Też skorzystałem z linka Irenki nt solarnych odstraszaczy. Spróbuję choć utrudnić życie nornicom, bo na całkowite pozbycie się ich nie mam nadziei.
Jesień maluje wiejski ogród
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień maluje wiejski ogród
Piękny las bukowy! U nas buka nie uświadczysz w lesie
Też skorzystałem z linka Irenki nt solarnych odstraszaczy. Spróbuję choć utrudnić życie nornicom, bo na całkowite pozbycie się ich nie mam nadziei.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jagódko dla Twojej pięknej Jaśmineczki dużo lat w szczęściu i zdrowiu i serduchem jesteś przy niej. Moja flaga tez powiewa niepodległościowo, to był mój pierwszy zakup jako dozorcy tej posesji
Co spojrzę na jedną z doniczek na tarasie (jeszcze) to widzę Cię
Całuję świątecznie M
Misiu łap draba złomiarza u nas jak przejdą zapytać czy coś jest to po drodze wszystko ginie
Przecież nie mogą nas pozbawić takiego widoku
Zuziu oj tak jak też dużo wiem o lesie, bo takich W. miałam paru przemiłych, ale.....
Popatrz ktoś Misi zwędził patelnię
Nie wiem co jest w tym widoku, ale ile razy widać Tatry to wszyscy czujemy się jakby szczęśliwsi
Jacku ale masz pewnie inne piękne drzewa w pobliżu, bo przecież wszystkie mają swój urok
Odstraszacz? no zobaczymy bo już różne zdania słyszałam ale na początek pewnie działa
Na polu słoneczko i jak na listopad ciepło, przyjemnie! Werbena rozpoczęła od nowa wegetację i kwitnie o nasionach nic nie słychać
a w domu kolorowo dzięki fiołasom, które dostałam swego czasu od Ewy pipio - zniknęła z FO a szkoda - jeżeli podczytujesz to odezwij się Ewuniu!

i taki świąteczny akcent, białoczerwonej nie będzie, bo mi ją kiedyś usunięto
Co spojrzę na jedną z doniczek na tarasie (jeszcze) to widzę Cię
Całuję świątecznie M
Misiu łap draba złomiarza u nas jak przejdą zapytać czy coś jest to po drodze wszystko ginie
Przecież nie mogą nas pozbawić takiego widoku
Zuziu oj tak jak też dużo wiem o lesie, bo takich W. miałam paru przemiłych, ale.....
Popatrz ktoś Misi zwędził patelnię
Nie wiem co jest w tym widoku, ale ile razy widać Tatry to wszyscy czujemy się jakby szczęśliwsi
Jacku ale masz pewnie inne piękne drzewa w pobliżu, bo przecież wszystkie mają swój urok
Odstraszacz? no zobaczymy bo już różne zdania słyszałam ale na początek pewnie działa
Na polu słoneczko i jak na listopad ciepło, przyjemnie! Werbena rozpoczęła od nowa wegetację i kwitnie o nasionach nic nie słychać
a w domu kolorowo dzięki fiołasom, które dostałam swego czasu od Ewy pipio - zniknęła z FO a szkoda - jeżeli podczytujesz to odezwij się Ewuniu!

i taki świąteczny akcent, białoczerwonej nie będzie, bo mi ją kiedyś usunięto
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
O jakie cudne fiołki! ja zakupiłam na FO parę listków i zaczynam hodować nowe uzależnienie
A biało-czerwonego nie masz w kolekcji? mogłabyś bezkarnie wstawić
Ja liczę na samosiew werbeny, bo nasiona zebrane wcześniej nie wiem, czy coś warte, a po przycięciu też mi znowu kwitnąć zaczyna..
Ja liczę na samosiew werbeny, bo nasiona zebrane wcześniej nie wiem, czy coś warte, a po przycięciu też mi znowu kwitnąć zaczyna..
