DORCIA Gloksynię mam od ubiegłego roku zimę spędza na kuchennej szafce a gdy już zaczyna kiełkować dostaje papu i podlewanie .W ubiegłym roku miała tylko 2 kwiaty, a w tym roku oszalała .Jak na razie po deszczach ,upałach i znów deszczach na 1 miejsce wychodzi i ma miejsce bezapelacyjnie pierwsze to MARITIM .0 jakichkolwiek kropek ,szmatławego kwiatu choroby liści i tylko szkoda ,ze nie pachnie
Tegoroczny wiosenny zakup Mulineux jak na razie mi sie podoba
Następne wiosenny zakup to Pretty Sunrise i chociaż za pustaczkami nie przepadam ta jednak ujęła mnie swą urodą
To tez wiosenny zakup ,więc czekam z niecierpliwością na jej kwiaty .Pozostały jeszcze nie widoczne chociaż już z pąkami Chewbabalou-Alibaba ,Smouth Buttercup, Hansestadt Rostock,Big Purple i Bright as a Button ,a także Harkneski kupione wiosna w Oszołomie
Dzisiaj miałam pracowity dzień i kompostownik zapełnił się totalnie, a w ogródku przejrzało Najwięcej pod śmieciuszkiem Lavender Lassie reszta trzymała kwiaty tylko ,że po dotknięciu wszystko leciało
TOSIA przecież do ogródka mogę iść, ale nic dalej .Względnie jestem zdrowa ,ale jutro będzie ładnie możesz do mnie wpaść na kawkę .Z Żeleżnikiem na razie zaczekam ,bo nie mam go gdzie posadzić chyba ,że przed domem .Już raz go miałam od śp. Krysi i nie chciał u mnie kwitnąć tylko bujał się w liście .Dzisiaj już wyglądam jako tako
Witaj Jadziu, teraz wypoczywam po wczorajszym plewieniu, gardło coś daje znać.Mam nadzieje że u Ciebie już wszystko dobrze.
Bardzo się cieszę że rozpoznałaś mi tę róże na śliwce.
MARZANKO czemu masz paść na zawał ,przecież nie mam żadnych takich rarytasków .Nie pęknie Ci serce nie ma obaw .Mączniak zaczyna szaleństwo, bo mokro i zimno i jak mają kwitnąć nasze róże Dzisiaj zauważyłam ,że nawet mi złapał piękne geranium Double Jewel .Zaraz zrobiłam mu solidny oprysk
ANIU Silesię mam od Sipa z wiosny ubiegłego roku ,ale musi zmienić miejsce tam ma za mało słonka
ANIU u nas względnie dzisiaj było i całe popołudnie siedziałam w ogródku i pracowałam
DANUSIU nie wiem ile było stopni ,ale na prace w sam raz pomimo ,że niedziela .Trzeba pościnać te zamączniakowane róże .Pozrywałam im te chore płatki i jako tako wyglądają .Nie wiem na jak długo
ANDRZEJ no jako tako czyli w miarę dobrze
IRENKO szalejesz w tym ogródku, a nie ma aż tak ciepło chociaż przy pracy człowiek tego nie odczuwa .Hmmm 18 dawno nam minęła teraz trzeba się przyszanować .
Cieszę się bo będę mieć na patyczkowej Gradniflorze od Basi kwiatuszki .Posadziłam je ubiegłej wiosny
Pinky Winky ubiegłoroczny prezent od moich forumowych psiapsiółek też fajnie się rozrosła
Ogrodowa także zaczyna już pokazywać kolorek
Ostatnie marudery też powoli pokazują swoje kwiaty
Hansestadt Rostock ,Molineux, a także Korday czyli Angela .Na dodatek piękny i niezniszczalny kwiat Maritim
Jejku Jadzieńko ...nie choruj - zdrowiej Kobieto Kochana ...bo kto się zajmie ogrodem ...a kto nam pokaże co nowego znów zakwitło ?
Żebyś Ty wiedziała , co mi się przydarzyło ...patrzę na jedno oko ...prawie na jedno ...
Tak myślę sobie , czy nie nazwać Cię ..." Patyczkową Damą " ...wszak co wsadzisz za patyk w ziemię ...wszystko się ukorzenia
Zdrówka wiele ...nadchodzą słoneczne dni ...ja Ci to mówię - słoneczko wylazło o 19.30 ... ...by za chwilę zajść ....a cały dzień ... - pochmurno , wietrznie i nawet trochę pokropiło .
Jagódko dzisiaj wzięłam się za podwójne ukorzenianie, bo chyba tak to można nazwać .Patrzyłam wczoraj na Youtube na taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=OQrJThPw ... detailpage i coś mnie dzisiaj opętało .A może sie uda .Wzięłam patyczek ,który miał być do wyrzucenia róży Pink Peace i na ten patyczek zrobiłam podkładkę ocząt .tak jak na tym filmiku potem do ukorzeniacza i pod folię .Oczywiście spięłam klamerką .Co z tego wyjdzie sama jestem ciekawa .oraz posadziłam patyczek Silesii zamiast do śmieci .Nie słucham na ich pogodę, jak wstaje widzę jak jest Już jestem prawie wydobrzona Jaka tam patyczkowa dama po prostu mi się udaje czasem mam też i porażki
PRZEMKU posadziłam te patyczki ubiegłej wiosny, a teraz mam już kwiaty czyli roczek .Chociaż tylko 2 bo trzeciego złamałam chcąc go wyprostować ,ale zawsze to budujące .Wsadziłam do ziemi nakryłam butelką i patrzyłam ,aż wypuści listki wtedy zdjęłam butelkę .Dzisiaj wsadziłam patyczki wierzby Hakuro i śliwy dziecięcej oba patyczki zdobyczne .Ciekawe co z tego wyjdzie
Super Jadzieńko ...masz iście zielone rączki ...a te oczęta .... skradły serce me - już w tamtym roku ...ale wstydziłam się poprosić ...
Wiesz , mam sadzonkę , która ma niecałe 10 cm .. ułamała się w tamtym roku gałązka róży szczepionej na pniu ...drobne , czerwone kwiatki ...ma pączki już ... . Wetknęłam ją obok tej na pniu - czyli mamy - i córka przezimowała razem z nią w piwnicy i ...nie wierzyłam własnym oczom - ma maleńkie pączusie .