Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
President ma piękny kolor na Twoim zdjęciu.
Ostatnio się przypatrzyłam moim kwiatom i najwięcej mam fioletów, lubię ten kolor na rabatkach.
Różyczki robią wrażenie, też czekam na swoje z niecierpliwością.
Ostatnio się przypatrzyłam moim kwiatom i najwięcej mam fioletów, lubię ten kolor na rabatkach.
Różyczki robią wrażenie, też czekam na swoje z niecierpliwością.
Ewelinko, ale mi się podobają Twoje powojniki!
Strasznie je polubiłam ostatnimi czasy, bo mają tak niesamowicie różnorodne kwiaty i w dodatku duże
A powiedz mi, czy te białe goździki, które rosną na obrzeżu rabaty, pachną? Kupiłaś tyle sadzonek czy z nasion wysiałaś? Super wyglądają

A powiedz mi, czy te białe goździki, które rosną na obrzeżu rabaty, pachną? Kupiłaś tyle sadzonek czy z nasion wysiałaś? Super wyglądają

- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelino, widzę moje ulubione miejsce za drewniakami, obsadzone białymi goździkami, których zapach powala. Wszystko inne również powala, jak zwykle. Zapraszam Cię do mojego buszu.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ewelinko, nie znałam Gizelki. Wyguglowałam sobie i wiem dlaczego. U mnie miejsce dla pnących róż raczej ograniczone. Mam kilka, które posadzone obok trzech pergol mają tam miejsce docelowe. I dokupuję zawsze rabatowe, albo niskie angielki, bo taki mam układ rabat różanych. Ładna ta Gizelka 

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy to nie dziwne, że wszystkie róże przetrwały tak mroźną zimę ?
U mnie wszystkie odbijają od ziemi niestety, obsypywanie śniegiem nic nie dało.
U Ciebie szykuje się prawdziwa burza kwitów.
Orliki masz zjawiskowe

U mnie wszystkie odbijają od ziemi niestety, obsypywanie śniegiem nic nie dało.
U Ciebie szykuje się prawdziwa burza kwitów.
Orliki masz zjawiskowe

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jakie piękne orliki! Pełne cudownie! I powojniki już Ci kwitną! Moje w powijakach, bo mam przede wszystkim włoskie, a na nie jeszcze chwilka.
Ja też zauważyłam moją Winchester Cathedral, ma łaskawa w tym roku aż trzy kwiatki! Ale i tak ją kocham!
Ja też zauważyłam moją Winchester Cathedral, ma łaskawa w tym roku aż trzy kwiatki! Ale i tak ją kocham!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko witaj.
Nadrabiam zaległości wątkowe a mam ich mnóstwo.Kochana ,widzę , że u ciebie zrobiło się już bardzo letnio.Orliki pełne masz przecudne.Róże jak zapączkowane!!!!
I jak tam Córcia? Zdrowa?U mnie też syn narzeka że gardło go boli. Ta pogoda taka dziwna w tym roku. Par ę dni upału a potem znów zimno. U mnie dziś po 30 stopniowym dniu ochłodziło się okropnie i właśnie pada.Deszcz rozgonił nas z ogrodu a grillowaliśmy bo mieliśmy gości...
Pozdrawiam cię serdecznie i miłego tygodnia życzę.

I jak tam Córcia? Zdrowa?U mnie też syn narzeka że gardło go boli. Ta pogoda taka dziwna w tym roku. Par ę dni upału a potem znów zimno. U mnie dziś po 30 stopniowym dniu ochłodziło się okropnie i właśnie pada.Deszcz rozgonił nas z ogrodu a grillowaliśmy bo mieliśmy gości...
Pozdrawiam cię serdecznie i miłego tygodnia życzę.

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewelinko, nadrobiłam zaległości i warto było hurtem obejrzeć tyle zdjęć z Twojego królestwa
Jest cudnie i kolorowo, a kule czosnków górujące nad rabatami wyglądają zjawiskowo. Piwonie też masz śliczne. Szczególnie ta kremowa nn bardzo mi się podoba
A dlaczego chcesz usunąć żółte irysy? One przecież takie ładne.
Na deser zostawiłam sobie róże... Twoje zadziwiają ilością pąków,a Gizelka taka młoda, a już zaczyna szaleć. Oj, co to się będzie działo w kolejnych latach
Moje oko przykuła również Ballerina. Tworzy taki ładny, pękaty krzaczek, a jak pięknie zapączkowana
Już wkrótce będzie co podziwiać 

Na deser zostawiłam sobie róże... Twoje zadziwiają ilością pąków,a Gizelka taka młoda, a już zaczyna szaleć. Oj, co to się będzie działo w kolejnych latach

