Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
-
Grzegorz B
Gabriela
, ale masz profesjonalnie zorganizowaną działkę. Ale cudo stworzyłaś, świetna pod każdym względem. Te bogactwo roślin jest oszałamiające, masz bardzo ciekawe gatunki, a na dodatek tak ze sobą dobrane, że klękajcie narody. Zastanawiałem się ile lat masz już ten skrawek ziemi, jak się okazało już od 1993 roku, więc szmat czasu, był czas aby stworzyć ten azyl. Nie ma to jak starsze ogrody, wówczas to jest naprawdę co podziwiać i tyle jest w nich ciekawostek, zakamarków, że trzeba długo chodzić, aby wszystko ogarnąć. Widzę, że postawiłaś zarówno na rekraację jak i użyteczność działki. Owoce masz naprawdę okazałe, pomidor to olbrzym
a w smaku pewnie jeszcze lepszy. Pomidory wyhodowane na działce to dopiero smakują, nie jak marketowe "pseudopomidory". Kilka razy w życiu jadłem takie z działki, ostatnio w zeszłym roku, do dziś mam w pamięci ten smak, miodzio. Fajny pajac zamieszkał u Ciebie na działce, super wygląda i znakomicie pasuje do całej otoczki. Dróżki, kamienie, drewniane elementy, całość jest FANTASTYCZNA !!!!! i jeszcze umiejętność obróbki zdjęć z takim efektem. Gratuluję, bo naparadę jest czego 
Gabrysiu , cóż to jest za roślinka na 2 zdjęciu o bordowo-fioletowych liściach (centralnie w środku zdjęcia)?
Ach te Twoje ciemierniki!Przyprawiają moje serce o szybsze bicie...Taki kolor kupiłaś,czy to Twoje siewki?Jak zwykle wszystko piękne,wychuchane i wydmuchane.
Może dla "urozmaicenia" zrobisz zdjęcie jakiemuś mniej zadbanemu fragmentowi swego ogrodu ( jeśli taki masz)

Ach te Twoje ciemierniki!Przyprawiają moje serce o szybsze bicie...Taki kolor kupiłaś,czy to Twoje siewki?Jak zwykle wszystko piękne,wychuchane i wydmuchane.
Może dla "urozmaicenia" zrobisz zdjęcie jakiemuś mniej zadbanemu fragmentowi swego ogrodu ( jeśli taki masz)
Pozdrawiam,Małgorzata
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Grzegorzu,
ale się zawstydziłam.
Dziękuję za tyle pochwał.
To prawda że mam dużo roślin, ale nie wszystkie jeszcze były pokazywane.
Nigdy nie myślałam, ze będę na forum i nie robiłam zdjęć żeby je pokazywać - raczej dla siebie.
Teraz kiedy wiem że mogą cieszyć oczy forumowiczów, pokaże wszystkie rośliny które mam.
Działka od początku była moją pasją, i starałam się urządzić ją tak, aby było właśnie i użytkowo i rekreacyjnie.
Była kilka razy w "remoncie" i nie wiem czy znowu czegoś nie wymyślę.
Dziękuję za wizytę i zapraszam ponownie.
Dziękuję za tyle pochwał.
To prawda że mam dużo roślin, ale nie wszystkie jeszcze były pokazywane.
Nigdy nie myślałam, ze będę na forum i nie robiłam zdjęć żeby je pokazywać - raczej dla siebie.
Teraz kiedy wiem że mogą cieszyć oczy forumowiczów, pokaże wszystkie rośliny które mam.
Działka od początku była moją pasją, i starałam się urządzić ją tak, aby było właśnie i użytkowo i rekreacyjnie.
Była kilka razy w "remoncie" i nie wiem czy znowu czegoś nie wymyślę.
Dziękuję za wizytę i zapraszam ponownie.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu! to gdzie Ty na tym Śląsku mieszkasz? (możesz to potraktować jak pytanie retoryczne
).
U mnie biało! Śnieżyca była, że hoho!
Ostra papryczka przypomniała mi moją przygodę - jako młoda mężatka wzięłam się za robienie przetworów
z takiej właśnie papryczki. Efekt był taki, że całą noc siedziałam z rękami w zimnej wodzie i prawie płakałam.
A następnego dnia skoro świt musiałam iść do pracy.
Dołączam się do prośby - czy masz jakieś miejsce Gabrysiu gdzie rosną chwasty?!
Ciemierniczki śliczne!
U mnie biało! Śnieżyca była, że hoho!
Ostra papryczka przypomniała mi moją przygodę - jako młoda mężatka wzięłam się za robienie przetworów
z takiej właśnie papryczki. Efekt był taki, że całą noc siedziałam z rękami w zimnej wodzie i prawie płakałam.
A następnego dnia skoro świt musiałam iść do pracy.
Dołączam się do prośby - czy masz jakieś miejsce Gabrysiu gdzie rosną chwasty?!
Ciemierniczki śliczne!
Pozdrawiam serdecznie