amarylis też o tym myślałam żeby je przesadzić ale powiem Ci że są tak małe iż boja bym miała ogromnego że uszkodzę. Ogólnie jakiś gamoń jestem bo wzięłam kolejne nasiona do skiełkowania na płatku kosmetycznym Nasionka i owszem, puściły kiełki i wrosły w płatek Doprawdy nie wiem co z tym począć
Kama 80 nigdy nie wysiewałam na płatkach, ale spróbuj delikatnie nożyczkami pociąć na kawałeczki te płatki i do ziemi. Korzonki powinny przebić. Pięknie kwitną magnolie u Was w parku przy pałacu. Pozdrawiam
Dziękuję, w imieniu peruwiańczyków Co tydzień dostają teraz biohumus. Ale chyba przejdę na zasilanie jakimiś mineralnymi, np do kwitnących. Co o tym myślicie? Albo raczej czym Wy zasilacie?
Jak są na paletce (wielodoniczkach) to zasilam nawozem w płynie do kwitnących. W gruncie przy sadzeniu pod każdą roślinkę daję trochę Osmocote, ale dobór nawozów to - do kwitnących.
Kama ja Ciebie rozumiem, że tak by się chciało, żeby szybko rosły, ale od przesadzenia minęły chyba dopiero 3 może 4 dni. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Życzę powodzenia