Agnieszko witaj

Masz rację, ciepło wszyscy lubimy ale gorąco niech będzie w lecie a nie teraz w okresie wzrostu roślin a nie dojrzewania owoców. Dobrze że to tylko tydzień, oby tylko to 'dobrze' nie poszło w ujemne temperatury, które zwykle w tym okresie się pojawiają. Przez te wysokie temperatury u mnie otwierają się pąki azalii a to może być niebezpieczne w okresie zimnych ogrodników. Przez ten tydzień ogród niepotrzebnie przyspieszył o jakieś dwa tygodnie. Ale cóż problemy są po to aby się z nimi zmagać, będziemy walczyć chociaż walka nierówna z aurą
Elu witam

Ten widok trochę przybliżony zumem, ale i gołym okiem jest dobrze widoczny.Wiosna wraca, oby tylko nikomu z nas zapaleńców ogrodników, przymrozki zapowiadane nie poczyniły szkód, bo ten ostatni tydzień wyłonił co nieco zielonego z ziemi.
Przykro mi bardzo z powodu Twojego trawnika, życzę aby szybko się zregenerował, wiem że nie obejdzie się bez Twojej intensywnej pomocy. Ja z braku czasu mniejszą wagę przywiązuje do trawnika

, kiedyś chciałbym jednak móc pochwalić się też doskonałym zielonym dywanem. Zadbany trawnik to idealne podkreślenie kształtu, kompozycji ogrodu i urody roślin. Jak na razie dbam jedynie o regularne koszenie, bo nie skoszony trawnik to jak brudna podłoga w domu. Na zapleczu ogrodu, czasem, zwłaszcza teraz pozostawiam dłużej nie koszoną trawę, kiedy kwitną drzewka owocowe uwielbiam trawnik porośnięty żółtymi mleczami i stokrotkami, w słońcu widok niesłychany.
Elu wszystkiego dobrego, bardzo często oglądam zdjęcia Twojego ogrodu w googlach, jest cudowny to wielka inspiracja dla nas
Geniu witaj. Hiacynty co rok to marniejsze, cebulowe rośliny co kilka lat powinno się przesadzać w inne miejsca, wtedy lepiej rosną i nie atakują je choroby, będę musiał znaleźć dla nich kolejna lokalizację. Ciągle Cię Geniu wspominam chodząc po ogrodzie, bo wszystkie rośliny które mi dałaś świetnie rosną. Czekam jeszcze na białego zawilca i tu jest problem bo i te moje starsze egzemplarze nie puszczają nowych listków. Pamiętam z poprzednich lat, że one raczej się nie spieszą i może jeszcze nic straconego. Ten ostatni gorący tydzień spowodował, że człowiek myśli że to już pełnia lata i zastanawia się czemu jeszcze te czy inne rośliny nie wypuszczają
Simbi witam i dziękuję za pochwały. Z tą różą to pomyłka, nie mam żadnej pnącej a już na pewno żółtej róży. Jeśli pogoda nie spłata za wielkiego figla, to rh dadzą nam wszystkim ich miłośnikom wiele radości
Małe te zdjęcia, muszę zobaczyć jak obecnie inni wklejają zdjęcia, bo fotosik oferuje minimum
Pozdrawiam Tomek