Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Aguś, ja nie kuszę, jak sama widziałaś po nieudolnych próbach aranżacji, które potem trzeba wiecznie przerabiać, szukam rozwiązań praktycznych. Czasem niby wiemy co i jak rośnie, w wyobraźni taki zestaw wydaje się być fajny, a potem w realu już niekoniecznie. Programik w wersji demo (nie wszystkie opcje są aktywne) można pobrać za darmo. Ma też tę zaletę, że to co się stworzyło można zapisać dwojako, jako widok (czyli takie trochę 3D) oraz jako plan i zapisuje się rzut z góry, czyli dokładny plan nasadzeń. Może doskonały nie jest, ale lepszy niż nic. Można tam jeszcze wklejać pergole, ławeczki, leżaczki itd.
U mnie sporo śniegu, a mróz chyba nie aż tak wielki!
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Świetny projekcik i jaki profesjonalny :) Co do kolorów, to też zdecydowanie wolę delikatności. Ale lubię też kwiaty w ostrych kolorach, lecz subtelne. np. żółte. Zwykle żółte kwiaty mają delikatne łodyżki drobny kwiat. I mimo intensywnego koloru sprawiają subtelne wrażenie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po takiej rekomendacji skuszę się na pewno i narysuję profesjonalnie co mi w głowie iskrzy ;-)
Miłego!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja się bawiłam trochę garden puzzle, ale Ty masz chyba inny program?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Madziu To garden puzzle :) darmowe demo ;:306
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Nelciu, jak zdrówko?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Cześć Reniusiu z nosa się przestało la, ale skutecznie go zatkało, poszło na zatoki, więc d... ;:202 Znów od rana na prochach.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Chorobowe chyba ci się wydłuży ;:224
Nie lataj już po ogrodzie z aparatem :lol: !
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ech, Reniuś, zwolnienie i tak mam do końca tygodnia. Jestem uwiązana w domu, nigdzie nie wychodzę. Wiesz, wolę przerzucić 5 ton żwirku niż chorować! ;:306
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nelu, to że jesteś w domu uwiązana, ma też swoje plusy. Dzięki temu częściej nas odwiedzasz. Gdy pójdzie do poracy, będzie... jak zwykle :D
Wczoraj przy niedzieli obejrzałm już do końca twój ogródek. Mogę tylko powiedzieć, że masz naprawdę pięknie, ciekawie, z rozmysłem. Fantastyczny skalniak, atrakcyjny nasadzenia, uroczy kącik z trawami.
No fakt, brakowało tutaj różyczek...
Decyzja o ich wprowadzeniu była ogromnie trafna. Wraz z ich "wejściem" twój ogród stanie się przepiękny :D
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Tak to jest jak człowiek sadzi bez planu :evil: mam posadzone Pęcherznice na przemian Diabolo i Loteusa , przed nimi Tawułę Van H. a przed nią Tawułę japońską Goldmoud , no jak sobie teraz zobaczyłam na tym programie , sraczka wyszła jak talala :;230
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

W garden puzle się czasami bawie,ale jakoś tak nie ma cierpliwosći
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam, żeby Agnieszce nie zdominować wątku odpowiem u Ciebie. W drugim roku piwonia zakwitła, bo była małą sadzonką kupioną za ok 30 zł (cena świadczy o wielkości) i posadzona na wiosnę ładnie się rozrosła. W następnym roku zakwitła. Miałam kiedyś identyczną na działce ukradzioną przez miłośnika cudzych roślin i też zakwitła nie w roku posadzenia tylko na następnym roku. Bardzo mi się podobała więc sobie odkupiłam (żółta pełna)! Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Wandziu bardzo dziękuję za tyle miłych i ciepłych słów o tym moim zielonym miejscu. Pracy przede mną jeszcze sporo, ale jak się kocha co się robi, to praca staje się przyjemnością. Różyczek brakowało, jak już mówiłam wcześniej - bardzo się bałam ich kruchości i delikatności, czy sobie z nią poradzę. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. :) Mam nadzieję, że będzie pięknie. Dołożę wszelkich starań aby tak było, a z pomocą przemiłych i niezwykle życzliwych ludzi z FO musi się udać!

Ewuniu i co? będziesz tę "sraczkę" przesadzać? ;:306 Niestety, czasem nam brakuje wyobraźni, albo wydaje nam się, że będzie ok, a potem ganiamy z łopatą! Już taki scenariusz przerabiałam wielokrotnie! Choć przesadzanie bywa przyjemne, nawet lubię, byle bez przesady!

Andrzejku z programem wszystko rysuje się szybciej, wystarczy jeden taki ćwiczebny projekt, szybciutko się połapiesz o co "kaman" i lecisz jak burza. A ogrodnikowi najbardziej potrzebna jest cierpliwość, to doskonała zabawa, aby się jej nauczyć ;:224

Marysiu witam Cię u siebie! ;:168 O jakich piwoniach mówisz? Bylinowych czy drzewiastych? Bo to dość istotne ;:173 Choć i jedne i drugie to podobno kapryśnice!

KOCHANI najwyższa pora rozpocząć nowy dzień! Wszystko pod grubą śnieżną pierzynką, a za oknem -3. Dobrze jest! Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O drzewiastych, o których pisałyśmy u Agnieszki !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”