Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ale Kostek słodko wygląda na tym krześle
Widzę, że powoli kupujesz co nie co do podwórkowego.W końcu trzeba się jakoś przygotować na tę wiosnę
już nie długo przyjdzie 
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu! Która to już z kolei języczka w Twojej kolekcji? Bo rachubę straciłam, czwarta?
Trzykrotki są super, ja mam fioletową i super mi rośnie w moim suchym piachu.
Zdjęcie Konstantego chyba najładniejsze w bieżącym roku
- słoneczka Ci życzę!
Trzykrotki są super, ja mam fioletową i super mi rośnie w moim suchym piachu.
Zdjęcie Konstantego chyba najładniejsze w bieżącym roku
Witaj Ewo Janinko.
Widzę, że zakupy juz zrobione. U nas dalej mrozi i zimno jest , w ciągu dnia -2 dzisiaj.
Do mnie też powiadomienia nie przychodzą ale to nic .
pozdrawiam
Ewa
Widzę, że zakupy juz zrobione. U nas dalej mrozi i zimno jest , w ciągu dnia -2 dzisiaj.
Do mnie też powiadomienia nie przychodzą ale to nic .
pozdrawiam
Ewa
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie odwiedzających.
Ewo-Ogis i Bogusiu-Za oknem śnieg i pada nadal,mokry.Będzie ślisko jak przymarznie.
Zastanawiam się z czego palmy będę robić jak wegetacja tak w tym roku opóźniona?
Byłam dziś w IKEI,a tam jeszcze nic wiosennego nie wystawiono.A liczyłam na skrzynki zaokienne.
Kupiłam śliczne foremki do ciast-zwierzątka:łosia,lisa,niedźwiadka,jeża,wiewiórkę i ślimaka.Może jakieś pikantne serowe ciasteczka upiec?
Lisko, Elżbietko,Igorze-Mam albo miałam trzykrotki wirginijskie i byłam bardzo zadowolona.Chyba przetrwały,a dojdą nowe.Kwitły ładnie.Ogrodzenie tamtej rabatki się zachowało.
Ambo-Języczka jest piąta albo szósta,jedną(Leoparda) mam w mieszkaniu jako delikatną i słabiej zimującą w gruncie,reszta na grządce.Dobrze ponoć znoszą przenosiny.
Elżbietko-przykryty nie przykryty i tak przed świętami groby muszę oporządzić i lepiej od razu dokładnie(mlecze tam są, trawsko jakieś duże i mech).Stylisko jest trochę długie jak na wożenie środkami komunikacji miejskiej.
W poniedziałek będę na pogrzebie ojca Joachima Badeniego(założyciela Beczki u Dominikanów) to wracając chociaż zobaczę czego mam się na Rakowicach spodziewać.

Ewo-Ogis i Bogusiu-Za oknem śnieg i pada nadal,mokry.Będzie ślisko jak przymarznie.
Zastanawiam się z czego palmy będę robić jak wegetacja tak w tym roku opóźniona?
Byłam dziś w IKEI,a tam jeszcze nic wiosennego nie wystawiono.A liczyłam na skrzynki zaokienne.
Kupiłam śliczne foremki do ciast-zwierzątka:łosia,lisa,niedźwiadka,jeża,wiewiórkę i ślimaka.Może jakieś pikantne serowe ciasteczka upiec?
Lisko, Elżbietko,Igorze-Mam albo miałam trzykrotki wirginijskie i byłam bardzo zadowolona.Chyba przetrwały,a dojdą nowe.Kwitły ładnie.Ogrodzenie tamtej rabatki się zachowało.
Ambo-Języczka jest piąta albo szósta,jedną(Leoparda) mam w mieszkaniu jako delikatną i słabiej zimującą w gruncie,reszta na grządce.Dobrze ponoć znoszą przenosiny.
Elżbietko-przykryty nie przykryty i tak przed świętami groby muszę oporządzić i lepiej od razu dokładnie(mlecze tam są, trawsko jakieś duże i mech).Stylisko jest trochę długie jak na wożenie środkami komunikacji miejskiej.
W poniedziałek będę na pogrzebie ojca Joachima Badeniego(założyciela Beczki u Dominikanów) to wracając chociaż zobaczę czego mam się na Rakowicach spodziewać.

- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- EwkaEs

Priam-nasionka doszły?Artur miał już w poniedziałek.Widzę,że Twoje mieczyki bardziej pomarańczowe,zobaczymy i porównamy.
Ewo w którym Polanie zrobiłaś zakupy ? Myślę o jeszcze jednej języczce do mojej nowej mokrej rabatki.Posadziłam tam już paprocie samosiejki, jakieś hosty , jedną języczkę i zamówiła świecznicę.
Pozdrawiam Elwira
Ewuniu mieczyki piekne..
Przemek ma chyba wszystkie kolory
Ciekawe jak u Ciebie będą rosły.
Przemek ma chyba wszystkie kolory
Ciekawe jak u Ciebie będą rosły.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nic mi jeszcze nie doszło - nawet dzisiaj sprawdzałem skrzynkę. Dam znać jak dostanę.Ewa Janina Sadowska pisze:Priam-nasionka doszły?Artur miał już w poniedziałek.Widzę,że Twoje mieczyki bardziej pomarańczowe,zobaczymy i porównamy.
Aż tak dużo ich nie mam ;)liska pisze:Przemek ma chyba wszystkie kolory![]()
- EwkaEs

