Ogród -hal1959 cz.3
Mam wyjątkowego pecha do niebieskiej hosty. Trzy razy kupowałam i trzy razy były takie jakie już mam. Nie mam już zaufania do małych sklepów ogrodniczych. Halinko kupowałaś je w necie?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko cieszę się,że dotarła paczuszka.
Aluś ja nigdy jeszcze w necie nie kupowałam
.Moje hosty kupowałam w zaprzyjaźnionych ogrodniczych,często odwiedzanych i jestem zadowolona z zakupów.
Iwonko aż sama jestem zaskoczona ,że tyle się ich uzbierało,w tym jedna od Ciebie
,tylko muszę sprawdzić,które to zdjęcie Twojej 
Aluś ja nigdy jeszcze w necie nie kupowałam
Iwonko aż sama jestem zaskoczona ,że tyle się ich uzbierało,w tym jedna od Ciebie
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj HALINKO! piękna kolekcja Host ja mam pare ale zle je posadziłam i inne kwiatki mi porosły na nich muszę je porozsadzać,śniadka kupiłam takiego jak jest w obi nie wiedziałam że można kupić cebulki teraz będe szukać białej ale już z cebulki
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko kochana.
czy ja dobrze widziałam, że juz zakwitła u Ciebie lilia???
Hosty śliczne, a rh powalają i te owady na niektórych roslinkach z jaką precyzją cykniete.
Gratuluje.
Halinko ja jak zwykle z zapytaniem
pokażę Ci teraz fuksje od Ciebie i pytanie czemu nie kwitna, czy jeszcze za małe, czy moze cos nie tak??Stoja nadal na balkonie w półcieniu

u mojej mamy jedna sadzonka od Ciebie zakwitła, a ma zaledwie 10cm??
Halinko pozdrawiamy serdecznie
czy ja dobrze widziałam, że juz zakwitła u Ciebie lilia???
Hosty śliczne, a rh powalają i te owady na niektórych roslinkach z jaką precyzją cykniete.
Gratuluje.
Halinko ja jak zwykle z zapytaniem
pokażę Ci teraz fuksje od Ciebie i pytanie czemu nie kwitna, czy jeszcze za małe, czy moze cos nie tak??Stoja nadal na balkonie w półcieniu

u mojej mamy jedna sadzonka od Ciebie zakwitła, a ma zaledwie 10cm??
Halinko pozdrawiamy serdecznie
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Zosiu ,hosty ładnie wyglądają w grupie,więc ja zrobiłam takie małe hostowisko,ale czekam aż się rozrosną .Swoje posadź w fajne ,widoczne miejsce ,bo są tego warte
Gosieńko moje też nie kwitną jeszcze,ale mam nadzieję,że to zrobią w końcu,daj je na słońce i nawozu do kwitnących roślin,też mnie denerwują,ale na pewno zakwitną ,jeszcze się nacieszysz,a w ogóle to ładnie się nimi zaopiekowałaś,są duże
Jadziu lilie moje duże są,ale zakwitła 1,dalie posadzone i dość spore już,ale do kwitnięcia jeszcze daleko,kanny też spore chociaż za późno je do donic posadziłam .Jutro jak nie zapomnę, to zrobię zdjęcie czegoś co wyszło mi w bulwie kanny ,zanim kanna wypuściła to właśnie to urosło i już widziałam,że to nie chwast,tylko nie wiem co,ale to od Ciebie.Tylko nie śmiej się ze mnie jak to będzie zielsko ,bo ja to tak pielęgnowałam skrupulatnie w doniczce,a teraz posadzone do gruntu
Gosieńko moje też nie kwitną jeszcze,ale mam nadzieję,że to zrobią w końcu,daj je na słońce i nawozu do kwitnących roślin,też mnie denerwują,ale na pewno zakwitną ,jeszcze się nacieszysz,a w ogóle to ładnie się nimi zaopiekowałaś,są duże
Jadziu lilie moje duże są,ale zakwitła 1,dalie posadzone i dość spore już,ale do kwitnięcia jeszcze daleko,kanny też spore chociaż za późno je do donic posadziłam .Jutro jak nie zapomnę, to zrobię zdjęcie czegoś co wyszło mi w bulwie kanny ,zanim kanna wypuściła to właśnie to urosło i już widziałam,że to nie chwast,tylko nie wiem co,ale to od Ciebie.Tylko nie śmiej się ze mnie jak to będzie zielsko ,bo ja to tak pielęgnowałam skrupulatnie w doniczce,a teraz posadzone do gruntu
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
halinko - wydaje mi się, że właśnie ta w lewym rogu u góry to ta ode mnie. Rośnie zacieniona? Bo ta po prawej u góry wygląda też podobnie do mojej, gdy ma więcej słońca. Wtedy ten kolor wnętrza liści )taki cytrynowy sorbet) jest bardziej złamany zielenią i nie ma tego kontrastu z zielonym obrzezem. Ładnie to widac u mnie na ostatnich zdjeciach - ta duża hosta z rabatki ma więcej słońca, niż tamte małe.hal1959 pisze:Moje hosty
![]()
Wszystkie są jednakowego typu. Miałam je rozpoznane, musze poszukac.
Wydaje mi się, tez, ze ta w prawym dolnym rogu jest taka sama, jak moja jedna rok temu kupiona. tez poszukam zaraz jej nazwy.
a tu ta nad napisem moje hosty to chyba też halcyon. porównaj je w naturze, wydają mi się takei same.
no i pamiętaj, że ze mnie to raczej żaden znawca ;)