Ogród kociej rodziny ;)
- eury
- 200p

- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Proszę o fotoraporcik po powrocie z "urlopu" 
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Wyjazd był bardzo udany, zwłaszcza dlatego, że nawiozłam pół samochodu wiejskich badylków, wykopanych z ogródeczka na kielecczyźnie 
Ledwo to wszystko upakowałam do samochodu.
Tak wyglądały moje łupy, bez dalii (mam dalie tadam, myślałam że będę czekać do następnego roku, ale okazało się, że rodzinka wiosną nasadziła ich mnóstwo - oczywiście bez zaznaczenia koloru ;))

Liliowce, wykopane z przydrożnego rowu pod lasem, to jedna z czterech kępek, obok 20-cm malwy nie pamiętam jakie i różyczka

Nostalgie, kupiona na targu za dyszkę, pan był zdziwiony, że zadałam pytanie: "czy te róże mają nazwy?" ;) i zdziwiony był, że mam cztery RU (odmówiłam, gdy mi proponował), że wiem że Weilchenblau, która zachwalał (nie miał na miejscu, zapraszał w kolejnym tygodniu, targ sobotni) nie powtarza kwitnienia w związku z tym się nie skuszę, ale ewidentnie zadowolony że ucieszyła mnie Nostalgia ;) Mówił, że rzadko trafia na klientów mających pojęcie o nazwach i gatunkach.

Tak wygląda częśc ogródka, z którego powykopywałam sobie rózne roślinki
Nowe nabytki

Bodziszek wykopany na łące

W takiej formie sadziłam zdobyczne roślinki (część zapomniałam - co jest co ;)

Po powrocie zastałam przekwitłe różyczki Clair (nawet nie zdążyłam zrobić zdjęć w rozkwicie), wybuchłe Piruette, zaczyna kwitnąć Sympatia - jakie piękne są te pąki
AniuDS, po tygodniu nieobecności odkryłam co najmniej 6 nowych pąków Fishermana
Rozczarowuje mnie Kronenburg - nie lubi słońca, przesadziłam go do bardziej ocienionego zakątka
Przód domu wygląda teraz tak - na razie nie kwitną dodatkowo powojniki

Bardzo podoba mi się ten dwukolorowy floks
Nazywał się bodajże "Sorbet Coctail"

Złocienie - bordowo-rude

Tylke pąków ma moja maleńka Acropolis

Ledwo to wszystko upakowałam do samochodu.
Tak wyglądały moje łupy, bez dalii (mam dalie tadam, myślałam że będę czekać do następnego roku, ale okazało się, że rodzinka wiosną nasadziła ich mnóstwo - oczywiście bez zaznaczenia koloru ;))

Liliowce, wykopane z przydrożnego rowu pod lasem, to jedna z czterech kępek, obok 20-cm malwy nie pamiętam jakie i różyczka

Nostalgie, kupiona na targu za dyszkę, pan był zdziwiony, że zadałam pytanie: "czy te róże mają nazwy?" ;) i zdziwiony był, że mam cztery RU (odmówiłam, gdy mi proponował), że wiem że Weilchenblau, która zachwalał (nie miał na miejscu, zapraszał w kolejnym tygodniu, targ sobotni) nie powtarza kwitnienia w związku z tym się nie skuszę, ale ewidentnie zadowolony że ucieszyła mnie Nostalgia ;) Mówił, że rzadko trafia na klientów mających pojęcie o nazwach i gatunkach.

Tak wygląda częśc ogródka, z którego powykopywałam sobie rózne roślinki
Nowe nabytki

Bodziszek wykopany na łące

W takiej formie sadziłam zdobyczne roślinki (część zapomniałam - co jest co ;)

Po powrocie zastałam przekwitłe różyczki Clair (nawet nie zdążyłam zrobić zdjęć w rozkwicie), wybuchłe Piruette, zaczyna kwitnąć Sympatia - jakie piękne są te pąki
AniuDS, po tygodniu nieobecności odkryłam co najmniej 6 nowych pąków Fishermana
Rozczarowuje mnie Kronenburg - nie lubi słońca, przesadziłam go do bardziej ocienionego zakątka
Przód domu wygląda teraz tak - na razie nie kwitną dodatkowo powojniki

Bardzo podoba mi się ten dwukolorowy floks

Złocienie - bordowo-rude

Tylke pąków ma moja maleńka Acropolis

Dzisiejsze zdjęcia
Wczoraj hibiskusik miał mały pierwszy kwiat, dzisiejszy, drugi był ogromny, jak dwie moje ręce

Ostatecznie w koszach mam dwie odmiany róż - miałą byc jedna ale dobrze - mam więc Fairy i ciemniejsze coś innego - Lovely Fairy? Musze spytać Hanię ;)

Sympatia, rośnie z powojnikeim Emilia Plater

Eden Rose

Nostalgie

Wypoczywający Stefan

I moje powojnikowe pupilki
Warszawska Nike, PPE, Emilia Plater, Ville de Lyon w trzech odsłonach Solidarność, Night Veil, Alba Luxuriance, Alionushka i Andromeda

Wczoraj hibiskusik miał mały pierwszy kwiat, dzisiejszy, drugi był ogromny, jak dwie moje ręce

Ostatecznie w koszach mam dwie odmiany róż - miałą byc jedna ale dobrze - mam więc Fairy i ciemniejsze coś innego - Lovely Fairy? Musze spytać Hanię ;)