Elwirko-byłam w centrali Polanu w Bronowicach Małych,dostawa nie była duża.Mogę jutro sprawdzić na Basztowej i gdyby była nabyć Ci .
Lisko-w zeszłym roku miałam Biedronkowe mieczyki Madame de Paris czerwone biało obrzeżone i kwitły,wprawdzie wkrótce się złamały,ale już wiem,że muszą mieć barierki.
Lisko-w zeszłym roku miałam Biedronkowe mieczyki Madame de Paris czerwone biało obrzeżone i kwitły,wprawdzie wkrótce się złamały,ale już wiem,że muszą mieć barierki.
- EwkaEs

Zajęłam dobre II miejsce w Empuzowym konkursie zimowym,24 osoby wybrały moją fotografie Plant wybielonych świeżym śniegiem. Ogromnie się cieszę.
Ambo-dzięki za gratulacje.
Zakwitła mi w pracy stara kliwia i cierniowa korona-obie w podobnej tonacji pomarańczowej.Biała cierniowa korona od Zyty nie ukorzeniła się i padła,dostałam gałązkę z kwiatami,może to był powód-nie ten etap rozwoju.
Ponoć w czwartek ma zawitać na 3-4 dni jakby przedwiośnie/wiosna.I woda z roztopionego śniegu ma korzystny wpływ na rozwój roślin w ogrodzie, w sobotę nawet uslyszałam w tv I zachętę by śnieg do roztopienia zgromadzić i wodę wykorzystać do podlewania.
Ambo-dzięki za gratulacje.
Zakwitła mi w pracy stara kliwia i cierniowa korona-obie w podobnej tonacji pomarańczowej.Biała cierniowa korona od Zyty nie ukorzeniła się i padła,dostałam gałązkę z kwiatami,może to był powód-nie ten etap rozwoju.
Ponoć w czwartek ma zawitać na 3-4 dni jakby przedwiośnie/wiosna.I woda z roztopionego śniegu ma korzystny wpływ na rozwój roślin w ogrodzie, w sobotę nawet uslyszałam w tv I zachętę by śnieg do roztopienia zgromadzić i wodę wykorzystać do podlewania.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuś a u mnie nocą pierwszy błysk i grzmot w tym roku a potem bielą zawiało wszystko.
I tak do rana.
I gdzie ta wiosna ?
I tak do rana.
I gdzie ta wiosna ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs

Kogro-zapowiedzieli na czwartek nawet plus 12,pewnie z halnego("ocieplenie z południowego zachodu")?W niedzielę czyli na początek astronomicznej wiosny ma "liznąć nas chwilowe ochłodzenie".Wczoraj był śnieg,potem chlapa i śnieg padający,zimny wiatr,śnieg z deszczem,a na koniec gdy spaliśmy dopadało spokojnie i równo śniegu jakieś 4-5 cm,obecnie jest leciutki plus i słońce,może wytopi?Kostek linieje,nawet bardzo linieje.hoja w pracy urosła znacznie i ma 7 nowych sporych liści.Wzięlam ją z sekretariatu w stanie agonalnym,zasuszoną,wiotką,teraz odzyskała urodę i elegancję.
W tym miejscu OGROMNE DZIĘKI Tiji,że namówiła mnie zdecydowanie na wykopanie języczki Leopard na czas i na wzięcie jej do chłodnego mieszkania nawet,a nie do piwnicy.Maleństwo przetrwalo,nawet teraz ma malutkie złote kropki.
W tym miejscu OGROMNE DZIĘKI Tiji,że namówiła mnie zdecydowanie na wykopanie języczki Leopard na czas i na wzięcie jej do chłodnego mieszkania nawet,a nie do piwnicy.Maleństwo przetrwalo,nawet teraz ma malutkie złote kropki.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Moje kocice jeszcze nie linieją, ale za to śpią namiętnie ciągiem z krótką przerwą na siusiu.
Jeśli Kostek linieje, to może już wreszcie coś z tej wiosny będzie.
Pocieszyłaś mnie tą prognozą, ale z tym oziębieniem to już nie za bardzo.
Pomidorki mi wychodzą a nie mam już gdzie ich ulokować, bo parapety pełne a na balkoniku wciąż dla nich za zimno.
Gratuluję lokaty w konkursie - zdjęcie na prawdę było super.
Masz dobrą rękę do kwiatów.
Jeśli Kostek linieje, to może już wreszcie coś z tej wiosny będzie.
Pocieszyłaś mnie tą prognozą, ale z tym oziębieniem to już nie za bardzo.
Pomidorki mi wychodzą a nie mam już gdzie ich ulokować, bo parapety pełne a na balkoniku wciąż dla nich za zimno.
Gratuluję lokaty w konkursie - zdjęcie na prawdę było super.
Masz dobrą rękę do kwiatów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Andzia1

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, dołączam się do gratulacji! Zdjęcie faktycznie piękne
Wpadam sobie tu do Ciebie tak po cichutku i zazdrośnie patrzę na zakupy... Ja na razie przystopowałam, bo może się okazać, że mimo wielkiej działki nie będę miała gdzie tego wszystkiego wsiać i posadzić
Jeszcze tylko czekam na 2 przesyłki
Skoro Kostek linieje, moja Maja także i zaczęła też wychodzić na dwór, więc mam nadzieję, że zwierzaki jednak czują wiosenkę.
Pozdrawiam bardzo bardzo...
Wpadam sobie tu do Ciebie tak po cichutku i zazdrośnie patrzę na zakupy... Ja na razie przystopowałam, bo może się okazać, że mimo wielkiej działki nie będę miała gdzie tego wszystkiego wsiać i posadzić
Skoro Kostek linieje, moja Maja także i zaczęła też wychodzić na dwór, więc mam nadzieję, że zwierzaki jednak czują wiosenkę.
Pozdrawiam bardzo bardzo...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu