Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, też widziałam w F. Acropolis. Mają wspaniały asortyment
Tylko resztki rozumu zachowały mnie od zakupu Charles'a de Mills'a

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć, podziwiałam różyczki, ciśnienie mi się podnosi, serce zaczyna łopotać, bo jeszcze nie mam Novalisa, Winter Lodge, first Lady.....a potem przychodzi opamiętanie, że przecież mam już ponad setkę i więcej niestety nie obrobię
I znów rzeczywistość bura i tylko oglądanie zostaje...
Ale to oglądanie jest u ciebie takie przyjemne
Ale to oglądanie jest u ciebie takie przyjemne
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, oglądam twoje zdjęcia i normalnie uwierzyć nie mogłam jak zobaczyłam Annabelle
teraz to mogę być pewna, że moja została okrutnie zasuszona. Pytałaś Aneczki czy nie bierze ją Hot Chocolate.. otóż mnie bierze i to bardzo
. Ostatnio coś mi się odmieniło i bardzo "ruszają mnie" intensywne kolory. Kupiłam już w OBI dwie ogniste pannice i przy przeglądaniu ofert szkółek złapałam się na zawieszaniu wzroku na tych czerwoniastych. Chociaż muszę przyznać, że taka Winter Lodge też wpadła mi w oko 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniale powtarzają Ci róże, moje słabo w tym roku, mają tylko pojedyncze bukieciki.
Wszystko wygląda jak u schyłku jesieni a nie na początku.
Hortensje są teraz obrońcami kwiatów, bo tylko one są widoczne z daleka.
Moja Pinky Whinky wcale nie zakwitła w tym roku, pewno przez ta suszę.
Może w przyszłym roku będzie lepiej.
Wszystko wygląda jak u schyłku jesieni a nie na początku.
Hortensje są teraz obrońcami kwiatów, bo tylko one są widoczne z daleka.
Moja Pinky Whinky wcale nie zakwitła w tym roku, pewno przez ta suszę.
Może w przyszłym roku będzie lepiej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
No i mamy 1 dzień października...szybko zleciało,jesień w kalendarzu....ale za oknem słonko od rana przygrzewa.
Dziś planuję pojechać na działkę,już 6 dni nie byłam,ciekawe co kwitnie?
Trzeba posadzić trzęślicę i perovska. Podleję mamie poplon i zbiorę resztę pomidorów
Aneczko zapisuje sobie zatem nazwę,dzięki za potwierdzenie.
First Lady potrafi zaczarować,mam dwie i zawsze ją podziwiam.Niestety na jesieni łapie plamy na liściach,ale niestety mało jest róż,które do końca sezonu mają piękne,zielone listki jak w kwiaciarni.
Trochę boję się dziabać swoją rozplenicę,bo mam jedną,ale na wiosnę to zrobię,oby mieć więcej
Edytko tak tez zrobię,poczekam do wiosny,dzięki za radę:)
Aniu teraz króluja hortensje i trawy,ale i róże jeszcze kwitną.Taką jesień lubię
Annabelle szybko rośnie,mam jeszcze małą Pink Annabelle,ale w tym roku nie wytworzyła kwiatów.
Aniu Acropolis mnie kusi i jeszcze dużo innych,ale jak je przemycić? Miejsca coraz mniej,mam upychać jak sardynki? To znowu zrobi się tłok na rabatach
Jolu ja mam to samo ...pozostaje mi tylko wzdychać w waszych wątkach i marzyć.Mam około 100 róż,ale one jakoś tak giną pomiędzy bylinami i innymi roślinami.Dopiero w czerwcu jest szał,kiedy po raz pierwszy zakwitają
Zapraszam do oglądania,kiedy tylko zechcesz:)
Sabinko bo my kobiety tak mamy,że co rusz zmieniają nam się gusta.Najpierw różowe,potem pomarańcze,innym razem ciemne burgundy,za chwilę myślę,że białych brakuje i tak w kółko.Najmniej mam żółtych,może dlatego,że więcej robaków je atakuje?
Annabelle zasuszona? Hortensje kochają wodę,moja rośnie cały dzień w słońcu,ale codziennie lub co dwa dni dostawała konewkę wody.
Hortensje mają to do siebie,że jak mają za mało wody,to zwieszają liście,a gałązki lecą w dół.Dlatego jak tylko widzę taką płaczkę to zaraz lecę na ratunek
Grażynko róże dają radę,chwała im za to,ciężkie lato zabrało większości urodę.Dobrze mieć hortensje i trawy w ogrodzie,kiedy jesień za oknem.Jest na czym zawiesić oko
Pinky Winky ile sobie liczy lat u Ciebie?
Nowe nabytki czekają na posadzenie

Kilka fotek sobie szkółki,gdzie mogłabym chodzić i spacerować godzinami...

Bukiet jeżówek...dlaczego u mnie tak na bogato nie rosną?

Och te trawy...i ich szum kojący dla uszu
Miłego dnia kochani
Dziś planuję pojechać na działkę,już 6 dni nie byłam,ciekawe co kwitnie?
Trzeba posadzić trzęślicę i perovska. Podleję mamie poplon i zbiorę resztę pomidorów
Aneczko zapisuje sobie zatem nazwę,dzięki za potwierdzenie.
First Lady potrafi zaczarować,mam dwie i zawsze ją podziwiam.Niestety na jesieni łapie plamy na liściach,ale niestety mało jest róż,które do końca sezonu mają piękne,zielone listki jak w kwiaciarni.
Trochę boję się dziabać swoją rozplenicę,bo mam jedną,ale na wiosnę to zrobię,oby mieć więcej
Edytko tak tez zrobię,poczekam do wiosny,dzięki za radę:)
Aniu teraz króluja hortensje i trawy,ale i róże jeszcze kwitną.Taką jesień lubię
Annabelle szybko rośnie,mam jeszcze małą Pink Annabelle,ale w tym roku nie wytworzyła kwiatów.
Aniu Acropolis mnie kusi i jeszcze dużo innych,ale jak je przemycić? Miejsca coraz mniej,mam upychać jak sardynki? To znowu zrobi się tłok na rabatach
Jolu ja mam to samo ...pozostaje mi tylko wzdychać w waszych wątkach i marzyć.Mam około 100 róż,ale one jakoś tak giną pomiędzy bylinami i innymi roślinami.Dopiero w czerwcu jest szał,kiedy po raz pierwszy zakwitają
Zapraszam do oglądania,kiedy tylko zechcesz:)
Sabinko bo my kobiety tak mamy,że co rusz zmieniają nam się gusta.Najpierw różowe,potem pomarańcze,innym razem ciemne burgundy,za chwilę myślę,że białych brakuje i tak w kółko.Najmniej mam żółtych,może dlatego,że więcej robaków je atakuje?
Annabelle zasuszona? Hortensje kochają wodę,moja rośnie cały dzień w słońcu,ale codziennie lub co dwa dni dostawała konewkę wody.
Hortensje mają to do siebie,że jak mają za mało wody,to zwieszają liście,a gałązki lecą w dół.Dlatego jak tylko widzę taką płaczkę to zaraz lecę na ratunek
Grażynko róże dają radę,chwała im za to,ciężkie lato zabrało większości urodę.Dobrze mieć hortensje i trawy w ogrodzie,kiedy jesień za oknem.Jest na czym zawiesić oko
Pinky Winky ile sobie liczy lat u Ciebie?
Nowe nabytki czekają na posadzenie

Kilka fotek sobie szkółki,gdzie mogłabym chodzić i spacerować godzinami...

Bukiet jeżówek...dlaczego u mnie tak na bogato nie rosną?

Och te trawy...i ich szum kojący dla uszu
Miłego dnia kochani
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Słonecznie, ale bardzo zimno było. Przynajmniej u mnie
Czuć już jesień
Może nie chodzi o rośliny, ale bardziej właśnie o ziąb
Rewelacyjnie kwitną Ci róże. U mnie najlepiej spisał się Baroness, Sweet Haze i Jazz. Reszta nadal odpoczywa.
Słabo to wygląda.
Za to może wreszcie zobaczę kwiat Laverder. Ma pączki.
Jak przekwitnie idzie w cień
Czuć już jesień
Może nie chodzi o rośliny, ale bardziej właśnie o ziąb
Rewelacyjnie kwitną Ci róże. U mnie najlepiej spisał się Baroness, Sweet Haze i Jazz. Reszta nadal odpoczywa.
Słabo to wygląda.
Za to może wreszcie zobaczę kwiat Laverder. Ma pączki.
Jak przekwitnie idzie w cień
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kępy jeżówkowe faktycznie ładne
U mnie różnie rosną, jedne bardziej inne mniej.
Ale tak obserwuję, to tak bardzo szybko to te jeżówki sie nie rozrastają ( bynajmniej u mnie)
Nowe nabytki fajniutkie.Juz posadzone ??
U mnie różnie rosną, jedne bardziej inne mniej.
Ale tak obserwuję, to tak bardzo szybko to te jeżówki sie nie rozrastają ( bynajmniej u mnie)
Nowe nabytki fajniutkie.Juz posadzone ??
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Annes z cudownego ogrodu, witaj!
Nie było Cię kilka dni na działce, a ogród kwitnie jak szalony
.
Może niekoniecznie trzeba mu codziennie deptać po ścieżkach...
.
I te majestatyczne trawy
, musisz mieć dużo miejsca, skoro pozwoliłaś im się tak rozbujać.
U mnie też czuć jesień, choć temperatury letnie, ale te długie cienie, chłodna rosa na trawie i szybko zapadający zmrok... Tej ciemnicy najbardziej nie lubię.
Za to zachody słońca w landrynkowych kolorach: różowe, zielonkawe, turkusowe...
Miłego korzystania z uroków jesieni -
Jagi
PS. Ech, te piekielne szkółki, nic tylko kuszą...
Nie było Cię kilka dni na działce, a ogród kwitnie jak szalony
Może niekoniecznie trzeba mu codziennie deptać po ścieżkach...
I te majestatyczne trawy
U mnie też czuć jesień, choć temperatury letnie, ale te długie cienie, chłodna rosa na trawie i szybko zapadający zmrok... Tej ciemnicy najbardziej nie lubię.
Za to zachody słońca w landrynkowych kolorach: różowe, zielonkawe, turkusowe...
Miłego korzystania z uroków jesieni -
PS. Ech, te piekielne szkółki, nic tylko kuszą...
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu masz rację. Poczekaj z tym dzieleniem rozplenicy do wiosny. Ja niestety jestem zbyt niecierpliwa i ostatnio "musiałam" wytarmosić kilka traw. Wierzę prognozom pogody, że jesień ma być ciepła i długa a zima znów łagodna.
Nowe nabytki super! Trzęślicę upatrzyłam sobie jakiś czas temu na "traw...pl" ale do tematu wrócę w przyszłym roku. Teraz trzęsę się ze strachu jak ja upchnę te moje 16 panienek, które zamówiłam...
Nowe nabytki super! Trzęślicę upatrzyłam sobie jakiś czas temu na "traw...pl" ale do tematu wrócę w przyszłym roku. Teraz trzęsę się ze strachu jak ja upchnę te moje 16 panienek, które zamówiłam...
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Czy to widoki ze szkółki w Przytok ?
Wiesz, że ja też zauważyłam u siebie zmianę w upodobaniach kolorystycznych podobnie jak Sabinkę ?. ciągnie mnie do mocnych kolorów?. czerwień a, czekoladka mi się śni?.
- nifredil