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Super te domki dla robalków
No i tyle kwitnących róż
Znów zaczną się tworzyć nowe chciejstwa 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
W nocy w końcu spadł deszcz
. Padało dość mocno więc ziemia jest mokra. Niestety dzisiaj w naszej parafii proboszcz ogłosił święto więc zero prac
. Jutro trzeba będzie wykosić trawnik i powalczyć z chwastami a póki co odpoczywam
. Niestety Emilka gorączkowała cały weekend ,więc dzisiaj umówiłam wizytę u lekarza. Nie mam pojęcia co Jej jest ale chyba dostanie jakiś antybiotyk
. Faszeruję Ją lekami przeciwgorączkowymi od piątku a to już zbyt długo. Wczoraj byliśmy na przyjęciu prymicyjnym ale ze względu na Emilkę poszliśmy tylko na chwilkę. Troszkę szkoda bo nastawiła się na tańce a zdrowie Jej odmówiło
. Przetańczyła ze mną jeden taniec i w zasadzie tyle. No cóż, czasem tak bywa. W ogródku rozpoczynają coraz śmielej róże
. Zakwitła Mary Rose, Gizelka i kolejne
. W jednym z domków zauważyłam, że dwie rurki trzcinowe są zalepione . Chyba jakiś owad złożył tam swoje jaja .

Basiu moja Gizelka w zeszłym roku też kwitła ale skromnie. Powtarzała też kwitnienie bo w lecie pojawiały się u niej pojedyncze kwiaty. Jestem bardzo ciekawa co pokaże w tym roku a już otwiera kwiaty
. U mnie na szczęście trochę popadało więc ziemia jest troszkę nawilżona. Fasolkę wysieję jeszcze raz . Mam nadzieję, że jeszcze zdąży wydać owoce . Lubię fasolkę szparagową
. Pozdrawiam
.

Wiolu mamy piękny czas w ogrodach
. Uwielbiam ten moment, kiedy otwierają się nowe różane kwiaty
. Domki dla owadów kupiłam w Jysku
. Widziałam w wielu miejscach ale ceny niektórych bywały kosmiczne
. Mój eM mówił, że to proste i można takie coś zrobić samemu. Jestem ciekawa czy podejmie się wyzwania bo On przecież nie dłubie w takich rzeczach
.

Beatko bardzo dziękuję
.
Powoli zaczyna Proteus
.

Mary Rose.

Kasiu ja też bardzo lubię fiolet w ogrodzie. W połączeniu z różem lub bielą uwielbiam
. Jest mnóstwo pięknych roślin w tym kolorze . The President był kupiony w Biedrze, musiałam go przymusowo przesadzić i poszedł w byle jakie miejsce. Mimo wszystko w tym roku pokazał kilka kwiatów z czego bardzo się cieszę.
NN, czy to będzie LO ??

Gizelka pokazuje kwiaty
.

CDN

W nocy w końcu spadł deszcz

Basiu moja Gizelka w zeszłym roku też kwitła ale skromnie. Powtarzała też kwitnienie bo w lecie pojawiały się u niej pojedyncze kwiaty. Jestem bardzo ciekawa co pokaże w tym roku a już otwiera kwiaty

Wiolu mamy piękny czas w ogrodach

Beatko bardzo dziękuję

Powoli zaczyna Proteus

Mary Rose.

Kasiu ja też bardzo lubię fiolet w ogrodzie. W połączeniu z różem lub bielą uwielbiam

NN, czy to będzie LO ??

Gizelka pokazuje kwiaty

CDN
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewelinka ale pięknie u Ciebie, róże dają czadu
nie było mnie kilka dni a tu takie zmiany w ogrodzie
goździki białe wyglądają super uwielbiam ich zapach 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Dominiko powojniki na razie skromnie. Te, które mają najwięcej pąków dopiero zakwitną
. Goździki dostałam od babci mojego eMa. Miała tego mnóstwo na rabacie, którą likwidowała. Miałam kilka sadzonek ale bardo szybko się rozrosły w takie kępki. Pachną niesamowicie
.
Tegoroczny debiut Rose de Resht .

NN, podejrzany WC .

Izabelo bardzo dziękuję
. Za chwilkę odwiedzę Twój busz
.

Małgosiu-PEPSI Gizelka to róża pnąca i widziałam u Karoliny, że potrafi urosnąć wielka. Wiele zależy od warunków w jakich rośnie bo u niektórych osób rośnie raczej jako krzew. Zobaczymy co pokaże u mnie ale widzę, że ma zapędy na potworka
. Nie wybrałam jej zbyt dobrego miejsca by rozwinęła skrzydła więc mam nadzieję, że olbrzymia nie będzie
.

Seba no nie wiem bo sporo musiałam mocno ciąć ale historyczne w ogóle nie przymarzły. To jednak są wytrwałe krzewy i warto je mieć. W każdym razie nie mogę narzekać bo pąków jest sporo
. Bardzo dziękuję
.

