Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

Niunia1981 pisze:Dzień dobry

Nie miała baba kłopotu to sobie narobiła .... sadzonek ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już nie mam gdzie upychać - musze usunąć podstawki bo zajmują tylko cenne miejsce, hihi.

Obrazek

A tu kloniki w szklarence z butelki po mleku z Biedronki

Obrazek

Zwariowałam ;:306
super to ja do ciebie Moniko jestem w polu.
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko
Dobrze, że tutaj pisać można, bo gdybym miała coś powiedzieć to z wrażenia nic bym nie wykrztusiła. No pięknie Ci sadzonki rosną, ale to też dowód na to, że rośliny mateczne dobrze przezimowały i zapewne w jasnym pomieszczeniu, bo mogłaś już tak wcześnie pobrać sadzonki. Moje stare pelargonie zimowały w jasnym i chłodnym pomieszczeniu, a teraz już maja pąki. Będę zaglądać i podglądać jak sadzonkowy busz się powiększa, a jeszcze piszesz, że pelargonie będziesz ukorzeniać. Fajne te pudełka, takie mini szklarenki.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dawno mnie nie było.. zaglądam... a tu... ;:oj jak w ogrodniczym ;:oj
;:306
No faktycznie nie miała baba kłopotu... ;:306
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

W ogrodniczym? Chyba w szkółce :heja

Ale przedszkole. Niesamowite. Pewnie połowy bym nie upchnęła na balkonie ;-)
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Halo halo halo :wit

Nareszcie jest słonko na niebie - padało u nas od soboty wieczora, dzisiaj od rana mgła - no nic tylko wpaść w deprechę pogodową ;:173
Z nudów zaczęłam sprzątać piwnicę ;:306

Kasiu 126126 - zaraz tam poszalałam ;:224 przecież szkoda wyrzucić prawda? Worek kiedyś miałam podłożony i mi się odcisnęło logo Biedronki na stoliku - już podłożyłam tacę, jeszcze poszukam jednej i będzie gitara.
Izolku Izuś - oj tam oj tam, zaraz zakład, małe stoisko ledwie ;:224
Hugomir Alicjo - miałam surfinie na części bardzo nasłonecznionej, rosły ładnie póki w mig nie oblazły je mszyce - dosłownie w jeden dzień - wyrzuciłam je bo bałam się o pelargonie i fuksje.
Aniu sweety - jak to co - wydam z dobre ręce ;:215 a na działce zaczynamy od kwietnia - dokończymy dach nad werandą i będę zamawiać blachodachówkę.
Tesiu - no w kupie szaleńców raźniej ;:170
Smolka - ha, to było specjalnie bo jeszcze byś nie zamówiła i nie miałabym od kogo sępić szczepek ;:306
Aniu 2006 - nie ma jak Zoot - kubeczki mają taki akuratny rozmiar ;:108 a u Adriana zamówiłam tylko 2 fuksje a więcej pelargonii bo fuksje przezimowały super, gorzej z pelargoniami. Znowu będzie kolorowo ;:138 i ciasno ;:306
Agatko pomidorzanko - oj jak ja tęskniłam za twoimi wpisami, jesteś w nich niezastąpiona. Kropeczka w nagrodę dostała wczoraj nowe leżonko, posadziła w nim na 2 minuty kudłatą dupkę i poszła do przedpokoju położyć się w starym wystawionym do wyrzucenia ;:306
Haniu - dobrze że mój M. mnie nie oddał do wariatkowa tylko spojrzał na pudełka, westchnął i zapytał czy jeszcze będzie miejsce do spania czy mamy się już wyprowadzić do łazienki ;:306
Tosiu - hihi, no co ty ;:131
Justuś - podlewam, yyyy, hurtem i jak da radę :;230
Sylwio sireno - i tak później zaczęłam niż rok temu sadzonkowanie bo rośliny zimowały w chłodnym pomieszczeniu i dopiero po przeniesieniu do innego biura zaczęły puszczać zielone ;:108 jeszcze zdążysz mnie dogonić ;:306
Uleńko Ulal - no właśnie tak jak pisałam Sylwi - w zeszłym roku sadzonki robiłam pod koniec lutego, w tym roku tak od połowy marca - w sumie tylko 2 tygodnie różnicy ale pogoda w tym roku jest zdecydowanie lepsza dla roślinek - jest już jaśniej i cieplej. Więc będą lepiej rosły - a przynajmniej mam taką nadzieję ;:215
Aguś mniodkowa - coś trzeba robić nie ;:306
Fajerko - oj tam oj tam, zdziwisz się ile da radę wepchnąć na balkon przy odpowiednim zastosowaniu kwietników stojących i wiszących ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
lolka289
100p
100p
Od: 4 kwie 2012, o 12:27

