
Grażynko
Dorotko
Lauro
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arletko dawno nic nie pokazywałaś, ale jak już wstawiłaś fotki to aż serce się uśmiecha.
Jak patrzę na ten Nanondex porpax to jestem pełna podziwu jak ładnie Ci się rozrósł.
No i gratuluję zapowiedzi kwitnienia. Bo to co odkryłaś to pędzik.
Jak patrzę na ten Nanondex porpax to jestem pełna podziwu jak ładnie Ci się rozrósł.
No i gratuluję zapowiedzi kwitnienia. Bo to co odkryłaś to pędzik.
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
To normalne, mi w pierwszym roku uprawy też sporo zżółkło.
Wkrótce się zaaklimatyzuje i w następnym sezonie już ich nie zgubi.
Gośce zgubił prawie wszystkie pąki i aż było mi głupio, że go jej na wystawie poleciłam.
Teraz już się przystosował, a właścicielka jest zachwycona
Wkrótce się zaaklimatyzuje i w następnym sezonie już ich nie zgubi.
Gośce zgubił prawie wszystkie pąki i aż było mi głupio, że go jej na wystawie poleciłam.
Teraz już się przystosował, a właścicielka jest zachwycona
Pozdrawiam Dorota!
- arlet3

Asiu kochana jak ja czekałam na Twoją wizytę i te słowa.
Wiem, że fotki są kiepskie i słabo widać, niestety ciężko mi było zrobić lepsze zdjęcie moim aparatem.
Teraz to dziennie będę do niego zaglądać.
Dorotko no to mnie uspokoiłaś.
Tak jeszcze dla wiadomości zainteresowanych, pękła torebka nasienna na promeneii rollisonii. Jest już zapakowana i jutro jedzie do Tomka. Zobaczymy czy uda mu się wyhodować z niej siewki.
Wiem, że fotki są kiepskie i słabo widać, niestety ciężko mi było zrobić lepsze zdjęcie moim aparatem.
Teraz to dziennie będę do niego zaglądać.
Dorotko no to mnie uspokoiłaś.
Tak jeszcze dla wiadomości zainteresowanych, pękła torebka nasienna na promeneii rollisonii. Jest już zapakowana i jutro jedzie do Tomka. Zobaczymy czy uda mu się wyhodować z niej siewki.
-
Joane

Arletko ja chętnie zaglądam do Ciebie i zawsze czekam na jakieś nowe kwitnienia.
Szczególnie radość mi sprawia jak oglądam roślinki, które kiedyś u mnie rosły i teraz dalej się rozrastają u innych.
Ta roślinka ma słodziutki mały kwiatek, ale jak w przyszłości zakwitnie kilka to będziesz miała cudny widok. Jedyne co to kwiatek utrzymuje się tylko kilka dni.
Szczególnie radość mi sprawia jak oglądam roślinki, które kiedyś u mnie rosły i teraz dalej się rozrastają u innych.
Ta roślinka ma słodziutki mały kwiatek, ale jak w przyszłości zakwitnie kilka to będziesz miała cudny widok. Jedyne co to kwiatek utrzymuje się tylko kilka dni.
Arletko, u Ciebie chyba już wiosna jest , a nie jesień - tyyyle kwitnień i kolorów 
Pięknie masz teraz i optymistycznie w mieszkaniu.
na kwitnienie. A korzenie wręcz popisowe. Ale nam przecież nie o korzenie chodzi prawda ???
Pięknie masz teraz i optymistycznie w mieszkaniu.
U mnie jest dokładnie tak samo. Już 3 maleńkie pączki zżółkły. Teraz walczę, żeby choć kilka się uchowało. To chyba faktycznie dla niego niedobra poraarlet3 pisze:DorotkoDtps. raczej zaaklimatyzował się dobrze. Tak jak wcześniej chyba pisałam po przesadzeniu zgubił tylko dwa pączki. Za to teraz chłodne powietrze w mieszkaniu chyba mu nie służy.
Zżółcił sporo pączków. Korzonki natomiast bardzo ładne ma.
na kwitnienie. A korzenie wręcz popisowe. Ale nam przecież nie o korzenie chodzi prawda ???
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Piękności nam pokazałaś, a zdjęcia boskie w tym słoneczku:). A z nowym listkiem to maluteńkie drobniuteńkie to dendrobium? Jaka odmiana?
- agucha432
- 500p

- Od: 3 lis 2011, o 10:10
Gdzie ty się podziewasz Arletko
Nie widać cię nie słychać. Niestety moja tricolorka od ciebie padła(ale to moja wina, przelałam chyba)
Szkoda ale już się na razie zraziłam do niej
Nie widać cię nie słychać. Niestety moja tricolorka od ciebie padła(ale to moja wina, przelałam chyba) Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Joane

Arletko jak tam pąk na Nanondes porpax? 
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Co tam słychać u storczyków ?
Dawno mnie nie było u was
Mam nadzieję, że nie odeszłaś z bandą szalonych banitów ? 
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Arletko, dużo się ostatnio na forum zmieniło
Wracaj do nas i pokaż te Twoje zielone parapety.

Wracaj do nas i pokaż te Twoje zielone parapety.
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Arlet wracaj.juz mozesz pisac co chcesz 
- arlet3

Asiu/Joane staram się jak mogę aby dogodzić swoim roślinkom, choć nie zawsze mi się to udaje.
Nanodes jeszcze nie rozwinął kwiatuszka
chyba przez tą okropną pogodę i wsadziłam go ostatnio do akwarium pod świetlówkę, zobaczymy czy to coś da. 
Asiu/Art
ciemno i ponuro za oknem ostatnio to chociaż kilka kwitnień storczyków daje radość.
U Dtps. cała masa pączków już zżółkła i odpadła tylko jeden kwiatek się rozwinął. No i masz zupełną rację, że nie o korzenie nam u nich chodzi aczkolwiek to ich podstawa.
Pati
to z nowym listeczkiem to nanodes porpax.
Agnieszko nie płacz wiosną jak już będę pewna, że dobrze rośnie wyślę Ci następną.
Aniu, Ewciu, Dorotko
już jestem.
U moich "starych" storczyków bez zmian. Słabo rosną pędy, a pączki są zasuszane przez tą okropna pogodę.
Lecz ostatnio przybyły mi trzy nowe egzemplarze których jeszcze nie pokazałam.
Pierwszy po kłótni z mężem przybył mi taki. ;)

Takiego dostałam od moich chłopaków na imieniny.

A takim obdarowała mnie siostra. Marzyłam o nim od dawna.
Fotka z lampą

I bez.

Następnym razem pokażę co słychać u pozostałych.
Nanodes jeszcze nie rozwinął kwiatuszka

Asiu/Art
U Dtps. cała masa pączków już zżółkła i odpadła tylko jeden kwiatek się rozwinął. No i masz zupełną rację, że nie o korzenie nam u nich chodzi aczkolwiek to ich podstawa.
Pati
Agnieszko nie płacz wiosną jak już będę pewna, że dobrze rośnie wyślę Ci następną.
Aniu, Ewciu, Dorotko
U moich "starych" storczyków bez zmian. Słabo rosną pędy, a pączki są zasuszane przez tą okropna pogodę.
Lecz ostatnio przybyły mi trzy nowe egzemplarze których jeszcze nie pokazałam.
Pierwszy po kłótni z mężem przybył mi taki. ;)

Takiego dostałam od moich chłopaków na imieniny.

A takim obdarowała mnie siostra. Marzyłam o nim od dawna.
Fotka z lampą

I bez.

Następnym razem pokażę co słychać u pozostałych.