Pomidory z nasion od Kozuli
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli
Nasiona Bawolego Serca i Malinowego Olbrzyma posłałem do Izraela do człowieka, który sam się na tym nie zna, ale jego matka pamięta, że jej ojciec uprawiał malinowe pomidory i je sprzedawał w Legnicy. Mam nadzieję, że się nie zawiedzie, i te pomidory (dołączyłem linki do zdjęć MagdaMisi i jeszcze kogoś z innego wątku) mają prawdziwy malinowy smak.
pozdrawiam, Gunnar
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 sie 2010, o 16:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam , czy mogę liczyć na nasionka pomidorków , jezeli tak to proszę dać znać od naszych świstaków , chętnie wyślę koperte z danymi
-
- 100p
- Od: 20 lip 2008, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
angelika1 wejdz na stronę.https://spreadsheets.google.com/viewfor ... c6MQ#gid=0 jest to fomularz zamówień i zamów te największe pozycję masz czas do 22.Pozdrawiam Marian
Pozdrawiam Marian
------------------
------------------
-
- 10p - Początkujący
dziekuje Marian za odp zdążylam i załapałam się na nasionka , jutro wysyłam koperte pozdrawiam.
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
Czy Wam zostały jeszcze jakieś pomidory do zjedzenia?
U mnie się ostał jeden. Tylko barwa jego nie zachęca do konsumpcji. Choć skorka jest ładna.
Z tego co pamiętam Kozula wysyłała mi malinowy olbrzym.

U mnie się ostał jeden. Tylko barwa jego nie zachęca do konsumpcji. Choć skorka jest ładna.
Z tego co pamiętam Kozula wysyłała mi malinowy olbrzym.

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Piękny pomidorek....tak długo sie uchował?
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
U mnie ostatnie zostaly skonsumowane w niedziele 

"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- Anna29
- 500p
Pelasio ja też się dziwię, że się trzyma, bo w kuchni mam zazwyczaj 27 stopni.
Ciekawe czy jest jeszcze smaczny. Kolor jakoś mnie nie przekonuje by go zjeść (na zdjęciu wyszedł bardziej czerwono)
Ciekawe czy jest jeszcze smaczny. Kolor jakoś mnie nie przekonuje by go zjeść (na zdjęciu wyszedł bardziej czerwono)
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
U mnie już dawno pustki w skrzynkach...
Czy smaczny zależy od odmiany, jedne przypominają mięsistego kartofla, inne nie tracą zupełnie smaku podczas przechowywania
Czy smaczny zależy od odmiany, jedne przypominają mięsistego kartofla, inne nie tracą zupełnie smaku podczas przechowywania

Pozdrawiam, Maciek.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Może warto byłoby robić jakieś notatki które się dobrze przechowują, ja bym się chętnie dowiedziałam które trzymaja smak. 

-
- 10p - Początkujący
w czym i gdzie przechowujecie pomidorki że jeszcze macie swoje , moje po zerwaniu dojrzewały bardzo szybko że aż musiałam zrobić przecier bo ich nie przejadaliśmy
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Ja przechowywałem w skrzynkach nakrytych papierem, w chłodnej piwnicy. W zeszłym roku miałem pomidory do stycznia, w tym niestety było znacznie mniej i szybko popleśniały..
loeb niestety nic konkretnego nie moge powiedzieć.
Kiedyś mi wyrósł taki samosiejek z odpadków, owoce były niepozorne - twarde i małe, zebrałem je w październiku i trafiły do piwnicy. A tu niespodzianka - ich smak był rewelacyjny nawet po długim przechowywaniu. Do dziś żałuję że nie zebrałem nasion z tego krzaczka
loeb niestety nic konkretnego nie moge powiedzieć.
Kiedyś mi wyrósł taki samosiejek z odpadków, owoce były niepozorne - twarde i małe, zebrałem je w październiku i trafiły do piwnicy. A tu niespodzianka - ich smak był rewelacyjny nawet po długim przechowywaniu. Do dziś żałuję że nie zebrałem nasion z tego krzaczka

Pozdrawiam, Maciek.
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Aniu, Malinowego Olbrzyma od dawna nie mam u siebie. Ta odmiana z całą pewnością nie dotrwałaby do tej pory. Na zdjęciu jest chyba czerwony pomidor pochodzący od malinowego nr 36. Jeśli będzie zjadliwy i ma nasiona w sobie, to warto go zachować. Zawsze, jeśli w jakiejś odmianie pokaże się pomidor odstający od reszty ale wartościowy, warto zebrać nasiona.
Pozdrawiam, kozula.
Pozdrawiam, kozula.
- Anna29
- 500p
Kozulo nie pamiętam zbyt dobrze napisu na torebce. Na pewno był wyraz malinowy. A może chodziło nie o zwrot olbrzymi tylko wysoki? Nie dojdę do tego teraz, ale malinowy na pewno pisało.
Pomidor jeszcze nie ruszony. Nasiona mogę zebrać tylko gdzie je posieję skoro już czekam na kopertę z innymi cudeńkami.

Pomidor jeszcze nie ruszony. Nasiona mogę zebrać tylko gdzie je posieję skoro już czekam na kopertę z innymi cudeńkami.

-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
U mnie pozostał jeszcze jeden - malinowy ożarowski i koktajlowe (pokusa) 3 sztuki. Zapewne do końca grudnia zjemy z żoną ze smakiem.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Pamiętajcie o ogrodach...