Bardzo podobają mi się rośliny ozdobne w liście są bardziej dekoracyjne i jeszcze jak pięknie kwitną to już jestem w siódmym niebie
Moje rośliny i roślinki cz.1
- Graszka
- 1000p

- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko ja też za bardzo za takimi roślinami nie przepadam ale jeden dla odmiany sprawiłam sobie a tym bardziej, gdy kupowałam to miał już łodygę kwiatową i dlatego go wziełam.
Bardzo podobają mi się rośliny ozdobne w liście są bardziej dekoracyjne i jeszcze jak pięknie kwitną to już jestem w siódmym niebie
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- zabcia_paula
- 500p

- zabcia_paula
- 500p

- zabcia_paula
- 500p

- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 25 maja 2008, o 14:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja uważam zupełnie odwrotnie - lubią mieć jasno, ale nie lubią stać w pełnym słońcuzabcia_paula pisze:Moniś fiołki uwielbiają słońce.
z własnych obserwacji zauważyłam, że najlepiej rosną i kwitną na północnym parapecie
W pełnym słońcu karłowacieją (chowają stożek wzrostu i wypuszczają listki o bardzo krótkich ogonkach) i bardzo łatwo ulegają poparzeniom słonecznym
-
marzena 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monikotreissi pisze:Grażynko ja też lubię w szczególności roślinki o ozdobnych listkach![]()
A ostatni zaczęłam szaleć za kwitnącymi (fiołki, skrętniki, gloksynie).
Dlaczego wcześniej nie napisałaś o gloksyniach?Wysłałabym Ci po listku do ukorzenienia.Jak mi zakwitną to umieszczę zdjęcia to przypomnij mi urwę Ci i wyślę.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- zabcia_paula
- 500p

Oczywiście każdy z nas ma inne doświadczenia, moje stały w pełnym słońcu, w oknach nie mam firanek, bo tego nie lubię, rosły na potęgę i przez 2 lata nie przerywały kwitnienia. Teraz je przestawiłam, zobaczymy jak to okno będzie im służyćgardeniaa pisze:Ja uważam zupełnie odwrotnie - lubią mieć jasno, ale nie lubią stać w pełnym słońcuzabcia_paula pisze:Moniś fiołki uwielbiają słońce.
z własnych obserwacji zauważyłam, że najlepiej rosną i kwitną na północnym parapecie
W pełnym słońcu karłowacieją (chowają stożek wzrostu i wypuszczają listki o bardzo krótkich ogonkach) i bardzo łatwo ulegają poparzeniom słonecznym
Pozdrawiam, Paula