Post »

Poszalałaś kobietko z tymi sadzonkami ;:oj ;:oj ;:oj chyle czoła ;:180 ;:180 będzie pięknie i kolorowo już nie mogę się doczekać .A jak dobrze widzę to przewaga pelargonii i fuksji super.
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Monia ty mi lepiej powiedz, kto u ciebie kocha jeść jogurty ;:173
Powiem Ci, że jestem pod wrażeniem Twoich dokonań ;:180
Już widzę oczami wyobraźni Twój balkonik w połowie lata...mmm...marzenie ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Witaj,
piękne kwiaty i działka, a te sadzonki ... Pozdrawiam i wpisuję się do wątku, będę zaglądać :wit
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Też miałam to napisac, że ktoś tu lubi jogurty ;-)

Reklama jogobelli jak malowana ;-) nawet pelargonie i fuksje pałaszuja jogurty firmy J... :;230
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko w pochmurny i ponury czwartek :wit

Ilonko lolka289 - w tym roku zdecydowanie stawiam na pelargonie i fuksje we wszystkich możliwych kolorach i rozmiarach - oczywiście w granicach ładowności balkonu ;:306 przećwiczyłam przez 4 lata dużo rodzajów typowych balkonowców i z tych jestem najbardziej zadowolona i najbardziej zakochana ;:167 nie zabraknie też mojej 5 letniej cytrynki, dwóch kloników, passiflory i debiutującej w tym roku u mnie bugenwilli i jeszcze coś będzie wieloletniego ale na razie ciii bo jeszcze nie mam "tego" u siebie ;:170
Iwonko heliofitko - mój M. kazał napisać że się poświęca dla moich kwiatków i zjada jogurty specjalnie po to żebym miała kubeczki ;:306 nie wiem co to za poświęcenie jak on tak bardzo lubi wszelkie jogurty, pudding itp. :;230 czekam z utęsknieniem na sezon kwitnienia ;:65
Madziu mmudant - a zapraszam do odwiedzin, mam nadzieję na maksymalnie kolorowy balkon w tym roku no i zakończenia prac budowlanych na działce ;:304
Fajerko - muszę powiedzieć że opakowania po jogurtach Jogobelli służą lepiej niż po puddingu słoneczko ;:306 nawet fuksje mają swoje wymagania :;230
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Kurcze, i tu moj bol... U nas jogurty typu corner, a jak co innego to te wielkie Jogobelle i serki Danio 400g. Malych nie kupujemy, bo male to bym musiala dziecku 3 na raz dac.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kingo Crazydaisy - lubię te jogurty co są akurat w opakowaniach corner ale pudełka po nich są takie niepraktyczne że nie kupuję ;:306 Na moje mój M. to może jeść nawet 3 dziennie bo mi już w pewnym momencie zbrzydły a pudełek brakowało ;:306 niech się poświęca ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Przesyłam ;:3 ;:303
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - oj się przyda ;:3 bo pogoda taka że oczy mi się zamykają ;:223
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Niunia, genialnie. :;230 Spasac jogurty malzonkiem, celem pozyskania kubeczkow. Dowcip polega na tym, ze moje dziecie nie zje innego jogurtu, tylko jeden typ cornerka. Nie lubi i juz. Dogadali sie z tatusiem, bo on tez najchetniej te same co dziecko. Mlody jeszcze rabie Danio, ale duze na raz, wiec bez sensu kupowac male. A ja Jogobelli nie, bo zawiera syrop glukozowo-fruktozowy, a ja i bez tego mam rozmiarowke king size. ;:224
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”