Sympatia, rośnie z powojnikeim Emilia Plater

Eden Rose

Nostalgie

Wypoczywający Stefan

I moje powojnikowe pupilki
Warszawska Nike, PPE, Emilia Plater, Ville de Lyon w trzech odsłonach Solidarność, Night Veil, Alba Luxuriance, Alionushka i Andromeda

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie wiem Aniu, za mało danych dla mnie.
Ale popatrz na to zdjęcie:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.40223
A tu, Lovely Fairy.
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.79178
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.6549
Wybierz sama nazwę, która Ci pasuje.
Ale popatrz na to zdjęcie:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.40223
A tu, Lovely Fairy.
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.79178
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.6549
Wybierz sama nazwę, która Ci pasuje.
- eury
- 200p

- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu,zdobycze rewelacyjne
Na ostatniej fotce to andromeda? - po prostu rewelacja.
Wiesz że przez ciebie obsadzam tuje powojnikami? -tam jest sucho i ciepło
.
Mirka jak widać też czerpie informacje z tej strony co ty (o powojnikach oczywiście).Przeczytałam artykuł o Bracie Stefanie Franczaku i muszę mieć JPII
Wiesz że przez ciebie obsadzam tuje powojnikami? -tam jest sucho i ciepło
Mirka jak widać też czerpie informacje z tej strony co ty (o powojnikach oczywiście).Przeczytałam artykuł o Bracie Stefanie Franczaku i muszę mieć JPII
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury
JPII na tuję jak najbardziej! Mój już spogląda z wysokości jakichś ponad 3 metróweury pisze:Aniu,zdobycze rewelacyjne![]()
Wiesz że przez ciebie obsadzam tuje powojnikami? -tam jest sucho i ciepło.
I czekam na niego, będzie niesamowity tak wysoko.
W wątku powojnikowym ktoś pisał,ze też mu się tak wysoko pnie, poza tym pamiętaj, ze JPII kwitnie wysoko, powyżej 1,5 metra.
Obsadzając tujki pamiętaj,ze lepszy efekt dają jasne kwiaty, ciemne giną na tle tujowej zieleni - mam Nike, jest boska, ale jak wyglądam przez okno to ginie na tle tujki.
Andromeda obecnie ma kwiaty na tegorocznych pędach, na starszych miałaby pełne
To dopiero królestwo róż i clematisów.Eden taki sam piękny jak u Gagawi-nie mogę oderwać oczu.Moja Nev Dawn jakaś mizerna,ale usprawiedliwia ją młodość -posadzona dopiero na początku czerwca.Piękne roślinki 
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
x-d-a
Dzisiejsze róże
Maleństwo Acropolis
wychuchane i wyczekane i już się odwdzięcza

Fisherman's Friend - kolejna ulubienica, miała krótką przerwę w kwitnieniu, wypuściła masę nowych pędów z pąkami

Pirouette, ostatnie dwa kwiaty

Sympatia, trochę nieostra

RU ma sporo nowych pędów z pąkami, na nowych pędach kwitnie Westerland, Abraham wypuścił nową gałąź z pąkami, pąki ponownie ma Clair
NN z allegro też pokazują pąki
Dzisiejsze clematisy (Asao, Blue Angel, Ville de Lyon, Lech Wałęsa w dwóch osłonach, nadjedzony Hagley Hybrid, Emilia Plater

Jeżówki

Maluszek

Floksowisko

Maleństwo Acropolis

Fisherman's Friend - kolejna ulubienica, miała krótką przerwę w kwitnieniu, wypuściła masę nowych pędów z pąkami

Pirouette, ostatnie dwa kwiaty

Sympatia, trochę nieostra

RU ma sporo nowych pędów z pąkami, na nowych pędach kwitnie Westerland, Abraham wypuścił nową gałąź z pąkami, pąki ponownie ma Clair
NN z allegro też pokazują pąki
Dzisiejsze clematisy (Asao, Blue Angel, Ville de Lyon, Lech Wałęsa w dwóch osłonach, nadjedzony Hagley Hybrid, Emilia Plater

Jeżówki

Maluszek

Floksowisko

Dziękidanutab pisze:AniuJ róże i clematisy śliczne zauważyłam u Ciebie
Hibiskusa błotnego ja go też mam pierwszy rok.
Róż w przyszłym roku będzie znacznie więcej, planuję jesienią zakupy w Rosarium, na razie się zastanawiam co i gdzie ;) A... jest w czym wybierać.
Oczywiście będę też przesadzać, to co mam
Ciekawostka - róże Rosarium Uetersen
Najpierw, zauroczona tą różą u Hani , kupiłam jedną.
Potem postanowiłam zrobić z nich szpaler i dokupiłam jeszcze trzy.
Pierwsza była duża, ładna i chwaliłam się nią, Hania stwierdziła że jest to taki ładny krzaczek, że trzeba mu czerwoną kokardkę zawiązać...co też zrobiłam 8)
Jakiś tydzień później dokupiłam kolejne róże - z tego samego źródła, takie same ładne krzaki, tej samej wielkości.
Tym kokardek nie wiązałam.
I co????
Później pokażę zdjęcia - kokardkowa jest co najmniej dwa razy większa od pozostałych
AniuJ to hibiskus bagienny nie błotny, bardzo przepraszam za pomyłkę.
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=158
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=158