Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Post »

WITAM WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI . Niestety znowu siąpi deszcz . Byłam zobaczyć ile znów ślimorów się nazbierało i cyknęłam fotki . Zaraz zbieram się na zabiegi ,więc nie mam na razie czasu Was odwiedzic .

BASIU niektóre piwonie już mają wielkie paki i gdyby było trochę słońca to może na Dzien Matki by się porozbijały a tak niewiadomo .

MARZANKO no niestety duzo pospadało ,ale może jeszcze coś dla nas zostanie tego owocu Obrazek już tak wygląda mój domek Obrazek azalia wreszcie pokazała kwiaty Obrazek czy nie jestem ładny :;230 Obrazek a jednak zakwitnie pomimo przesadzenia :heja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Piękny domek się szykuje. Moja hortensja kolejny raz nie zakwitnie, ale znów moja wina, gdyż za szybko zdjęłam jej futerko. Będzie ozdobna z liści. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj fajnie masz w ogrodzie pozdrawiam

-- 24 maja 2010, o 08:44 --

Witaj fajnie masz w ogrodzie pozdrawiam
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ JADZIU!
U mnie też pada. Nie będę mogła iść na działkę.
Jadziu altana prezentuje się super. Niedługo będzie zakończenie. Szkoda. że nie
mieszkam bliżej bo bym się wprosiła na oblewanie. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Jadziu-altana prezentuje się znakomicie,może jak wrócisz z imprezy w Spodku będzie jako niespodzianka czekała wykończona?Orlik wcale na bardzo wynędzniałego nie wygląda.Ja mu się nie dziwię,co się ma otwierać na ten deszcz i burze?Bardzo ładną żurawkę kupiłaś.
Piwonie od Ciebie mają pąki coraz większe i większe liście także,ale konsekwetnie jak na jednej było dwa pąki, na drugiej jeden,a na trzeciej zero stan się nie zmiania.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem już w domu . Niestety pogoda zwariowana raz słońce a za chwilę leje i tak cały czas . Dobrze ,że chociaz tym paru promykom uda się przedrzec przez chmury .

EWUNIU ten jeden na pewno w przyszłym roku zakwitnie tak że nie masz się co martwic . Niestety syn dopiero wczoraj ją doprowadził do tego stanu . Roboty jest jeszcze dosyć troszkę ,ale mnie się już podoba i dzisiaj rano schroniłam się już przed deszczem .

KRYSIU kochana mnie równiez byłoby miło gdybys przyjechała na oblewanie . Teraz świeci słoneczko ,ale juz zbierają się kolejne chmury ,więc zaraz znowu zacznie padac .