Miłko u mnie kwitnie tylko kilka powojników a na włoskie czekam. Orliki bardzo polubiłam bo fajnie wyglądają ponad innymi roślinami
. Co do WC to mam jedną ze szkółki a druga NN, którą podejrzewam, że to właśnie też WC. W zeszłym roku trochę mi chorowały , zobaczymy co będzie teraz.

Olu o tak jest coraz piękniej
. Niestety moja Emilka dalej gorączkuje i dzisiaj idziemy do lekarza. Pogoda taka jakaś dziwna i to pewnie dlatego. U mnie wczoraj było gorąco a w nocy popadał deszcz. Dzisiaj czuć ochłodzenie a słońca nie widać. Pozdrawiam
.

Dorotko wszystko bardzo fajnie kwitnie a róże powoli zaczynają . Mam sporo nowości więc czekam z niecierpliwością na kwiaty . Żółte irysy
, nie są brzydkie ale sąsiadka ma wzdłuż ogrodzenia i już mi się przejadły
. Gizelka bardzo mnie zdziwiła bo nie okryłam jej na zimę i nie przymarzła
. W dodatku zawiązała tyle pąków . Ballerina to urocza róża . W zeszłym roku byłam nią oczarowana i wszystko wskazuje na to, że w tym roku też mnie zachwyci. Jeszcze chwilka, jeszcze moment
.

Jolu domki dla robali upatrzyłam u Aneczki i Ani . Na róże czekam z niecierpliwością a one powoli zaczynają . Nowe chciejstwa na pewno się pojawią
.
Eden Rose.

Lykkefund.

Mariuszu moje róże są młode dlatego tym bardziej cieszę się z każdego ich kwiatu . Ogródek o tej porze szybko się zmienia. Teraz zaczynają róże a potem dojdą różne byliny, lilie
. Goździki bardzo lubię i chcę w przyszłości dokupić jeszcze różowe . Pozdrawiam.

Pozdrawiam i udanego dnia życzę .

Tegoroczny debiut Rose de Resht .

NN, podejrzany WC .

Izabelo bardzo dziękuję

Małgosiu-PEPSI Gizelka to róża pnąca i widziałam u Karoliny, że potrafi urosnąć wielka. Wiele zależy od warunków w jakich rośnie bo u niektórych osób rośnie raczej jako krzew. Zobaczymy co pokaże u mnie ale widzę, że ma zapędy na potworka

Seba no nie wiem bo sporo musiałam mocno ciąć ale historyczne w ogóle nie przymarzły. To jednak są wytrwałe krzewy i warto je mieć. W każdym razie nie mogę narzekać bo pąków jest sporo

Miłko u mnie kwitnie tylko kilka powojników a na włoskie czekam. Orliki bardzo polubiłam bo fajnie wyglądają ponad innymi roślinami

Olu o tak jest coraz piękniej

Dorotko wszystko bardzo fajnie kwitnie a róże powoli zaczynają . Mam sporo nowości więc czekam z niecierpliwością na kwiaty . Żółte irysy

Jolu domki dla robali upatrzyłam u Aneczki i Ani . Na róże czekam z niecierpliwością a one powoli zaczynają . Nowe chciejstwa na pewno się pojawią

Eden Rose.

Lykkefund.

Mariuszu moje róże są młode dlatego tym bardziej cieszę się z każdego ich kwiatu . Ogródek o tej porze szybko się zmienia. Teraz zaczynają róże a potem dojdą różne byliny, lilie

Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewelinko na początku dużo zdrówka dla Emilki. Może to jakiś wirus? Trzy dni i sam przejdzie? Nie mniej warto by zobaczył ją lekarz.
Ślicznie u Ciebie w ogrodzie. Te goździki przywiozłam do siebie tej wiosny od szwagierki. Na kilka kępek zakwitły mi jednak tylko jedne. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się poprawią.
Ta róża to może być LO. Pąk się zgadza i kolor i matowość liści również. Co powiesz o Rosa de Rescht? Wąchałaś?

Ślicznie u Ciebie w ogrodzie. Te goździki przywiozłam do siebie tej wiosny od szwagierki. Na kilka kępek zakwitły mi jednak tylko jedne. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się poprawią.
Ta róża to może być LO. Pąk się zgadza i kolor i matowość liści również. Co powiesz o Rosa de Rescht? Wąchałaś?

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko naprawdę chcesz się pozbyć tej urokliwej kępy irysów?
Goździki ci pięknie kwitną, ja znowu przez nie muszę chodzic z nosem przy ziemi
I piwonie ci już kwitną
Powojniki , róże, orliki... jednym słowem ślicznie masz 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewelinko, normalnie to mi szczęka opada jak wchodzę do Twojego ogrodu, tyle kwiecia...
Wszystko mnie zachwyca, te róże
Gizelkę masz już z kwiatami!
A powiedz mi jeszcze o niej, jak duży krzak zbudowała w pierwszym roku?

Wszystko mnie zachwyca, te róże

Gizelkę masz już z kwiatami!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468