Lukrecjowy ogród
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lukrecjowy ogród
Aguś, ja nie kuszę, jak sama widziałaś po nieudolnych próbach aranżacji, które potem trzeba wiecznie przerabiać, szukam rozwiązań praktycznych. Czasem niby wiemy co i jak rośnie, w wyobraźni taki zestaw wydaje się być fajny, a potem w realu już niekoniecznie. Programik w wersji demo (nie wszystkie opcje są aktywne) można pobrać za darmo. Ma też tę zaletę, że to co się stworzyło można zapisać dwojako, jako widok (czyli takie trochę 3D) oraz jako plan i zapisuje się rzut z góry, czyli dokładny plan nasadzeń. Może doskonały nie jest, ale lepszy niż nic. Można tam jeszcze wklejać pergole, ławeczki, leżaczki itd.
U mnie sporo śniegu, a mróz chyba nie aż tak wielki!
U mnie sporo śniegu, a mróz chyba nie aż tak wielki!
Świetny projekcik i jaki profesjonalny
Co do kolorów, to też zdecydowanie wolę delikatności. Ale lubię też kwiaty w ostrych kolorach, lecz subtelne. np. żółte. Zwykle żółte kwiaty mają delikatne łodyżki drobny kwiat. I mimo intensywnego koloru sprawiają subtelne wrażenie.

Po takiej rekomendacji skuszę się na pewno i narysuję profesjonalnie co mi w głowie iskrzy ;-)
Miłego!
Miłego!
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się bawiłam trochę garden puzzle, ale Ty masz chyba inny program?
- Lukrecja
- 1000p
Cześć Reniusiu z nosa się przestało la, ale skutecznie go zatkało, poszło na zatoki, więc d...
Znów od rana na prochach.

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Chorobowe chyba ci się wydłuży
Nie lataj już po ogrodzie z aparatem
!

Nie lataj już po ogrodzie z aparatem

- Lukrecja
- 1000p
Ech, Reniuś, zwolnienie i tak mam do końca tygodnia. Jestem uwiązana w domu, nigdzie nie wychodzę. Wiesz, wolę przerzucić 5 ton żwirku niż chorować! 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nelu, to że jesteś w domu uwiązana, ma też swoje plusy. Dzięki temu częściej nas odwiedzasz. Gdy pójdzie do poracy, będzie... jak zwykle
Wczoraj przy niedzieli obejrzałm już do końca twój ogródek. Mogę tylko powiedzieć, że masz naprawdę pięknie, ciekawie, z rozmysłem. Fantastyczny skalniak, atrakcyjny nasadzenia, uroczy kącik z trawami.
No fakt, brakowało tutaj różyczek...
Decyzja o ich wprowadzeniu była ogromnie trafna. Wraz z ich "wejściem" twój ogród stanie się przepiękny

Wczoraj przy niedzieli obejrzałm już do końca twój ogródek. Mogę tylko powiedzieć, że masz naprawdę pięknie, ciekawie, z rozmysłem. Fantastyczny skalniak, atrakcyjny nasadzenia, uroczy kącik z trawami.
No fakt, brakowało tutaj różyczek...
Decyzja o ich wprowadzeniu była ogromnie trafna. Wraz z ich "wejściem" twój ogród stanie się przepiękny

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
W garden puzle się czasami bawie,ale jakoś tak nie ma cierpliwosći
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam, żeby Agnieszce nie zdominować wątku odpowiem u Ciebie. W drugim roku piwonia zakwitła, bo była małą sadzonką kupioną za ok 30 zł (cena świadczy o wielkości) i posadzona na wiosnę ładnie się rozrosła. W następnym roku zakwitła. Miałam kiedyś identyczną na działce ukradzioną przez miłośnika cudzych roślin i też zakwitła nie w roku posadzenia tylko na następnym roku. Bardzo mi się podobała więc sobie odkupiłam (żółta pełna)! Pozdrawiam
- Lukrecja
- 1000p
Wandziu bardzo dziękuję za tyle miłych i ciepłych słów o tym moim zielonym miejscu. Pracy przede mną jeszcze sporo, ale jak się kocha co się robi, to praca staje się przyjemnością. Różyczek brakowało, jak już mówiłam wcześniej - bardzo się bałam ich kruchości i delikatności, czy sobie z nią poradzę. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Mam nadzieję, że będzie pięknie. Dołożę wszelkich starań aby tak było, a z pomocą przemiłych i niezwykle życzliwych ludzi z FO musi się udać!
Ewuniu i co? będziesz tę "sraczkę" przesadzać?
Niestety, czasem nam brakuje wyobraźni, albo wydaje nam się, że będzie ok, a potem ganiamy z łopatą! Już taki scenariusz przerabiałam wielokrotnie! Choć przesadzanie bywa przyjemne, nawet lubię, byle bez przesady!
Andrzejku z programem wszystko rysuje się szybciej, wystarczy jeden taki ćwiczebny projekt, szybciutko się połapiesz o co "kaman" i lecisz jak burza. A ogrodnikowi najbardziej potrzebna jest cierpliwość, to doskonała zabawa, aby się jej nauczyć
Marysiu witam Cię u siebie!
O jakich piwoniach mówisz? Bylinowych czy drzewiastych? Bo to dość istotne
Choć i jedne i drugie to podobno kapryśnice!
KOCHANI najwyższa pora rozpocząć nowy dzień! Wszystko pod grubą śnieżną pierzynką, a za oknem -3. Dobrze jest! Miłego dnia

Ewuniu i co? będziesz tę "sraczkę" przesadzać?

Andrzejku z programem wszystko rysuje się szybciej, wystarczy jeden taki ćwiczebny projekt, szybciutko się połapiesz o co "kaman" i lecisz jak burza. A ogrodnikowi najbardziej potrzebna jest cierpliwość, to doskonała zabawa, aby się jej nauczyć

Marysiu witam Cię u siebie!

KOCHANI najwyższa pora rozpocząć nowy dzień! Wszystko pod grubą śnieżną pierzynką, a za oknem -3. Dobrze jest! Miłego dnia

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
O drzewiastych, o których pisałyśmy u Agnieszki !