Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mnie się szczególnie spodobał ten żylistek fioletowy (Deutzia longifolia). Szczególnie, że pierwszy raz takiego widzę... :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, bardzo ładny ten żylistek, i piwonia. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

A ja jestem za lilią martagon Claude Shride :D Piekny kolor.
Ja mam tylko najzwyklejszą, ale i tak ją bardzo lubię. Pąki lada chwila się otworzą.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też jest piękna. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Znowu cały mój ogród zapłakany deszczem. Mimo chłodu i wilgoci, rozpięta na gałęziach śliwki, moja Rosa multiflora kwitnie obficie i pachnie na całą okolicę.

Obrazek

Zakwitł drugi egzemplarz martagona ORANGE MARMELADE FOX ale kwiaty są znacznie ciemniejsze i drobniejsze od pierwszego; cieszę się, że nie pozbyłam się jednej z dwóch cebul. Zdjęcie nie wyszło najlepiej- muszę zrobić nowe ale na ten deszcz już mnie nikt drugi raz nie wygna.

Obrazek Obrazek

Lubię turbankowe lilie. Rozpoczynają właśnie swoje dwa tygodnie

Obrazek Obrazek

W szklarence przydybałam śpiącego w prześmiesznej pozie kota sąsiadów- Franka. Spał smacznie dopóki nie zrobiłam mu zdjęcia

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten deszcz wykończy i nas, i kwiaty :(
Niecierpliwie czekam na fotki Twego Sfinxa. Ja u siebie oczekiwałam kwiatów łososiowych, a miałam właśnie takie czerwone.
Cudowne masz wszystkie te lilie. U mnie troszkę już rośnie, ale raczej te pospolite.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu piękny ogród dużo pięknych rzadkich roślin .
Lilie ,piwonie róże no i piękna jeżówka
Genia
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wczoraj w Poznaniu była straszna ulewa i pojawiła się nawet grad. Na szczęście u mnie tylko padało.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Aniu, wszystkie martagony są przepiękne. Nie sądziłam nawet, że jest ich tyle odmian :shock: Na zdjęciu widzę, że jeszcze sporo ich masz w pąkach... to będzie orgia kolorów :lol:

Męczące te deszcze, fakt :? Na szczęście w przerwach pomiędzy deszczami udało mi się posadzić wszystkie bylinki do gruntu i mam miejsce na nowe :wink: (w przechowalni :roll: ). Z drugiej zaś strony wszelkie sadzenia i przesadzania przy tej pogodzie kończą się 100% sukcesem. Przesadzałam dużą naparstnicę - one nie lubią przesadzania, bo mają korzeń palowy - a ta przesadzona tydzień temu właśnie puściła pęd kwiatowy :shock: Rozumiem więc, że zmiana miejsca podziałała na nią wręcz korzystnie...

A kot sąsiadów - rewelacyjny :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Izo- ja też niecierpliwie czekam na Sfinxa. Dlaczego myślałaś , że jest łososiowy? Mi się wydaje, że we wszystkich ofertach figuruje jako czerwony :) :) To prawda, ze mam sporo lilii. Jeszcze nie kwitną więc będzie co fotografować i prezentować. Niektóre zakwitną po raz pierwszy i będę wyskakiwać ze skóry z niecierpliwości aby obejrzeć rozwinięte pąki. Żeby tylko ta pogoda przestała wariować. ;:65

Geniu- witaj znowu wśród moich kwiatów. Ta jeżówka to mój nowy zakup. Po czterech dniach widzę, że udany- jest podwójny okółek płatków i zielonkawy kolor. Z niecierpliwością czekam na wykwitnięcie jeżówek, które mam od zeszłego roku. W tym swoich siewek. Tylko ten deszcz ;:120

Majko- cieszę się, że nie było u Ciebie gradobicia. Co powiedziałyby na to Twoje hosty :wink:

Aniu - udało mi się zdobyć trochę odmian martagonów w ciągu trzech lat ale straciłam po przesadzeniu różowe botaniczne. Mam nadzieję, że uda mi się je dostać bo na rynku, wraz ze wzrastającym popytem, pojawia się coraz bogatsza oferta.
To Ty przesadzasz i sadzisz po trzeciej kwadrze :roll: :roll: Ja- wierna kalendarzowi księżycowemu- nic wtedy nie sadzę.
Ja też mam miejsce na nowe bylinki :wink: Byle w czwartek nie lało zbytnio. Zajrzyj do oferty bo została zaktualizowana.
Z tym kotem sąsiadów to ja dostanę kiedyś kota- wykończył mi już dwie maliny odmianowe i próbował wykończyć piwonię Athenę ;:145
Ania
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja kotka Amba znaczy co się da i też sporo niszczy ale obce koty wygania. Aran jej pomaga (wyganiać) i wtedy są straty.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

ANIU,czy istnieje gatunek roślin,który nie jest reprezentowany w Twoim cudownym,jedynym i niepowtarzalnym ogrodzie?????????? ;:138 ;:138 ;:138 .Piękny i cudownie prezentowany kolekcjonerski ogród!!!! No bo cóż można jeszcze nowego powiedzieć?
Pozdrawiam Cię i serdecznie gratuluję!!!!
Maryna.
:shock: :shock: :shock:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ania ciekawa jestem jak u mnie zakwitnie ta ORANGE MARMELADE FOX bo mam tez dwie cebule i mają pąki.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Elba
200p
200p
Od: 28 sie 2008, o 17:57

Post »

andowan pisze:Maju- bodziszek ma 60-70 cm wysokości a kwiaty mają ponad 4 cm średnicy. :) Ania

Rozwijają się następne odmiany martagonów i róż

Obrazek

Witaj Aniu , masz śliczne martagony. Mam pytanko, jak długo po posadzeniu zakwitają?Mam kilka i ciągle nie kwitną. Jak zobaczyłam tyle kwitnących u Ciebie , to zastanawiam się , czy może kupiłaś już bardzo duże cebule?

Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Aniu,
pospacerowałam po Twoim ogrodzie i pozachwycałam się piwoniami a teraz różami :lol: Pięknie u Ciebie, gratuluję :lol: . Widać na zdjęciach, że masz dobrą ziemię, ja niestety nie mogę tego powiedzieć o swojej... No a po za tym mieszkasz w moim ukochanym Konstancinie :lol: Ja się tam wychowywałam na 3/4 :wink: u babci, w wieku szkolnym zwiedzałam cały Konstancin na rowerze więc znam tam każdą uliczkę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”