Aniu, szkółka robi wrażenie, a widząc jak to jest wszystko ładnie prowadzone i tyle różności to aż mi się ręce roztrzęsły
jak alkoholik na głodzie
Bo widzisz jedna rzecz kupować, a jeszcze inna chociażby być tam i przeglądnąć co mają 
- aneczka1979

...żebym to ja tylko umiała "chociażby być tam i przeglądnąć co mają"
No naprawdę bardzo bym chciała posiąść tę moc tajemną.
Aniu zapomniałam Ci wspomnieć, że Acropolis jest też dostępna u naszej Ewci. Mimo różnych opinii o niej, zafundowałam ją sobie bo mnie w sobie rozkochała w ogrodzie Ani.
Aniu zapomniałam Ci wspomnieć, że Acropolis jest też dostępna u naszej Ewci. Mimo różnych opinii o niej, zafundowałam ją sobie bo mnie w sobie rozkochała w ogrodzie Ani.
- nifredil

Moc tajemna ciężka do pojęcia jest
Zawsze coś tam wpadnie do koszyka, ale musisz przyznać, że samo przebywanie w takiej okazałej szkółce poprawia humor 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
,
myślę, że taki łan jeżówkowy zrobi się nam za kilka lat, o ile wcześniej nie nasadzimy ich więcej takich samych.
Fajna ta szkółka, taka prawdziwa a nie tylko punkt sprzedaży.
Z kolei ja marzę o takich wielkich łanach miskantów. Dopiero od jakiegoś roku , może dwóch zaprosiłam je do swojego ogrodu i na razie wyglądają dość mizernie. Piękny jest ten Twój z tymi jasnymi kłosami.
U mnie chyba wszystkie mam kolorowe, ciemniejsze.
Nawet podejrzewam, że już dwa mam takie same, bo chyba zawsze taki wpada mi w oko.
Miłego weekendu
myślę, że taki łan jeżówkowy zrobi się nam za kilka lat, o ile wcześniej nie nasadzimy ich więcej takich samych.
Fajna ta szkółka, taka prawdziwa a nie tylko punkt sprzedaży.
Z kolei ja marzę o takich wielkich łanach miskantów. Dopiero od jakiegoś roku , może dwóch zaprosiłam je do swojego ogrodu i na razie wyglądają dość mizernie. Piękny jest ten Twój z tymi jasnymi kłosami.
U mnie chyba wszystkie mam kolorowe, ciemniejsze.
Nawet podejrzewam, że już dwa mam takie same, bo chyba zawsze taki wpada mi w oko.
Miłego weekendu
- aneczka1979

I mnie poprawiło by humor przebywanie w takiej szkółce! A jakże! Ale tylko wtedy gdybym mogła coś z niej wynieść, tzn kupić. Nie inaczej.nifredil pisze:Moc tajemna ciężka do pojęcia jest![]()
Zawsze coś tam wpadnie do koszyka, ale musisz przyznać, że samo przebywanie w takiej okazałej szkółce poprawia humor