Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Piękne pamiątki. I masz zdjęcia pradziadków. Zazdroszczę bo ja sięgam tylko do swoich dziadków. Wcześniejsze albo zaginęły albo nie robili zdjęć. Z obu stron rolnicy to wiadomo. Innych pamiątek też pewnie nikt nie przechowywał. No bo po co komu jakiś bilet? A teraz taki smaczek! Ekstra ;:215
pozdrawiam
Kasia
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawa rzecz, w tamtych czasach mali chłopcy chodzili w sukienkach i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

No właśnie się zastanawiałam, które dziecko może być dziadkiem Zuzi, ale dojść nie mogłam czy to chłopiec i dziewczynka? Czy dwóch chłopców?
To dobra uwaga Ewo ;:333
Joasia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EwaM pisze:Ciekawa rzecz, w tamtych czasach mali chłopcy chodzili w sukienkach i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
I od genderów nikt nie wyzywał ;:224 Mam podobne zdjęcie mojego dziadka w kiecce i jego brata, już w krótkich spodenkach, zdaje się, że około 3 roku zycia następowała maskulinizacja potomstwa :wink: Zuziu, super, że te pamiątki udało się ocalić - pradziadek czuwa nad Tobą najwyraźniej!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Muszę Wam powiedzieć, że jak to odgrzebałam, to mi serce do góry z radości skoczyło. Niestety nie wiem, czy dziadek miał siostrę czy brata, jak długo żył czy żyła etc. I już od nikogo się nie dowiem, chyba, że w drodze dalszych sukcesów w wykopaliskach :) No jasne, że kiecki się nosiło w wieku cielęcym i było OK. Ja zresztą donaszałam ciuchy po moim bracie i nikt mnie nie uważał za narzędzie w rękach wyznawców wrogiej ideologii. :D Znalazłam jeszcze sporo różnych dokumentów, kartek na żywność, wycinków z prasy z roku 1916. No skarby :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Wracając na tory ogródkowe, jeszcze wspomnienie lata: zamieszczę zdjęcia kilku odmian róż z Ogrodu Botanicznego w Powsinie, które dzięki sfotografowanym tabliczkom z nazwami można zidentyfikować. Niestety tylko kilka, ale może komuś się przyda :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
WAnia
100p
100p
Od: 5 sty 2013, o 20:28

Post »

Róże, jak to róże, oczywiście piękne. Ale te paznokcie, w środku sezonu takie wypielęgnowane... Nooo szacun.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

WAnia pisze:Róże, jak to róże, oczywiście piękne. Ale te paznokcie, w środku sezonu takie wypielęgnowane... Nooo szacun.
Za to teraz...kompletna porażka :) Ale miło popatrzeć, że kiedyś człowiek wyglądał jak człowiek :)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Zuza ja wiem co to remont po pożarze, też tą moja kuchnię remontowałam w 2009.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

I pięknie Ci to się udało, Olgo :) A nie jest łatwo na nowo pozbierać wszystko do kupy...

A u mnie w pracuni storczyk rozweselać będzie widok za oknem :) To jego drugie kwitnienie.

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuziu wszystkie różyczki piękne, przyznam się szczerze, że mnie choroba różana nie dopadła. Na jesieni kupiłam 5 sztuk i na tym poprzestanę.Nasion zakupiłam tyle, że mam teraz problem gdzie ja to wszystko posadzę...ale co tam, lepiej więcej niż za mało ;:306
Takie zdjęcia to skarb ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Dooobra...idę grzebnąć w swoim zamówieniu różanym i sprawdzić, czy by tam taka Hermitage jeszcze się nie zmieściła :wink:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

zuzanna2418 pisze:
WAnia pisze:Róże, jak to róże, oczywiście piękne. Ale te paznokcie, w środku sezonu takie wypielęgnowane... Nooo szacun.
Za to teraz...kompletna porażka :) Ale miło popatrzeć, że kiedyś człowiek wyglądał jak człowiek :)
hahahha.....wracałam się szukając tych paznokci....faktycznie,prosto od kosmetyczki ?
ja nie różana....ale niektóre nawet ładne ;:108 (zaraz po łbie od różanek dostanę ;:306 )
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

survivor26 pisze:Dooobra...idę grzebnąć w swoim zamówieniu różanym i sprawdzić, czy by tam taka Hermitage jeszcze się nie zmieściła :wink:
A ja z tych róż mam właśnie tylko Hermitage ;:138 i aż muszę się wpisać ;:7 , bo niedawno odkryłam właśnie ten wątek Zuziu i nawet nie przypuszczałam że taki masz :oops:

Te stare pamiątki po pradziadkach są wspaniałe, też czasami wertuję stare zdjęcia po przodkach i mam nawet zdjęcie mojego ojca właśnie w sukience :lol:

Pooglądałam Wasze postępy w powrocie do normalności, podziwiam Was i wspieram wirtualnie ;:168
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu anym ja nakupiłam strasznie dużo na wieś i jeszcze W. dorzucił (choć jak twierdzi, nienawidzi róż :D ) i teraz, mimo solidnego ich okrycia, trochę się boje o nie w te mroźne dni... Zwłaszcza o Mozarta, bo przy zamawianiu powiedzieli, że on delikatny.
Pat czyli jednak zdjęcia się przydały ;:306
Grażynko raz w życiu byłam u manikiurzystki, przed weselem (nie swoim :lol: ). Podobno 80% ludzkości jest różane a 20% się nie przyznaje ;:306 To podobnie jak z sypianiem z psem :)
Maju a masz zdjęcie tej swojej H.? Ano widzisz, ja rodziny nie mam więc choć jakieś pamiątki ocalały. Dziękuję, kochana, za wsparcie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”