Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale się napracowałam poruszyłam ziemię i wyrwałam przekwitające kwiaty , goździki pięknie kwitły ale teraz muszę ich przycinać aby same nie zostały na rabatce .Zdaje się że mam czysty ogródek a jak zacznę pielić o nazbiera się tego niezła kupka , nie mają nasion to na kompostownik i będzie znowu kompost do podsypania na zimę ..Róże wygladają ślicznie , mają po kilka kwiatów ale szybko okwitaja albo za dużo słońca albo deszczu ,, Dzisiaj na bazarku spotkałam cebulki lili św . Józefa . wzięłam 10 szt , może się przyjmną ,jak ich nornice nie dopadną .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek działkę mam dużą wić muszę się trochę napracować , ale to lubię i widok ładnenie kwitnącego ogrodu .... Mój mały pomocnik też lubi kwiaty ale wyrywać ,trzeba na niego uwazać ... może z czasem on zajmnie się ogrodem , bo córka może tylko kosić trawnik i zrywać kwiaty na bukiet .. słonecznej niedzieli
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj Marysiu - Przeziębiłam się na działce i wędruję po ogrodach. Zawitałam i do Ciebie. Ale Ty masz pięknie, tyle różnych kwiatów, no i pracy też bo ogród duży. Czy będą rosły rojniki w tych korzeniach wierzby?. Pytam bo mam korzenie pod świerkami i nic tam nie rośnie, jest tam tak sucho może by też takie mini skalniaczki zrobić.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój skalniak powstaje pod topolą , wczesną wiosną nie ma liści to ziemia sie ładnie nagrzewa i powinny rosnąc . Nie wiem jak ze świerkami , tam zawsze jest cień bo cały rok świerk ma zielone igły i mało słońca pada pod nie , u mnie pod świerkami rośnie bluszcz jemu nie przeszkadza ciemność i susza . W korzenie jeszcze ułożyłam kamyki bo dłużej trzymają wilgoć .. Zresztą mój ogród jest na górce i na słabej ziemi to wszystkie rabatki okładam kamieniami , mam mniej podlewania bo kamienie dłużej trzymają wilgoć .. Obrazek Obrazek zresztą lubie kamienie chociaż trzeba się za nimi nachodzić aby zebrać odpowiednią ilość ..
Mój album
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Pewnie że kamienie świetnie wyglądają w ogródku tylko kłopot ich tam umieścić :roll:
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. U Ciebie to kwiatów!
I jaki klimat :D
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czytałam, że masz duży wiciokrzew.
Ja mam 2 działki, tą 2 kupiliśmy w maju br. Własnie na niej jest wiciokrzew. Ale przekwitł i dalej nie chce kwitnąć.
Ja z nim nic nie robiłam tylko wydobyłam go z zielska.
Czy trzeba go przycinać czy ściąć na zime?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To zależy jakiej wysokości chcesz mieć ten wiciokrzew . Przy mieszkaniu rósł mi jak chciał ,nie przycinałam go ,chyba że boczne narosty a teraz przd ociepleniem budynku wysadziłam go go odrodu i już wkopałam mu wysoką tykę aby po niej się wspinał . natomiast ten na zdjęciu przycinam po przekwitnięciu o połowę pędów Obrazek co roku jego wysokość się nie zmienia ale jest wiecej kwiatów ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie znoszę gorąca , pot leje się po czole i trudno oddychać , nadają ochłodzenie szkoda tylko że z burzą i ulewą Ogródek ma zapas wody więc kwiaty ładnie wyglądają tylko przy takim słońcu szybko przekwitają , mawet trudno się nimi nacieszyć , szczegółnie liliowce .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek a to moje lilie szkoda że juz przekwitły , Obrazek Obrazek
Mój album
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Marysiu, masz bardzo ładny i duży wiciokrzew, równie piękne lilie. U mnie też większość lilii już przekwitła. Twój skalniak jest dużych rozmiarów, ja zrobiłam sobie malutki na miejscu po truskawkach z mini oczkiem wodnym.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

fajnego masz pomocnika Marysiu :lol:

Obrazek

a te Twoje lilie s rewelacyjne :lol: Jak tam z pieleniem? Ja mam wrażenie, że mi nie ubywa roboty :cry:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój pomocnik dostał nową piaskownicę i na razie jest nią zajęty ,oby mu się szybko nie znudziła .. Z zielskiem jest w tym roku gorzej , wilgotno , trochę popaduje a ono sobie szybko rośnie , skończę z jednej strony zaczynam od początku ... Dobrze że lubię przebywac na dworze gdy nie ma upało to pomalutku poruszam między kwiatami i pielę .. , gorzej z trawnikiem , trawa szybko rosnie i co tydzień trzeba ją kosić z górki jest leciutko gorzej pod górkę ,, ale trawnik w tym roku wygląd ślicznie .... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f86 ... bfd2f.html]Obrazek[/U zaczynają kwitnąć floksy i dalie .. i cały czas w ogrodzie jest kolorowo miłego spędzania czasu w ogrodzie ...
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Ale ślicznie u Ciebie, tyle floksów, no i róż, które wcześniej przeoczyłam.
A ten ostatni kwiatek to co?
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten trzy płatkowy kwiatek to tigrida tygrysia , kupiłam cebulki bo ładnie wyglądały na opakowaniu , było 20 cebulek miały być różnokolorowe zakwitł na razie czerwony , tylko szybko przekwitają ....floksy też pieknie kwitną i długo ,zaczynają kitnąć pierwsze mieczyki Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/308 ... 6d205.html]Obrazek[/URU] i niezawodne dalie , chociaż u mnie w tym roku są mniejsze i mają mniej kwiatów , Wiosna była za mokra i za zimna ,dobrze że nie wygniły ,bo nie lubią jak jest duzo wody ..
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie jeszcze mieczyki nie mają zamiaru kwitnąć :(
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Dzień dobry :lol:
ja mam z pieleniem podobnie, skończę jedno, mogę zaczynać drugie :evil: no ale jeszcze troche i zamierzam położyc agrowłokninę :lol:
Taką hortensję pokazałaś

Obrazek

czy wiesz jaka to jest? Posadziłam identyczną myśląc, że to annabelle ale to nie jest ta odmiana i teraz nie wiem co mi rośnie w ogródku :roll:
Miłego dnia :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”