ROZA cieszę się z odwiedzin no i równiez z tego ,że Ci się u mnie podoba

KRYSIU -ADO ja hortensji w ogóle nie zabezpieczam i kazdego roku kwitną oczywiście te ogrodowe gdyż innych nie mam . Kupiłam 1 z bordowymi kwiatami ,ale niestety szlag ją trafił . Może jeszcze sobie taką kupię .
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Jadziu domek super ;:138 u mnie padało tylko 2 razy dzisiaj :;230
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Moje hortensje też przemarzły, tylko biała kwitnąca na
pędach jednorocznych ma pąki, posiedziałam w altance
pachnącej jeszcze świeżym drzewem, super ;:138
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-to mnie pocieszyłaś z piwoniami. U nas deszcze przelotne i wiatr,a w tej chwili niebo stalowo szare to może i burza.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu domek już coraz bliżej skończenia ;:224 .
Fajnie ,że z ręką już dobrze,żeby nie deszcze to byś szalała w ogrodzie :D .
Dzisiaj zdążyła przed deszczem skosić trawniki :wink: ,szkoda,że się ochłodziło :?
Kilka ostatnich dni nawet cieplutkie były ;:3
Moja hortensja,nie wiem czy zakwitnie,na razie nie widać pąków :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jadzia :wit ja myślałam że to taka altanka będzie..."dziurawa" jak to altanki :;230 a tu rośnie bardzo ładny domek :uszy
no super....będzie gdzie posiedzieć w taką pogodę jak dziś :heja
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jadziu ,a podanie twoje na zbudowanie domku długo leżało u majstra ...moje leży 2 lata i nic ... :;230
Super altana ...na imprezki ;:136
Wszędzie mokro ,choroby grzybowe znowu z nami wygrywają ...niestety .Rok będzie ciężki dla nas ogrodników ...niestety.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Różowa azalia piękna .U mnie już przekwitają,została jeszcze jedna póżniejsza.Róże mają pąki i tylko czekam na słońce,żeby je wzmocnić.Piwonie mam dwie białą i różową -obie wpąkach.Lilie stoją jak chochoły-te co dałam do donicy szykują się do kwitnienia.Dzieci sprawiły Ci fajny prezent-przynajmniej pośmiałas się do woli. :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WIECZOROWA PORA . Dopiero co przyszłam z ogródka, gdyż w domu się nudzi a tam zawsze jest zapewniona praca . Wzięłam się do malowania ,syn już przywiózł deski podłogowe do srodka altanki no i jutro trza będzie je napuścić . Ja malowałam na zewnątrz tyle ile dałam rady z wysokością . Niestety boję skakać po krzesłach no i ręka nie wytrzymuje na razie wysokości . Z tym jeszcze muszę trochę powalczyć niestety . Dobrze ,ze już i tak daję sobie rade ,a myślałam ,że będzie gorzej .

ANIU jak nie masz lekarskich to Ci podrzucę w sierpniu u mnie jest ich dosyc . Niektóre róże mają pąki inne paczusie a jedne nie umią zatrybić np ,Abraham Darby i Walztime no i Capistrano . Tego ostatniego jak i Grahama chyba będę musiała spisać na straty . Tylko Grahamka nie umiem przeżałować to już drugi raz mi nie wychodzi a kupiłam mu taką piękną pergolkę . Masz racje zabawa była wyśmienita chociaz syn myślał ,że altankę uda mu się skonczyc na Dzien Matki

IDUŚ no to podanie lezało dosssssyc długo ,ale wazne ,że doczekało się realizacji . Wiesz, co się odwlecze to nie uciecze . No już dziś planowali ,że może w Boże ciało zrobimy oblewanie ,ale takie wstepne gdyż jeszcze dużo roboty a o kasie nawet nie wspomnę ;:224 na razie grzybowych objawów u mnie nie zauwazyłam ,ale odpukac a niemalowanego mam w ogródku dosyć :;230

GRAŻYNKO to tez altanka tylko tyle ,że zabudowana . Dziś rano już sobie posiedziałam na werandzie i powiem fajnie się czułam jak pani na włościach :;230

HALINKO nawet jest względnie a dzisiaj ten deszcz taki przelotny . No jeszcze trochę roboty jest a potem przy wykańczaniu to jeszcze więcej . na razie tak stoi bez okien ale mają być i okna tylko nie takie otwierane, bo po co jak będę chciała mieć powietrze to otworzę drzwi . na razie i tak szaleję ręka mi w tym nie przeszkadza a tak mam równiez dodatkowa gimnastykę :;230

EWUNIU piwoniami nie ma się co przejmowac . To stare dobre odmiany . Teraz te nowe są gorsze . Mam 4 nowe i ani jedna nie zakwitnie :twisted: w tym roku a liści mają mnóstwo

DANUSIU pachnie fajnie do czasu az nie zacznie się w środku siedziec i ćmakac papierochy . Miło ,że do mnie wpadłas

ADRIANIE no teraz znowu pada a jak byłam w ogródku to co chwila sie chmurzyło
Trochę przemoczonych kwiatków

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jadziu jaki cudny domek :shock:
Ale jeszcze ładniejszy ten różowy orlik. Ja sobie kupiłam sadzonkę różowego. Wygląda na to że nawet ma zamiar zakwitnąć :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”