Mały ogródek basowej cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Wiolu,tak , róże były w doniczkach,ładnie ukorzenione, na 5 szt, 4 mają pąki.Na razie rozkwitł 1 kwiat Rhapsody , ale przy takiej pogodzie ..... :cry: Ma jeszcze sporo pąków, więc myślę ,że się nią jeszcze nacieszę.
Sadzonki przyszły zdrowe , liście są ładne , lśniące i bez grzyba ( były) .Przy takich ulewach , jakie u nas panują ten stan pewnie nie potrwa długo.
Nie mam praktyki z różami , bo dopiero w ich temacie się czołgam , nawet nie raczkuję,ale Gloriadei, czyli mój różany guru , stwierdziła ,że sadzonki są ładne. :lol:
Wysyłają teraz kurierem ( 18 zeta) .W piątek zamówiłam , w sobotę zrobiłam przelew , w poniedziałek wysłali , we wtorek miałam róże w domu.Tak więc błyskawiczna transakcja.Zamawiałam róże w wyborze A , cena 17 zł.od sztuki.Może nie najtaniej , ale myślę ,że watro,za róże ,które prawie kwitną. :lol:
Jak Ci się chce,możesz cofnąc się do 56 strony ,tam wstawiłam zdjęcie róż.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

basow@ pisze:Wiolu,tak , róże były w doniczkach,ładnie ukorzenione, na 5 szt, 4 mają pąki.Na razie rozkwitł 1 kwiat Rhapsody , ale przy takiej pogodzie ..... :cry: Ma jeszcze sporo pąków, więc myślę ,że się nią jeszcze nacieszę.
Sadzonki przyszły zdrowe , liście są ładne , lśniące i bez grzyba ( były) .Przy takich ulewach , jakie u nas panują ten stan pewnie nie potrwa długo.
Nie mam praktyki z różami , bo dopiero w ich temacie się czołgam , nawet nie raczkuję,ale Gloriadei, czyli mój różany guru , stwierdziła ,że sadzonki są ładne. :lol:
Wysyłają teraz kurierem ( 18 zeta) .W piątek zamówiłam , w sobotę zrobiłam przelew , w poniedziałek wysłali , we wtorek miałam róże w domu.Tak więc błyskawiczna transakcja.Zamawiałam róże w wyborze A , cena 17 zł.od sztuki.Może nie najtaniej , ale myślę ,że watro,że róże ,które prawie kwitną. :lol:
Jak Ci się chce,możesz cofnąc się do 56 strony ,tam wstawiłam zdjęcie róż.
Wiele osób poleca zakupy w Rosarium (ja ich też dokonam a le po urlopie ) i chyba bliżej końca sierpnia.
Róża Rapsody zachwycająca, szukałam czegoś takiego i wymyśliłam Veilchenblau - do cienia.
A cena raczej za zdrową dorodną sadzonke nie jest wygórowana. Ostatnio w LM widziałam róze angielskie w opłakanym stanie za ok. 40 zł :!: :shock: A moim zdaniem powinny na wyprzedaż iść tak je zaniedbali
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko, porównując cenę z marketami - masz 100 % rację (sama widziałam takie "okazy" za kosmiczną cenę 56 zł! :lol: :lol:
Chociaż kupowałam też w LM róże za 6,9.Ale co z nich wyrośnie?Nie wierzę już w dobre oznaczenia roślin przeznaczonych do sprzedaż w marketach.

Ja cenę mogę porównac tylko z all, gdzie kupowałam jesienią za jakieś śmieszne 7,5 zł :lol: :lol: .Teraz mi właśnie kwitną te róże.Jestem z nich zadowolona i na pewno jesienią jeszcze poszaleję :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Małgoś za wyczerpujące informacje.
Teraz już jestem pewna - zamawiam :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:89 ;:89 ;:89 ;:89 Wiolu,przestań siać chciejstwa po forum :;230 ;:89 ;:89 ;:89 ;:89
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamawiaj Wiolu,i chwal się , jak przyjdzie przesyłka i zakwitną kwiaty - może jakieś róże odgapię od Ciebie i zamówię jesienią? :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś, podeślij mi proszę ofertę wiosenną :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No, Małgosiu, ale pojechałas z tymi liliami :shock: Dawno nie zaglądałam, a tu tyle fot!!! Rewelacyjne masz te lilie, ja jakoś nigdy ich nie lubiłam, ale te kolory są niesamowite!!! Nie wiedziałam, że lilie mogą być takie piękne :oops: Muszę zaplanować dla nich jakieś miejsce przy urządzaniu ogródka, coś mi się wydaje 8) :lol:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

basow@ pisze:Ewuś taki wiek i groźna choroba pod tytułem nadciśnienie...Ale będzie dobrze!
Ponieważ Gabrysia od nas ucieka , to może z Madzią się w niedzielę jakoś namówimy.... :roll: :roll: Tylko ta durna pogoda niech się ustatkuje (nie musi być ciepło , byle nie lało!).To ja się nie mogę doczekać wizyty u Ciebie.I pewnie spieszyć się musimy , bo te deszcze wykończą wszystkie róże!

Dalej, niestety ,nie mam kompa ( padł na cacy) , nowe lilie kwitną a ja nie mogę zdjęć wstawić...

Gosiu,
duzo zdrówka dla mamy!
mnie niestety nie bedzie w niedziele we Wrocku :(
ale Magda zna adres, mozecie wpasc i pooglądac ogródek :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

gloriadei pisze:
basow@ pisze:Ewuś taki wiek i groźna choroba pod tytułem nadciśnienie...Ale będzie dobrze!
Ponieważ Gabrysia od nas ucieka , to może z Madzią się w niedzielę jakoś namówimy.... :roll: :roll: Tylko ta durna pogoda niech się ustatkuje (nie musi być ciepło , byle nie lało!).To ja się nie mogę doczekać wizyty u Ciebie.I pewnie spieszyć się musimy , bo te deszcze wykończą wszystkie róże!

Dalej, niestety ,nie mam kompa ( padł na cacy) , nowe lilie kwitną a ja nie mogę zdjęć wstawić...

Gosiu,
duzo zdrówka dla mamy!
mnie niestety nie bedzie w niedziele we Wrocku :(
ale Magda zna adres, mozecie wpasc i pooglądac ogródek :lol:
Jak to :?: Same :shock: :!: :!: :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

No Małgoniu śliczne lelije kwitną u Ciebie aż oczy rwą. U mnie dopiero rozkwitły trzy ale mój ogród pod lasem i wszystko kwitnie z opóżnieniem.
Pozdrawiam :D Kaśka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zaglądam do kolekcji liliia tu znów kuszą różami.
Kurczę, żeby tak jeszcze ktoś napisał gdzie jest gumowa ziemia do sprzedania, to zaraz bym kupiła. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”