Efkakam Lubię mieć jakieś ciekawostki u siebie co roku.
Co do ziemniaków z nasion, to trzeba im dać troszkę czasu. Za jakieś 3tyg będą już wyglądać jak normalne ziemniaki.
Mały zabieg i już przypominają normalne.
Plon natomiast z nasion jest niewielki. To zaledwie kilka, do kilkunastu bulw małej wielkości. Tak do rozmnożenia. W zależności od zasobności podłoża, dają różny plon. Swoje wysadziłem na ugorze, także zobaczymy.
Igala Te wszystkie giganty, to normalne warzywa. To jest coś w stylu krzyżowania pomidorów. Krzyżujemy sobie dwie odmiany pomidora(tu np dyni z dwóch różnych nasion) one w potomstwie dają już określone cechy, z tą różnicą, że krzyżówka pomidora, daje dopiero efekt, z zebranego nasionka, a dynia już w pierwszym pokoleniu daje efekt krzyżowania mamy.
Jakbyś wysiała u siebie taką dynie gigant, kabaczka giganta, czy pomidora giganta i uprawiała normalnie jak inne, to spokojnie by można było jeść, a i by można duży okaz wyhodować.
Co do czasu na wysadzenie, to cóż. Wczoraj wróciłem z pracy po 18. Do 21.30 wysadzałem na działce ogórki, arbuzy giganty, tykwe gigant, trombocino, a następnie wróciłem do domu, wysadziłem 7pomidorów do których musiałem przygotować ziemię oraz wysadziłem 8papryk i tak zeszło mi do północy. Aż sąsiad zza płota się dziwował co Ja tam z latarką sadzę.
Przyjdzie czas na powrót, to będzie trzeba sobie coś wolnego wziąć na reszte prac.