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Jakie śliczne fiołki 
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Las bukowy przepiękny, a ja rozbijam się po całym Cieszynie za liśćmi bukowymi, bo potrzebne mi są pod moje dwa storczyki gruntowe. Stanęło na tym, że kupię sobie sadzonkę buka czerwonego, na działce zasadzę i przycinać w formie wrzeciona będę, żeby miejsca zbyt dużo nie zajął.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu ale ten czarodziejski pień był w połowie drogi przed tym brzozowym młodnikiem po prawej stronie na górce, szkoda by go było gdyby ktoś go zniszczył 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Powiem tylko, o ile Marysia się nie pogniewa, że wiem, że nie wolno podlewać kwiatka, tylko wodę wlewać do podstawka i pełnego słonka nie lubią, a dalej nie będę się wymądrzać, bo też nie wiele wiem 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Bardzo ładne kwiatuszki!
Ja się na fiolkach totalnie nie znam
Miałam kilkanaście lat temu dwa, ale długo nie pożyły 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
renzal pisze: Miałam kilkanaście lat temu dwa, ale długo nie pożyły
Pozdrawiam. Ewa
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Maryś widoczki 
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Piękny masz las i w dodatku tak ciepło było (chyba, że to tylko tak na zdjęciu wyszło), w kieleckim zimno i wilgotno. Mnie też bardzo szkoda ściętych drzew, szczególnie w terenach zieleni miejskiej lub wiejskiej bo tam bardziej te straty są widoczne
Kret dalej kopie choć bardzo mocno mu ubijam jego kopce i póki co ma mniejszą ochotę wracac w te same miejsca.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pati nie wiem czy w ogóle jest fiołek czerwony
werbena mnie przeraża bo była zbrązowiała i nagle na wszystkich wyrastają różowe świeże kwiatuszki - nawet się zastanawiam czy któregoś nie ściąć i nie wysuszyć - nie wiem
Madziu mam ich więcej i czekam na kwitnienie
Natalko to pierwsze z kolekcyjki może i inne zakwitną
Lidziu nim Twój buczek będzie miał liście to ja w kopertę ....co ?
Asiu dzięki!
Marysiu chyba był za młodniakiem .....może w złym miejscu szukam, pójdę jeszcze raz bo mnie to męczy!
Ewciu moje najpierw rosły z dala od okna i wszystkim zaczęły się odbarwiać liście. Teraz stoją na oknie południowym (Iwonko a tak!) na dużej jednej podstawce od wielodoniczek i do niej wlewam raz na tydzień wodę!
Iwonko może moje są inne ale jak nie miały pełnego słonka to kiepsko wyglądały
Renatko kiedyś miałam więcej potem hodowałyśmy namiętnie w pracy, teraz odtwarzam kolekcje w domu. Niestety mam mało parapetów
Romciu to moje ulubione
Michale a patelnię masz
już drugi dzień od 10 -11 robi się ładna pogoda i dość ciepło jak na ta porę. Po południu w Krakowie wiał nieprzyjemny wiatr.
Madziu mam ich więcej i czekam na kwitnienie
Natalko to pierwsze z kolekcyjki może i inne zakwitną
Lidziu nim Twój buczek będzie miał liście to ja w kopertę ....co ?
Asiu dzięki!
Marysiu chyba był za młodniakiem .....może w złym miejscu szukam, pójdę jeszcze raz bo mnie to męczy!
Ewciu moje najpierw rosły z dala od okna i wszystkim zaczęły się odbarwiać liście. Teraz stoją na oknie południowym (Iwonko a tak!) na dużej jednej podstawce od wielodoniczek i do niej wlewam raz na tydzień wodę!
Iwonko może moje są inne ale jak nie miały pełnego słonka to kiepsko wyglądały
Renatko kiedyś miałam więcej potem hodowałyśmy namiętnie w pracy, teraz odtwarzam kolekcje w domu. Niestety mam mało parapetów
Romciu to moje ulubione
Michale a patelnię masz
już drugi dzień od 10 -11 robi się ładna pogoda i dość ciepło jak na ta porę. Po południu w Krakowie wiał nieprzyjemny wiatr.