Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

wisienko oczywiście że można ale u mnie gdzieś w okolicy powinien rosnąć i na pewno go znajdę parę sztuk dorzucę... proporcji nie znam ale i tak ja wole potem miksturkę rozrobić w większej proporcji żeby nie spalić przydatkiem :wink:
onka37 Teraz mamy czas różyczek tylko deszcze za częste i będą chorować - spryskałam od mączniaka miksturką (według przepisu co go Hania podała ) boję sie czarnej plamistości na to nic nie znam :? Na sam skrzyp przepisu nie znam wiem tylko że do pokrzywowej gnojówki dobrze dołożyć i nic to nie kosztuje więc warto nastawić :wink:

No to zapraszam na ławeczki (te dwie zrobił M)pod winogron ....dzisiaj pochmurno i mżyście to może do altanki albo na tarasik tutaj stoi mój nabytek już polakierowany i huśtawka dla której nie mogę znaleźć miejsca ...

Obrazek Obrazek
a pomocnik krok w krok za mną Obrazek
I moje bratkowo rabatki na tym prostokątnym obiekcie szt 3
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko ale piękne widoczki u Ciebie ;:109 miło popatrzeć...
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko piękne róże, żółciutka śliczna- uwielbiam róże w takich barwach :D one przeważnie wspaniale pachną, tak jak i Twoja :D Swietne ławeczki, piękny klimat ogrodu :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Beatka-wszystkie nowe rabatki super ,a kamienne kompozycje dodają ogromnego uroku w Twoim Ogrodzie. A różyczki bardzo urokliwe.
Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Beatko bardzo podobają mi się twoje rabaty wkomponowane w chodniki
oraz duża ilość kamieni. Ja bardo lubię roślinność rosnącą w kamieniach.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Beatko super te Twoje kamienie

a bratki rewelacja!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu bratkowe szaleństwo dobiega pomału końca jeszcze z tydzień dwa w zaszłym roku było do sierpnia a w tym zobaczymy :wink:
AGNESS żółtaczka to fakt nie da się jej nie zauważyć chociaż czerwona zaczęła kwitnąć więc mały bałagan kolorystyczny mi powstał trzeba będzie coś poprzesadzać :wink:
Jolu 1010 kamyczki piękne są po deszczu ale sama dobrze wiesz jeszcze przydał by się jakiś osobnik z kamienia tylko u nas nigdzie nie widziałam takich cudów :lol:
danutab już troszeczkę poobsadzałam wprawdzie wszystko jeszcze małe ale z czasem urośnie :P
Izo bratki niezawodne wprawdzie to jak chwast wszędzie rośnie ale jak wygląda na jednej rabatce troszkę słabiej się prezentowały ale za to dif ....coś tam już wzeszła i szykuje się do kwitnięcia

Potwornie wysiały się mlecze no i mam urok kamienia pogoda idealna do rozwoju wszelkich chwastów - potraktowałam rabatki roundapem bo nie dam rady wydłubać no i trawka też spryskana od dwuliściennych hmmm brak kosiarki z koszem to dmuchawce bawiły się w latawce :wink:

Będę miała kwiaty juki nareszcie nawet na wyhodowanej przeze mnie ....żurawka w pełni kwitnienia i hosta
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i mała trzmielina gałązkę wsadziłam i proszę rośnie
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko a ja zauroczona jestem hstami.... takie zdrowe i niezjedzone przez ślimaki
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Beatka kamiennego gościa do ogrodu można by zamówić. Mam wizytówkę do pana ,który się tym zajmuje.
Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo Ta hosta jak widać rośnie na rabatce między jedną kostką a drugą więc ślimaki mają daleką drogę do pokonania a ja pilnuję żeby się nie z wiedziały no i hosty pod domem też oddzielone chodniczkiem i trawą a tam ślimaki nie lubią bywać brak krzaczków do schowania :lol:
Jolu ma ktoś pomysł może coś powstanie zobaczymy..... cena jest przystępna ale jaka była by przesyłka kamienie ciężkie i automatycznie podwaja się koszt :? jak nic nie wyjdzie z planów to dopiero zacznę rozważać taką opcje :wink:

Jest ciepło tylko te niespodziewane urwania chmur i różyczki znowu się obsypią dziś goździki dwuletnie i taki jakiś i małe zakupione kącik pod drzewami ......sadzę coś co nie wiem gdzie posadzić w danym momencie a za rok chce tam stworzyć żółtą plamę hmm może tego różowego goździka zostawię Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kwiatuszek od Izy i jedyna lilia zakwitła .....mieszkaniec kiedyś spod juki mi wyszedł a teraz o mało nie zdeptałam bo na schodkach siedział i wcale nie chciał sobie iść a wieczorkiem spotkaliśmy się pod berberysami ...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Beatko widzę że u Ciebie jest w pełni lato wszystko pięknie rośnie ;:109

Ja kiedyś tez miałam sporo goździków ale gdzieś zanikły :roll: wyczytałam że są one dwuletnie :roll: ostatnio będąc w lesie spotkałam właśnie takie same, wzięłam kilka i myślę że się przyjmą bez problemu :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

Cóż za piekny Xięciunio, u Ciebie ! :P
Beatko, poradź proszę...
Całowałaś go już ? Gdzie trzeba go cmokać ?
Zamienił się w najprzystojniejszego na świecie Xięcia z Bajki?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ten zółty kwiatuszek? To co>
Bo mam taki w szczawiku a na pewno nic tam nie siałam
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu jak im dasz wody to się przyjmą a za rok zakwitną , ja te w kąciku też przesadzałam a teraz jak będą nasionka to wysieję :lol:
Haniu hihi oj obawiam się a jak mi się trafi jakiś leniwy "Xięciunio" - a na co mi jeszcze dodatkowy kłopot na głowie :wink:
Izo może Ty masz wiesiołka bo jest bardzo podobny ...nie wiem jak się zwie bo dostałam paręnaście roślinek od Izy i nawet coś było z karteczkami tylko pomocnik jak zobaczył to chaps za te kartki a ja łapałam roślinki żeby mi nie poroznosił po ogrodzie .....mam takie stworzenie które tylko czeka na kawałek jakiejś kartki lub folii i dyla :roll:

Gorąco źle deszczowo też nie dobrze .....dobrze że róże pięknie kwitną choć po tych deszczach masa płatków opada i znowu będzie skubanie ....ponownie spryskałam od mączniaka niepokoją mnie małe czarne plamki na razie listki pousuwałam nie wiem czym spryskać .....Jestem uradowana bo juka zaczyna się rozwijać ale będą kwiatki no i za garażem mam gałązki róż wetknięte tak po prostu w ziemie i chyba będą 2 sadzonki :lol:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Beatko! :)

Pogoda raczej barowo-pościelowa niz letniawa ale u Ciebie jakoś tego nie widać.
Kwiaty rosną jak szalone :shock: ... mnie podoba się bardzo rabata obsadzona bratkami. SUPER!

U mnie też pryskanko róz sie zaczęło :twisted: ..no ale cóż....
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”